Címkék: BMW | Holoactive Touch | Las Vegas

2016. december 22. csütörtök, 19:26

 

Az innovatív kezelőfelület a jövő járműveinek utastér-elrendezését vetíti elénk. A BMW HoloActive Touch a 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatkozik be először.

 

A legkiemelkedőbb járműtechnológiai koncepciók és forradalmi megoldások leleplezésével a BMW Group a 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES – Consumer Electronics Show) ismét betekintést enged a jövő járműveinek utastér-elrendezésébe. A 2017. január 5-8. között megrendezendő expón többek között a BMW HoloActive Touch elnevezésű műszerfal-koncepció is bemutatkozik: az innovatív kezelőfelület virtuális érintőképernyőként teremt kapcsolatot a vezető és a jármű között, a lebegő kijelző érintés-érzékeny funkciói pedig ujjhegy-tapintásokkal és egyszerű gesztusokkal vezérelhetők. A BMW HoloActive Touch a BMW i divízió Inside Future névre keresztelt utastér-elrendezési koncepciójának része, amely arra hivatott, hogy megismertesse a CES látogatóival az intelligens hálózatba kapcsolt jövőbeni okosautók mobilitási élményét és kézzelfogható közelségbe hozza az automatizált járművek világát.A BMW HoloActive Touch egy technológiában egyesíti a BMW Head-Up kijelző, a BMW Gesztusvezérlés és az érintőképernyő előnyeit, amelyeket további funkciókkal kiegészítve páratlanul egyedülálló felhasználói felület jön létre. A műszerfal gombjai az autóipar történetében most először fizikai kontaktus nélkül működtethetők, miközben a technológia a hagyományos érintőképernyőkhöz hasonlóan a teljes kezelőfelületet láthatóvá és tapinthatóvá teszi. A BMW HoloActive Touch műszerfal-koncepción keresztül a bajor gyártó ügyfelei a BMW Connected széleskörű szolgáltatás-palettájához is hozzáférnek, a maximálisan intuitív vezérlés pedig még inkább kihangsúlyozza a személyes mobilitás preferenciái szerint dolgozó digitális segédlet opcióit.

A BMW már a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállítás korábbi felvonásain is számos úttörő kijelző-koncepcióról és innovatív vezérlési tanulmányról rántotta le a leplet. A 2015-ös expón debütált gesztusvezérlési koncepció például ma már a BMW 7-es sorozat és a BMW 5-ös sorozat modelljeihez is elérhető opció. A BMW Gesztusvezérlést ezt követően a 2016 januárjában bemutatott BMW AirTouch technológia fokozta még tovább: a forradalmian innovatív technológia szenzorjai a háromdimenziós kézmozdulatokat is felismerik, miközben a hatalmas panorámakijelző egyetlen, fizikai kontaktus nélkül működtethető érintőképernyőként funkcionál.

A BMW HoloActive Touch ezen vezérlési funkciókat, valamint a vezető és a jármű közötti interaktív kapcsolatot is teljesen új szintre emeli. A műszerfal-koncepció kezelőfelülete a BMW Head-Up kijelző alapelve szerint működik: a digitális gombokat egy tükröket alkalmazó színes projektor-technológia vetíti ki az utastéri középkonzol magasságába, a vezető jobb kezéhez. A digitális felület ezúttal nem a szélvédőn, hanem a középkonzol felett, lebegő formában jelenik meg, a kivetített gombok és funkciók pedig egy okostelefon kezelőfelületéhez hasonlóan, játszi könnyedséggel konfigurálhatók. A vezető jobb kézfejének mozdulatait egy intelligens kamera figyeli, amely az ujjhegy-tapintásokat is tökéletes részletességgel érzékeli. Amint a vezető megérint egy virtuális gombot vagy funkciót, az ikon aktiválását egy apró fénygyűrű jelzi.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER