Írta: Administrator   
2012. március 14. szerda, 17:54

 

A Ford bemutatja minden idők legfényűzőbb Mondeóját: az autó műszerfalát – az európai Fordok közt első alkalommal – bőrkárpit borítja. A modellkínálat csúcsát jelentő Mondeo Titanium Luxury része az ülések teljes Windsor bőrkárpitozása, az orr-rész gazdagabb kidolgozása, a LED nappali világítás, valamint a Ford Convers+ nevű modern kezelőfelület 256 szín megjelenítésére képes TFT képernyővel.

ford-mondeo-titanium-luxury-muszerfal

A Mondeót a továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi motor hajtja, amely már az S-MAX és Galaxy modellekben is megjelent, s amely jelentősen alacsonyabb CO2-kibocsátással és mérsékeltebb üzemanyag-fogyasztással működik.

A Ford zászlóshajójának fényét teljes bőr üléskárpitozás és még gazdagabb felszereltség emeli, valamint kiemelkedő minőségű belső és külső stíluselemek.

“Mindez tovább hangsúlyozza és erősíti a Mondeo luxusautós stílusát.” - magyarázza Chris Bird, a Ford Európa termékfejlesztési részlegének formatervezési igazgatója. “Ráadásul a Mondeo éppen olyan fejlett technológiákat kínál, amelyeket vásárlóink elvárnak a Ford márkától.”

ford-mondeo-luxury-utaster

Az Ice Stone és Ebony árnyalatokban megrendelhető üléskárpitok a kiemelkedő minőségű Windsor bőrből készülnek; ez a kiváló, sima tapintású, kontrasztos öltésekkel díszített bőr általában prémium minőségű tárgyakon vagy egyedileg készített luxuscikkeken fordul elő. A Mondeo Titanium Luxury utasterét Proteus Black díszlécek ékesítik, a váltókar körül Piano Black betét látható, a padlót és az ajtózsebek alját velúrszőnyeg borítja; a dombornyomott ‘Mondeo’ feliratú küszöbdíszlécek rozsdamentes acélból készülnek, s a kombi és ötajtós változatokhoz megfordítható csomagtérszőnyeg jár.

Az alapfelszereltség hosszú listáján megtalálható a LED nappali fény, a sebességtartó automatika, az első-hátsó tolatóradar, a prémium Mondeo műszeregység egy 256 szín megjelenítésére képes TFT képernyővel, valamint a modern Ford Convers+ kezelőfelület. A nagy felbontású kijelzőn a vezető a kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal kezelheti a média, a navigáció és a Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatott mobiltelefon funkcióit. A gazdagabb külső felszereltséghez többféle könnyűfém keréktárcsa is rendelhető, valamint egy különleges alsó hűtőrács, amelynek krómozott vízszintes léceit krómozott keret fogja körül.

ford-mondeo-luxury

A Ford mindemellett nagyautóinak fogyasztását is tovább csökkentette: a Mondeo immár a továbbfejlesztett, 2,0 literes Duratorq TDCi motorral is megrendelhető, amelynek CO2-kibocsátása 139-ről 129 g/km értékre csökkent, üzemanyag-fogyasztása pedig az eddigi 5,3 helyett csupán 4,9 l/100 km. Mindez a tökéletesebb váltó-áttételezésnek és a befecskendezés jobb időzítésének köszönhető, valamint a hajtáslánc gondos beállításának, aminek révén az erőforrás alacsony fordulatszám mellett is megfelelő teljesítményt ad le.

A 2,0 literes egység 115, 140 és 163 lóerős változatokban érhető el a Mondeo Titanium Luxury négyajtós, ötajtós és kombi kiviteléhez; a motorhoz hatfokozatú, kézi kapcsolású váltómű csatlakozik. A 2,0 literes blokk továbbfejlesztett változata a Ford S-MAX és Galaxy modellek motorpalettáján is megjelenik.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER