2012. január 02. hétfő, 19:25

 

Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a 22. helyen zárta a Dakar-rali elsõ szakaszát, amely nem volt hosszú (mindössze 56 kilométer, kiegészítve több mint 760 kilométer összekötõ szakasszal...), ám ez nem jelenti azt, hogy nem jelentett kihívást a versenyzõk számára.




A magyar páros szerencsére gond nélkül vette az elsõ akadályt, s bár a pilóta reggel ébredés után eredetileg a 20. helyet tûzte ki célul, végül azért a 22-dikkel sem volt elégedetlen, sõt... Fõleg úgy, hogy a nagymenõk nem úszták meg technikai gondok nélkül (Alfie Cox autója gyakorlatilag leégett, Nasser Al Attiyah Hummerjében elment az olajnyomás így Robby Gordon húzta), miközben az Antara tökéletesen viselte a 39 fokos hõséget és a fogós, vendégmarasztaló homokot egyaránt.

"Tulajdonképpen biztonságosan közlekedtünk, ugyanakkor viszont lendületesen is. Nagyon jól éreztem magam az autóban, s bemelegítésnek éppen megfelelt ez a szakasz. Más kérdés, hogy azért elég trükkös volt, mert a széles nyom olykor teljesen beszûkült és a betonplatón olyan letörések voltak, amelyeket ha elnézett az ember, akkor orral beleállhatott a homokba. Mi egyszer lecsúsztunk, de szerencsére nem lett belõle baj, csak vesztettünk néhány másodpercet a visszakapaszkodással" - mondta Szalay, aki a hosszú közúti szakasz ellenére élvezte a napot.
Hogyne élvezte volna, amikor gyakorlatilag végig emberek álltak az út szélén, akik szurkoltak, ünnepelték a versenyzõket. Az egyik benzinkúton öt perces folyamatos taps fogadta az érces hangú autót és a magyar versenyzõket, akik addig osztogatták az autogramokat, ameddig csak az idejükbõl tellett, de aztán nagy bánatukra abba kellett hagyni, hiszen az elsõdleges szempont azért az volt, hogy idõben megérkezzenek a táborba.

"Az autó a dûnéken is tökéletesen viselkedett, bár talán egy kicsit magas volt a guminyomásunk, de szerencsére ez nem jelentett gondot a mély homokban sem. A huszadik hely volt ma a cél, de nem vagyok elégedetlen, mert amit elterveztem, azt sikerült véghez vinni" - mondta Szalay, akinek véleményéhez Bunkoczi László navigátor csak annyit fûzött hozzá, õszintén szólva nem számított arra, hogy elsõre ilyen komoly homokozóba viszik bele a mezõnyt a Dakar-rali szervezõi. Ennek ugyanis a fele sem volt tréfa. Hát nem is annak szánták.

Ami a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc triót illeti, az Opel Dakar Team kamionosai is sikerrel vették az elsõ akadályt - a szakaszon a 32. helyen értek célba az MAN versenykamionnal. A másik magyar autós páros Sebestyén Sándor és Bognár József a 133. helyen teljesítette a versenytávot.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER