Címkék: BMW | BMW 4

2017. január 17. kedd, 09:03

 

Páratlanul magabiztos kisugárzásával és lendületes vonalvezetésével a BMW 4-es sorozat már piaci debütálásakor kiemelkedett a sportos prémium modellek mezőnyéből. A bajor gyártó egyik legfiatalabb modellsorozatának története 2013-ban, a BMW 4-es Coupé világpremierjével vette kezdetét, amelyhez egy évvel később a BMW 4-es Cabrio és a BMW 4-es Gran Coupé is csatlakozott a palettán. A lélegzetelállító modelltrió tagjai Münchenben (BMW 4-es Coupé), Regensburgban (BMW 4-es Cabrio) és Dingolfingban (BMW 4-es Gran Coupé) látnak napvilágot, világméretű népszerűségüket pedig az elmúlt három évben elkelt csaknem 400 000 példány igazolja.

 

Az új BMW 4-es sorozat még határozottabb kiállással és továbbfejlesztett futóművel nyitja meg a sikertörténet új fejezetét.

Középpontban a sportos karakter

A leköszönő modellév xenon fényszóróit vadonatúj stílusú, dupla-LED-technológiás megoldás váltja, a modellsorozat átfogó alapfelszereltsége pedig a LED-es első ködlámpával bővül. A BMW 4-es sorozat erőteljes kisugárzását most először LED-es hátsó lámpák nyomatékosítják, az átdolgozott légbeömlők, a hátsó lökhárító új betétje és a különböző felszereltségi csomagok egyedi karosszéria-kiegészítői eközben minden korábbinál elegánsabb autó benyomását keltik.



Az utastérben vadonatúj galvanizált betétek, magasfényű fekete középkonzol és króm kiegészítők fokozzák az exkluzív, prémium hangulatot. Hasonlóan látványos újítás a műszerfal bőrözésének dupla varrása, miközben az utastér személyre szabhatósági opcióit három új kárpit-árnyalat és három új dekorcsík-megoldás gyarapítja még tovább.



A vadonatúj, versenykék- (Snapper Rocks Blue) és narancsmetál (Sunset Orange) karosszériafényezési árnyalatok kizárólag az új BMW 4-es sorozathoz válnak elérhetővé, az Advantage, a Sport Line, a Luxury Line és az M Sport felszereltségi csomagok pedig egy-egy új, ugyancsak típus-specifikus keréktárcsa-opcióval gazdagodnak. A minden korábbinál átfogóbb extrafelszereltségi tételeknek köszönhetően a bajor gyártó ügyfelei még inkább saját ízlésükre szabhatják kedvenc modelljüket.




Továbbfejlesztett futómű

Az új BMW 4-es Coupé és az új BMW 4-es Gran Coupé még feszesebb hangolású futóművet kap, amely minden korábbinál sportosabb vezethetőséget és változatlanul kényelmes menetkomfortot kínál. A futómű továbbfejlesztésének köszönhetően a BMW 4-es sorozat oldal- és hosszirányú agilitása is javul, a jármű terheltségétől függetlenül. Mindez nem csupán az alapfelszereltség részeként kínált futóműre, de az opcionálisan elérhető M Sport futóműre és az adaptív futóműre is vonatkozik. Az új BMW 4-es sorozat modelljei minden korábbinál stabilabb egyenesfutást, még közvetlenebb kormányreakciót és még részletesebb visszajelzést garantálnak. A BMW 430d és a BMW 430i szintjétől felfelé a bajor gyártó az opcionális extrafelszereltség részeként mindegyik modellváltozathoz gyárilag felszerelt nagyteljesítményű gumiabroncsokat is kínál.

Összesen 31 modell- és hajtáslánc-változat

Az új BMW 4-es sorozat benzinmotorjai és négyhengeres dízelmotorjai egytől egyig a BMW EfficientDynamics stratégia legmodernebb erőforrás-családjának tagjai, amelyekben a legkorszerűbb BMW TwinPower Turbo turbófeltöltésű technológia dolgozik. A bajor prémiumgyártó ügyfelei a 4-es BMW motorházteteje alá karosszériaváltozattól függetlenül háromféle benzines (BMW 420i, BMW 430i és BMW 440i), illetve háromféle dízelüzemű (BMW 420d, BMW 430d és BMW 435d xDrive) szív közül választhatnak.

A BMW 4-es sorozat benzinmotorjainak ereje a BMW 420i modell 135 kW-jától / 184 lóerejétől a BMW 440i modell 240 kW-os / 326 lóerős maximális teljesítményéig terjed (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,5 – 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 127 – 185 gramm / km). A dízelmotorok palettája eközben a BMW 420d modell 140 kW-os / 190 lóerős teljesítménye és a BMW 435d xDrive modell 230 kW-os / 313 lóerős maximális teljesítménye közötti tartományt fedi le (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,0 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 106 – 155 gramm / km).

A BMW 4-es Gran Coupé a belépő szintű dízelmotorral is elérhető: a BMW 418d maximális teljesítménye 110 kW / 150 lóerő (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,1 – 4,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 107 – 118 gramm / km).

Az új BMW 4-es sorozat tizenkét modellváltozata az opcionális extrafelszereltség részeként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhető, mindez azonban a BMW 435d xDrive modell esetében az átfogó alapfelszereltség része – Coupé, Cabrio és Gran Coupé karosszériaváltozatban egyaránt.



Új navigáció- és műszerfal-kijelzők

A továbbfejlesztett BMW Professional navigációs rendszer vadonatúj felhasználói felülettel érkezik meg az új BMW 4-es sorozat opcionálisan elérhető extrafelszereltségei közé. A menürendszer listaszerű elrendezését mostantól nagyméretű csempe-ikonok váltják, amelyek még intuitívabb és minden korábbinál hatékonyabb kezelést tesznek lehetővé. Az „élő” csempék a felhasználó személyes preferenciái szerint alakíthatók és elhelyezhetők, a rendszer folyamatos frissítésének köszönhetően pedig a csempék már a menürendszer főképernyőjén is mutatják az adott ikonhoz rendelt tartalmat, anélkül, hogy a felhasználó direkt aktiválná őket.

Az új BMW 4-es sorozat opcionális extrafelszereltségeinek palettájára ráadásul a felsőbb modellsorozatokban korábban bemutatott digitális műszerfal-kijelző is megérkezik, amely a Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló aktuális állása szerint (ECO PRO, COMFORT vagy SPORT) változtatja a digitális műszerfal tartalmát, elrendezését és árnyalatát.

Még keményebb fellépés a BMW M4 sportmodell-párossal

A BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio sportmodell-párost már az alapfelszereltség részeként full LED-technológiás, adaptív első fényszórókkal kínálja ügyfeleinek a bajor gyártó. A kétajtós sportolók megjelenését és kisugárzását mindeközben vadonatúj stílusú, ugyancsak full LED-es hátsó lámpák erősítik. Az utastérben számos típus-specifikus kiegészítő gondoskodik a legsportosabb 4-es BMW hamisítatlan atmoszférájáról, és ahogyan a paletta összes többi képviselője, úgy a két M4 modell is megkapja a BMW Professional navigációs rendszer és a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-csomag legfrissebb verzióját.




 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER