Címkék: 2017 | BMW | BMW 5 | M Performance

2016. november 30. szerda, 10:31

 

A típus-specifikus kiegészítők lendületesebb menetteljesítménnyel és exkluzív kisugárzással ruházzák fel a felső-középkategória legsportosabb és leginnovatívabb modelljét.

 

Az új BMW 5-ös limuzin a vezetés élményének és kényelmének szimbóluma, amely a modernkori mobilitás minden kihívásán felülkerekedik. A felső-középkategória legdinamikusabb és leginnovatívabb üzleti limuzinja 2017 februárjában érkezik meg az utakra. Néhány héttel később a paletta BMW M Performance modellje, a BMW M550i xDrive is bemutatkozik, amellyel párhuzamosan elérhetővé válnak azon BMW M Performance kiegészítők is, amelyeket az ügyfelek az új BMW 5-ös limuzin bármelyik modellváltozatához megvásárolhatnak. Az utólagosan felszerelhető kiegészítőket a BMW M GmbH kifejezetten az új BMW 5-ös limuzin adottságai szerint fejlesztette ki. A hajtáslánc, a futómű, az aerodinamika és az utastér terén elérhető extrafelszereltségi opciók nem csupán az új 5-ös BMW dinamikus kisugárzását, de rugalmasságát és sportos hangulatát is fokozzák.Az új BMW 5-ös limuzin piaci bevezetésétől azonnal elérhető BMW 540i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5 – 6,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 149 – 159 gramm / km)* és BMW 540i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 159 – 169 gramm / km)* modellpáros számára a BMW M Performance teljesítménynövelő csomag is megrendelhető, amely plusz 15 kW-tal / 20 lóerővel és 50 Nm nyomaték-többlettel 265 kW-ra / 360 lóerőre, illetve 500 Nm-re növeli a soros hathengeres benzinmotor maximális teljesítményét és csúcsnyomatékát. A teljesítménynövelő opció anélkül fokozza a hajtáslánc gázreakcióját, gyorsulási képességét és tolóerejét, hogy az bármiféle hatással lenne a modell üzemanyag-fogyasztására és károsanyag-kibocsátására. A többlet-teljesítménynek a csomag részeként erőteljes hangorkánt kínáló sport kipufogórendszer ad hangot. A BMW M Performance sport kipufogórendszerhez krómozott és szénszálból készült kipufogóvégek is elérhetők.

A BMW 540i, BMW 540i xDrive, BMW 530i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,5 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 126 – 136 gramm / km)* és BMW 530i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 137 – 147 gramm / km)* modellekhez a BMW M Performance sport kipufogórendszer különálló opcióként is elérhető. Az erőteljes hangzás mellett a rozsdamentes acélból készült sport kipufogórendszer a modell lendületes vonalvezetésének látványos lezárásaként is szolgál, a kör vagy trapéz alakú kipufogóvégek ugyanis motorváltozattól függően krómozott vagy szénszálból készült kivitelben is elérhetők.

Az új BMW 5-ös limuzin dízelmotorral hajtott változataihoz a bajor gyártó olyan BMW M Performance sport kipufogórendszert kínál, amely dízelmotorra épülő hajtáslánchoz tervezett Active Sound rendszerrel gondoskodik a sportos hangzásról. Az ugyancsak rozsdamentes acélból készült csövezést ez esetben is kör vagy trapéz alakú kipufogóvégek zárják, amelyeket az ügyfelek motorváltozattól függően krómozott vagy szénszálból készült kivitelben is megrendelhetnek. A trapéz alakú kipufogóvég az új BMW 5-ös limuzin mindegyik motorváltozatához különálló opcióként is elérhető.

2017 nyarától a BMW 530d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,5 – 4,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 118 – 128 gramm / km)* és a BMW 530d xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 132 – 142 gramm / km)* modellpároshoz is elérhetővé válik a BMW M Performance teljesítménynövelő csomag, amely plusz 20 kW-tal / 27 lóerővel és 30 Nm nyomaték-többlettel 215 kW-ra / 292 lóerőre, illetve 650 Nm-re növeli a soros hathengeres dízelmotor maximális teljesítményét és csúcsnyomatékát. A többlet-teljesítménynek köszönhetően a két modell intenzívebb gyorsulásra és rugalmasabb menetdinamikára képes, miközben a megnövekedett teljesítmény sem az üzemanyag-fogyasztásra, sem pedig a károsanyag-kibocsátásra nincs hatással.

A lendületes menetteljesítményhez és a precíz vezethetőséghez azonban nem csupán sportos teljesítmény-leadásra, de megerősített fékrendszerre is szükség van. A BMW M Performance sport fékrendszer a kivételesen intenzív hőterhelésnek is ellenáll, miközben még a legdinamikusabb vezetési szituációkban is mindvégig kiszámítható, pontosan adagolható és állandó erejű lassulást garantál. A BMW M Performance sport fékrendszer az első kerekek mögött kikönnyített, lyuggatott, belső szellőzésű féktárcsákat és alumíniumból készült négydugattyús féknyergeket, a hátsó tengelyen pedig egydugattyús úszónyergeket kínál. A BMW M Performance sport fékrendszer a vörösre fényezett féknyergekről azonnal felismerhető.Az új BMW 5-ös limuzinhoz elérhető széleskörű BMW M Performance termékpalettán mindezeken felül sport futómű is megtalálható, amelynek a 20 coll méretű, duplaküllő-dizájnú BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák is részei. A súlycsökkentett, kovácsolt keréktárcsák teljes Orbit Grey aszfaltszürke és kéttónusú árnyalatban is megrendelhetők. Utóbbi esetben matt fekete és felcsiszolt küllőpárok váltogatják egymást. A kéttónusú keréktárcsák egy különleges előállítási procedúra során nyerik el végső fényüket: a matt feketére fényezett tárcsa minden második küllőpárjáról és a tárcsa pereméről lézerrel marják le a festéket, így az alumínium felület ismét láthatóvá válik. A BMW M Performance könnyűfém keréktárcsákon elöl 245/35 R20 méretű, míg hátul 275/30 R20 méretű gumiabroncsok feszülnek.

A BMW M Performance alkatrészek típus-specifikus karosszéria-kiegészítőit úgy tervezték meg, hogy azok tökéletesen passzoljanak az új BMW 5-ös limuzin kialakításához és még tovább csökkentsék a modell egyébként is páratlanul alacsony légellenállását. A BMW M Performance karosszéria-kiegészítőket gyárilag felhelyezett extraként, az M Sport felszereltségi csomag opciójaként érhetik el az ügyfelek, míg az M aerodinamikai kiegészítők utólagosan is felszerelhető tételek. A palettán megtalálható többek között az első koptató, a hátsó diffúzor és a légterelő szárny is, amelyek kivétel nélkül szénszálból készültek. A látványos karosszéria-kiegészítő opciók sorát díszítik a feketére fényezett küszöbtoldatok is, amelyek szénszálból is kérhetők. Külön kérésre a BMW a hátsó légterelő szárnyat, a hátsó diffúzort és a küszöbtoldatokat poliuretánból is elkészítheti, a BMW M Performance alkatrészek típus-specifikus karosszéria-kiegészítői azonban alapesetben ultrakönnyű szénszálból, aprólékos részletességgel készülnek.

A BMW M Performance alkatrészek típus-specifikus karosszéria-kiegészítői azon túl, hogy fokozzák a jármű sportos megjelenését, a lendületes menetteljesítményt is javítják. A palettára a szénszálból készült BMW M Performance külső visszapillantó-házak, a feketére fényezett BMW M Performance hűtőrács, a fékrendszer hűtőlevegőjének ugyancsak feketére fényezett BMW M Performance beömlő- és kivezető betétjei, az M Performance feliratot viselő küszöbmatricák és a BMW M Performance oldalsó csíkok is felkerültek.

Az utastér motorsport-hangulatáról vörös 12-órás varrással és ezüstszürke keresztöltéssel ellátott, Alcantara-borítású BMW M Performance sportkormány gondoskodik, amely a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó esetében alumíniumból készült váltófüleket is kap. A BMW M Performance sportkormány várhatóan 2017 nyarától lesz elérhető az új BMW 5-ös limuzinhoz.A BMW M Performance alkatrészek széleskörű palettája az eredeti BMW tartozékok része. A termékeket a bajor gyártó ügyfelei a BMW márkakereskedői hálózatán keresztül, a BMW hivatalos szervizpartnereinél és a vállalatcsoport értékesítési leányvállalatai által egyaránt elérhetik. A BMW M Performance alkatrészek egytől egyig megfelelnek a BMW Group anyaghasználattal, illetve tervezési- és kivitelezési minőséggel szemben támasztott prémium színvonalú, kompromisszumot nem ismerő követelményeinek. A gyárilag felhelyezett BMW M Performance alkatrészek mellett az utólagosan felszerelt kiegészítők sem befolyásolják az adott modell garanciális feltételeit.
*Az értékeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER