Címkék: 2016 | BMW | Essen Motor Show

2016. november 28. hétfő, 11:55

 

Az európai autószalonok sorát minden évben hagyományosan az Essen Motor Show zárja. Az öreg kontinens legnagyobb és legjelentősebb, autótuningra, motorsportokra és versenysport-hangolású utcai járművekre szakosodott, az esseni Grugapark kiállítói csarnokaiban megrendezett show-jára idén november 26. és december 4. között ismét több mint 300 000 látogatót várnak.

 A 3-as csarnokban felállított tekintélyes BMW-standon ráadásul nem csupán a vadonatúj BMW M240i Cabrio ünnepli autószalon-premierjét, de a rajongók a BMW M Performance alkatrészek végtelen palettájába is bepillantást nyerhetnek. A bajor gyártó színpadára nem kevesebb, mint nyolc BMW modell gurul fel, köztük a BMW M2 Safety Car is. Azon motorsport-fanatikusok pedig, akik versenypályás tehetségüket is megcsillogtatnák, a „DTM M4 Vezetési Szimulátorban” próbálhatják meg utolérni a Német Túraautó Bajnokság frissen megkoronázott kétszeres bajnokát, Marco Wittmann-t.A BMW M Performance alkatrészek mintegy 1 300 darabból álló, illusztris palettáján a szénszálból készült külső visszapillantó házaktól a karbon-kerámia féktárcsákig minden megtalálható, a bajor gyártó eladási mutatói pedig évről évre újabb magasságokba érkeznek. Az egyre népszerűbb motorsport-kiegészítők második legnagyobb piacának számító Németországban csak 2015-ben hozzávetőlegesen 15 százalékkal emelkedett az utólagosan felszerelhető sportos alkatrészek iránti kereslet.

Vonzó lízing-ajánlatok a legnépszerűbb BMW M Performance alkatrészekre

A BMW M Performance alkatrészek egyre növekvő népszerűségéhez a BMW Financial Services vadonatúj lízing-ajánlatai is hozzájárulnak: a bajor gyártó teljes járműre vonatkozó lízing-konstrukcióiba mostantól számos BMW M Performance alkatrész is belevehető, így többek között a BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák, az összes sport kipufogórendszer, a BMW M Performance teljesítménynövelő csomagok és zenerendszerek, valamint a feketére fényezett hűtőrács és a küszöbfóliázás is.

Szénszálból készült hátsó légterelő szárny és vadonatúj felfüggesztés a BMW M3 és a BMW M4 számára

2017 nyarától a BMW M3 és a BMW M4 sportmodellek légellenállását a versenypályán kifejlesztett BMW M Performance hátsó légterelő szárny javítja még tovább. A vadonatúj alkatrész teljes egészében szénszálból készült (a szárny, a zárólapok és a talpak is), a talpakon pedig a BMW M divízió kék, vörös és ibolya árnyalatú trikolor-motívuma is feltűnik.

A BMW M3 és a BMW M4 vezethetőségét mindeközben a BMW M Performance állítható sport felfüggesztése hivatott még tovább fokozni: a vezető az első és a hátsó spirálrugókat is 5 és 20 milliméter közötti intervallumban igazíthatja a különböző útfelületekhez és versenypályás körülményekhez. A BMW M Performance sport felfüggesztés a vörösre fényezett spirálrugókról azonnal felismerhető.A BMW M Performance alkatrész-paletta vadonatúj kiegészítői

A versenypályán kifejlesztett BMW M Performance alkatrészeknek köszönhetően a jármű személyre szabhatóságának gyakorlatilag semmi sem szab határt. Igaz ez a BMW esseni színpadára kigurított vadonatúj BMW M240i Cabrio modellre is, amelynek motorházteteje alatt egy BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó, új fejlesztésű, 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű soros hathengeres benzinmotor kapott helyet (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,4 – 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 169 – 189 gramm / km)*. A nyitott tetős kétajtós sportosságát ráadásul számos BMW M Performance alkatrész és kiegészítő hivatott fokozni: ilyen többek között a szénszálas betéttel és verseny-kijelzővel ellátott, Alcantara-borítású sportkormány, a szénszálból készült előválasztó kar, a kézifék szénszálas markolata és Alcantara-zsákja, valamint a szénszálas utastéri dekorcsíkok. A BMW M240i Cabrio dinamikus kisugárzását olyan külső elemek nyomatékosítják, mint a 19 coll méretű, 405 M duplaküllő-dizájnú, kéttónusú BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák és a matt fekete hátsó diffúzor, amely a vadonatúj fejlesztésű sport kipufogórendszer szénszálból készült végeinek is otthont ad.

A BMW M Performance alkatrészeket kivétel nélkül a BMW M GmbH motorsport-sikereire és több évtizednyi versenysport-tapasztalatára építve, aprólékos részletességgel fejlesztették ki a tervezőmérnökök. Kiváló példa erre a BMW M3 és a BMW M4 motorterében található bumeráng alakú, szénszál-erősítésű műanyagból készült toronymerevítő is, amely a motorháztető felnyitásakor látványos motorsport-kiegészítőként ragyog.Alkatrészek, kiegészítők és lifestyle-termékek már az új BMW Shopban is

Az új BMW Shopban a BMW-tulajdonosok és a rajongók már az eredeti BMW alkatrészek teljes palettáját megtalálják, legyen szó akár alkatrészről, kiegészítőről vagy lifestyle-termékről. A BMW hivatalos online boltjában a bajor gyártó ügyfelei közvetlenül a kereskedőtől vásárolhatják meg a kiszemelt termékeket, amelyeket később személyesen vehetnek át a kiválasztott márkakereskedésben, vagy házhoz is szállíttathatják. Az alvázszám megadásával a BMW ügyfelei minden esetben biztosak lehetnek benne, hogy az autójukhoz tökéletesen passzoló, típus-specifikus alkatrészt és kiegészítőt kapják kézhez. BMW Shop Németország


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER