Címkék: BMW ConnectedDrive | technológia

2016. szeptember 08. csütörtök, 20:27

 

A BMW és a Samsung a 2016-os IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatta be a bajor gyártó teljes körű mobilitási szolgáltatásának Android operációs rendszerre optimalizált változatát.

2016 augusztusában a BMW Connected, a bajor gyártó teljes körű mobilitási szolgáltatása az öreg kontinens tizennyolc országában egyszerre ünnepelte európai premierjét. Az Egyesült Államokban 2016 márciusa óta elérhető iPhone-kompatibilis szolgáltatás játszi könnyedséggel hozza összhangba a BMW fedélzeti operációs rendszerét a felhasználó okostelefonján tárolt napi teendőkkel – a modernkori technológia adta legvégső határokig kibővítve az egyéni mobilitás lehetőségeit. 2016 októberétől a BMW ügyfelei már az Android operációs rendszer legújabb verzióját futtató felsőkategóriás okostelefonokra is letölthetik a BMW Connected alkalmazást. A technológiát a bajor gyártó és a Samsung a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai és háztartástechnológiai vásárán, a Berlinben megrendezett 2016-os IFA Szórakoztató Elektronika Kiállítás „Samsung Showcase” eseményén mutatta be a nagyközönségnek, 2016. augusztus 31-én.

bmw-connected-android

Az Android-alapú BMW Connected szolgáltatás

A BMWConnected első verziója, amelyet a bajor gyártó ügyfelei 2016 augusztusa óta az Egyesült Államok mellett már tizennyolc európai országban is elérhetnek, a teljes körű utazástervezés és a modernkori technológia adta legátfogóbb mobilitási szabadság úttörő szolgáltatását helyezi a középpontba, az okostelefon-alkalmazás információ-technológiai arzenálja ezért szorosan együttműködik a BMW fedélzeti operációs rendszerével. A BMW Connected segítségével a BMW ügyfele hatékonyan állíthatja össze napi teendőit, az utazások útvonalát és az előre megbeszélt találkozókat, a szolgáltatásnak köszönhetően pedig minden úti célba pontosan és stressz-mentesen érkezik meg. A BMW Connectedhasználatával az Android operációs rendszereken is egyszerűen megkereshetőek, eltárolhatóak és előhívhatóak a kívánt úti célok. A szolgáltatás ráadásul automatikusan átemeli a jármű operációs rendszerébe az okostelefon naptárában eltárolt időpontokat, a hozzájuk társított helyszíneket pedig a navigációs rendszer úti céljai között jeleníti meg. A szolgáltatás folyamatosan figyeli az előre megbeszélt időpontokat, a valós idejű forgalmi információk részletes elemzésével párhuzamosan pedig automatikusan figyelmezteti a BMW ügyfelét, amikor közeledik a pontos célba érkezéshez szükséges indulás optimális időpontja. A rendszer megjegyzi a felhasználó leggyakrabban látogatott úti céljait és kedvenc útvonalait, az utazás megtervezésekor így ezeket részesíti előnyben. Amennyiben a valós idejű forgalmi információk adatai alapján a tervezett útvonal a szokásosnál hosszabb időt venne igénybe, a BMW Connected figyelmeztető üzenetet küld a felhasználónak okostelefonján keresztül. A készülékben eltárolt úti célok manuálisan is könnyedén, betűnkénti gépelés nélkül átemelhetők a jármű navigációs rendszerébe. A BMW Connected méltán népszerű távvezérlésű funkciói és szolgáltatásai (BMW Remote Services) mindeközben az Android-alapú verzió esetében is működnek, a BMW ügyfelei így már ezen felsőkategóriás okostelefonokról is vezérelhetik járművük légkondicionálóját, ajtózárjait, kürtjét és fényszóró-reflektorait.

bmw-connected-android-2

A BMW Connected és a Samsung Gear S3

Azon túl, hogy a BMW Connected már a Samsung csúcstechnológiás okoskészülékeit is támogatja, a Samsung felvette a szolgáltatást a Tizen operációs rendszer alkalmazásai közé és közvetlenül a legújabb Gear S3 okosórára is feltelepítette. A Samsung Gear S3 okosóra használatával a BMW ügyfelei értesítést kapnak arról, ha a pontos célba érkezéshez lassan indulniuk kell, ellenőrizhetik az autó üzemanyag-tartályának aktuális szintjét és le is zárhatják járművüket – mindezt az okosóra kijelzőjén keresztül.

bmw-connected-android-3

Az információ-technológiai eszközök és szolgáltatások eme teljes körű, egyre átfogóbb kapcsolatrendszere újabb bizonyítékként támasztja alá a BMW Connected rendkívüli hatékonyságát, amelynek segítségével a bajor gyártó ügyfelei napról napra bővíthetik mobilitási lehetőségeiket és újabbnál újabb élményeket fedezhetnek fel.

Az Android-alapú BMW Connected szolgáltatás Németországban és az Egyesült Államokban 2016 októberétől válik elérhetővé az egyes felsőkategóriás okostelefonokhoz. A technológia ezt követően újabb piacokon is megjelenik majd.

bmw-connected-android-4


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER