Címkék: 2017 | BMW | CES | Inside Future | Las Vegas

2017. január 06. péntek, 11:02

 

A nagyközönség előtt 2017. január 5 – 8. között nyitva álló expón a bajor gyártó vadonatúj termékmegoldások átfogó koncepciójával és számos innovatív szolgáltatás leleplezésével hozza el a jelenbe a közeljövő járműtechnológiai forradalmát, az automatizált járművezetést.

 

A BMW az autóipar elsőszámú szereplője, aki előremutató elgondolásaival és célszerű járműtechnológiai megoldásaival abszolút úttörőként formálja a mobilitás jövőjét. Az automatizált járművezetés, az intelligens járműkapcsolat és a maximálisan személyre szabott, okos utastér megvalósítása felé vezető, forradalmi termékek és szolgáltatások övezte úton haladva időről időre egyre összetettebb, újabb és kifinomultabb fejlesztések mutatkoznak be a rajongók előtt. Az idén január 5 – 8. között megrendezett 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon a bajor prémiumgyártó olyan vadonatúj termékmegoldásokról és innovatív szolgáltatásokról rántja le a leplet, amelyek a közeli jövő járműtechnológiai forradalmának mérföldkövei lesznek.
Bemutatkozik továbbá a BMW i divízió Inside Future névre keresztelt utastér-elrendezési koncepciója is, amelynek formabontó kialakítását és jövőbe mutató kezelőfelületét az automatizált járművezetés vezérelvei mentén, a vezető mindennapjainak tökéletes digitális társaként hozták létre a tervezők. A CES színpadán világpremierjüket ünneplő BMW-innovációk a dizájn, a technológia és a funkcionalitás területén egytől egyig a vállalat több éves piacvezető szerepét nyomatékosítják, amelyek a BMW ConnectedDrive égisze alatt egyesülve teremtik meg és tartják fenn a vezető, a jármű és a környezet közötti minden korábbinál átfogóbb, állandó, interaktív kapcsolatot.

A BMW automatizált járművezetést elősegítő és intelligens járműkapcsolati hálózatot létrehozó termékmegoldásai, úttörő szolgáltatásai, vezérlő- és kijelző-koncepciói szorosan összefüggnek egymással. A vállalatcsoport mindegyik területen kiválóan konfigurált, megbízhatóan működő, nagymértékben innovatív rendszereket és járműtechnológiákat hoz létre. Ilyen többek között a sorozatgyártásban kínált, aktuális modellpalettához elérhető megannyi vezetést támogató opció, a felhasználó személyes mobilitását digitális társként támogató BMW Connected széleskörű szolgáltatás-arzenálja, valamint az olyan intuitív működtetésű, rugalmas vezérlő- és kijelző-koncepcióval dolgozó rendszerek, mint a BMW Head-Up kijelző, a BMW iDrive, a hangvezérlés vagy a BMW Gesztusvezérlés. Ezen kiforrott, tökéletesre csiszolt megoldások egytől egyig kiváló műszaki alapot biztosítanak ahhoz, hogy a vadonatúj járműtechnológiai innovációk együttesen a mobilitás egészen új, teljes mértékben automatizált korszakát hozzák el a jelenbe, a BMW legendás vezetési élményével karöltve.

Az automatizált járművezetés felé vezető úton bemutatkozó járműtechnológiák egyre több feladatot vesznek le a vezető válláról, és mint ilyen, egyre nagyobb utazási szabadságot nyújtanak. A vezetők, az okosautók és a környezet közötti állandó, intelligens járműkapcsolati hálózat mindeközben az autóban töltött idő vadonatúj, minden korábbinál hatékonyabb, kreatívabb és szórakoztatóbb élményével kecsegtet. A 2017-es Las Vegas-i Szórakoztatói Elektronika Kiállításon a bajor gyártó egy vadonatúj prototípust is bemutat, amely az új BMW 5-ös limuzin műszaki alapjaira építkezve enged bepillantást az intelligens járműkapcsolati hálózat eme jövőbeli, automatizált világába, miközben a BMW Connected digitális szolgáltatás-paletta és az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platform legújabb innovációinak is lehetőséget biztosít. Az idei CES színpadán a vállalatcsoport a BMW Connected Window elnevezésű újítást is a nagyközönség elé tárja: a technológia egyetlen nagyfelbontású, intuitívan működtethető okoskijelzőn egyesíti a felhasználót körülvevő digitális eszközök összes funkcióját, így az okosotthon, az okoskészülékek és az intelligens járműkapcsolati hálózat lehetőségeit. A BMW Connected Window megjelenésével a bajor gyártó ügyfelei már autójukon kívül is hozzáférhetnek a BMW Connected teljes szolgáltatás-palettájához. A jövő járműveinek utasterében a végtelenül innovatív vezérlő- és kijelző-koncepciók kerülnek a középpontba, amelyet a 2017-es Las Vegas-i Szórakoztatói Elektronika Kiállításon a BMW i divízió Inside Future névre keresztelt utastér-elrendezési koncepciója hoz el a jelenbe. A tanulmányban a BMW HoloActive Touch elnevezésű lebegő műszerfal-koncepció is bemutatkozik, amely új dimenzióba helyezi a vezető és a jármű közötti intuitív kapcsolatot.

Autóvezetés a jövőben

A 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon bemutatkozó és az új BMW 5-ös limuzin műszaki alapjaira épített automatizált prototípus a vezető személyes preferenciáit előtérbe helyező, nagymértékben automatizált és intelligens járműkapcsolati hálózatba kapcsolt autóvezetés jövőképét vetíti előre. A kísérleti modellbe a tervezőmérnökök számos olyan, jelenleg tanulmányozási fázisban lévő technológiát beépítettek, amelyek a jövő automatizált járműveinek alappilléreit alkotják majd. A forradalmi újításoknak köszönhetően így egyes speciális útszakaszokon a vezető már teljes mértékben átengedheti a vezetést a technológiáknak, miközben ő egyéb elfoglaltságaira koncentrál. A kifinomult szenzorrendszerrel és átfogó vezetési koncepcióval felszerelt új 5-ös BMW a sorozatgyártásban kínált vezetést támogató rendszereknek köszönhetően már önálló gyorsítási, lassítási és kormányzási manőverekre is képes, a prototípus azonban azt is lehetővé teszi, hogy hosszabb autópályás szakaszokon és autóutakon a vezető a haladás teljes irányítását átadja a technológiáknak. A februárban bemutatkozó új BMW 5-ös sorozat az iparág legintelligensebb modelljeként érkezik meg az utakra, a BMW kivételes minőségű és megbízhatóságú járműtechnológiai palettájának újabb ékes bizonyítékaként.Tanulmányból a gyártósorra: a BMW Connected sikertörténete

A BMW ConnectedDrive okos szolgáltatásainak köszönhetően a BMW mindig is élen járt a modelljeiben kínált széleskörű információ-szolgáltató és kommunikációs funkciók terén. 2016 tavaszán a bajor gyártó egy forradalmian új digitális platformot mutatott be – BMW Connected néven –, amellyel ügyfelei már nem csupán a járműben ülve, de okoskészülékeiken keresztül is átélhetik a BMW központi operációs rendszerének innovációit. Mindez azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén és párhuzamosan, jó előre megtervezzék útvonalaikat és napi teendőiket. Az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platformra építkező BMW Connected szolgáltatás-palettát a bajor prémiumgyártó első ízben 2016 januárjában, a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) mutatta be a nagyközönségnek, két hónappal később, 2016 márciusában pedig már elérhetővé is tette a tengerentúlon. A BMW Connected az Egyesült Államok után 2016 augusztusában debütált Európában, Kínába pedig az utolsó negyedévben érkezett meg.

Hasonlóan lendületes sikertörténettel büszkélkedhet az új BMW 5-ös sorozatban bemutatkozó Remote 3D View elnevezésű okosfunkció is, amely ugyancsak a 2016-os Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon ünnepelte világpremierjét. A Surround View funkció vezetést támogató kameráit és a BMW Connected okos szolgáltatását egyesítő Remote 3D View lehetővé teszi, hogy az új 5-ös BMW vezetője okostelefonján keresztül, madártávlati élőképpel minden pillanatban figyelemmel kövesse leparkolt járművét, bármennyire messze legyen is. A technológia 2017 februárjában, az új BMW 5-ös limuzin piaci debütálásával egy időben érkezik meg a sorozatgyártásban elérhető extrafelszereltségek listájára.

Intelligens járműkapcsolat

A BMW Connected szolgáltatás-palettája a jármű központi operációs rendszerét és a felhasználó okoseszközeit önálló, teljes értékű funkciókként emeli be az Open Mobility Cloud felhőjébe, amelyeknek köszönhetően a BMW a 2017-es CES színpadán azt is előrevetíti, hogy a technológia intelligens szolgáltatásainak kiaknázásával a jövő járművezetői miként hozhatják tökéletes párhuzamba mindennapi életüket és a teljes mértékben automatizált járművezetést.
Eszerint a jövő okosautóiban egy hatalmas információbázisra épülő, folyamatosan frissülő, interaktív navigációs rendszer dolgozik majd, amely a kiválasztott útvonal mentén található helyszínekről, nevezetességekről és épületekről is széleskörű információval szolgál. A kívánt információ a BMW Gesztusvezérlés továbbfejlesztett változatának, a BMW Kiterjesztett Gesztusvezérlés (BMW Augmented Gesture Control) névre keresztelt funkciónak köszönhetően mindössze egyetlen rámutatással elérhető lesz. Az intelligens hálózatba kapcsolt automatizált járművezetés élményét professzionális hangvezérlés fokozza tovább, amelynek kísérleti funkcióit a BMW már a 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon bemutatja. A BMW i divízió Inside Future névre keresztelt utastér-elrendezési koncepciójába épített intelligens hangvezérléssel a BMW Connected számos opciója, így a járművön kívüli okoseszközök funkciói is működtethetők. Mindehhez a Microsoft Cortana nevű okosszoftver autóba installált változata adja az infotechnológiai platformot, amely azt jelenti, hogy a Microsoft Cortana asztali számítógépeken, laptopokon és okostelefonokon elérhető hangvezérlési koncepciója a jövőben a BMW sorozatgyártásban kínált modelljeiben is bemutatkozik. Az intelligens hangvezérlés ráadásul hangos információ-szolgáltató funkcióval is kiegészül, a Microsoft Cortana okosszoftverrel társított BMW Connected így azokra a közelgő találkozókra is figyelmezteti a BMW ügyfelét, amelyekhez nem tartozik konkrét helyszín. A Microsoft Cortana a BMW Connected együttműködésével bármelyik útba eső étterem étlapját és aktuális ajánlatát is képes felolvasni, a felhasználó pedig egyetlen hangutasítással elintézheti a kívánt asztalfoglalást.

A BMW Connected szolgáltatás-palettájához a jövőben olyan kivételes applikációk is csatlakozhatnak, mint például az Amazon Prime Now, amely lehetővé teszi, hogy a BMW ügyfele utazás közben több tízezer online termék között válogasson és rendeljen. Az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platform azt is lehetővé teszi, hogy az alkalmazást a felhasználó ne csak az autóban, de bármelyik okoseszközén elérje. Az Amazon Prime Now kiegészítő funkciójaként a BMW a 2017-es CES színpadán az út közbeni online rendelésre létrehozott En-Route Delivery keretszolgáltatást is bemutatja.

Sőt mi több, az Amazon Prime Now okosalkalmazást kiegészítő keretszolgáltatások között a BMW Passenger Mode is világpremierjét ünnepli, amely a BMW Connected részeként egyes útszakaszok előtt előre jelzi, ha a bajor gyártó ügyfele átadhatja a volánt az automatizált járművezetésért felelős technológiáknak. Amint a jármű átveszi a vezérlést, a BMW Passenger Mode a felhasználó igényei szerint hangolja át az utasteret: elsötétíti a fényeket, behúzza a sötétítő redőnyöket és elérhetővé teszi a videók lejátszására létrehozott Amazon Prime Video alkalmazást is.

Innovatív vezérlő- és kijelző-technológiák

A 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon bemutatkozó BMW i Inside Future utastér-elrendezési koncepció a teljes mértékben automatizált járművezetés lehetőségeire és kihívásaira helyezi a hangsúlyt. Mi mindent csinálhatunk majd a jövő autóiban? Milyen élményeket nyújt majd az automatizált járművezetés? A BMW i divízió Inside Future névre keresztelt utastér-elrendezési koncepciója szerint a jövőben az utastér személyre szabása és megosztása semmiféle akadályba nem ütközik majd, miközben itt mutatkozik be először a BMW legmodernebb vezérlő- és kijelző-koncepciója, a BMW HoloActive Touch technológia is.A BMW HoloActive Touch elnevezésű műszerfal-koncepció a BMW iDrive által megkezdett járművezérlési sikertörténet újabb mérföldköve. A maga nemében autóipari világújdonságnak számító megoldás – amelyet később az iparág szinte mindegyik képviselője leutánzott – egyszerre váltotta és egészítette ki a jármű utasterében elhelyezett kapcsolókat és gombokat.

2016 januárjában, a CES színpadára kigurított BMW i Vision Future Interaction tanulmányautóban ezt követően az AirTouch panorámakijelző is világpremierjét ünnepelte, amely egy érintőképernyő kényelmét kínálja – azzal a különbséggel, hogy működtetéséhez nincs szükség tényleges fizikai kontaktusra. A BMW HoloActive Touch képében idén ez a technológia újabb mérföldkőhöz érkezik. A BMW HoloActive Touch egy technológiában egyesíti a BMW Head-Up kijelző, a BMW Gesztusvezérlés és az érintőképernyő előnyeit: az innovatív kezelőfelület virtuális érintőképernyőként teremt kapcsolatot a vezető és a jármű között, a lebegő kijelző érintés-érzékeny funkciói pedig ujjhegy-tapintásokkal és egyszerű gesztusokkal vezérelhetők. A digitális gombokat egy tükröket alkalmazó színes projektor-technológia vetíti ki az utastéri középkonzol magasságába, a vezető jobb kezéhez. A digitális felület ezúttal nem a szélvédőn, hanem a középkonzol felett, lebegő formában jelenik meg, a kivetített gombok és funkciók pedig egy okostelefon kezelőfelületéhez hasonlóan, játszi könnyedséggel konfigurálhatók. A vezető jobb kézfejének mozdulatait egy intelligens kamera figyeli, amely az ujjhegy-tapintásokat is tökéletes részletességgel érzékeli. Amint a vezető megérint egy virtuális gombot vagy funkciót, az ikon aktiválását egy apró fénygyűrű jelzi. Mindez azt jelenti, hogy a jövő BMW modelljeiben már nem lesz szükség tényleges kontaktusra a vezető és a jármű központi kezelőfelülete között.

BMW Connected Window: digitális ablak a világra

A BMW Connected folyamatosan bővülő szolgáltatás-palettájának elsődleges célja, hogy a digitalizáció térnyerésével párhuzamosan kifejlesztett okos funkciók egyre összetettebb támogatásukról biztosítsák a felhasználókat mindennapjaikban, legyenek akár utazás közben, akár otthon. Az Open Mobility Cloud elnevezésű felhőalapú platformra építve a BMW Connected könnyedén kapcsolja össze a BMW központi operációs rendszerét a felhasználó különféle okoskészülékeivel, a 2017-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon bemutatkozó BMW Connected Window elnevezésű újítás pedig egyetlen nagyfelbontású, intuitívan működtethető okoskijelzőn egyesíti a felhasználót körülvevő digitális eszközök összes funkcióját. A BMW Connected Window megjelenésével vadonatúj szintre emelkedik a bajor gyártó ügyfelének személyre szabott digitális segédje, amely a felhasználó mobilitási szükségletei és információi mellett a digitális segítséggel könnyebbé tehető összes napi teendőt is egy platformon kezeli.A BMW Connected Window a BMW Connected teljes szolgáltatás-palettáját az okosotthon funkcióival és a felhasználó okoseszközeinek lehetőségeivel egészíti ki, hogy a technológia az előre megtervezett útvonalakat pontosan a BMW ügyfelének személyes preferenciái szerint állíthassa össze. Amint a BMW Connected Window és a BMW Connected összekapcsolódik, az okoskijelző sorban átemeli és ezt követően folyamatosan frissíti a szolgáltatás-paletta funkciói között elmentett személyes információikat, kontaktokat, tervezett és kedvelt útvonalakat, valamint információ-szolgáltató és szórakoztató funkciókat, hogy a bajor gyártó ügyfele azokhoz ne csupán az autóban és okostelefonján keresztül, de otthon is bármikor hozzáférhessen. A forradalmi technológiát a felhasználó gesztusokkal, az intuitív érintőképernyőkhöz hasonlóan vezérelheti, a nagyfelbontású okoskijelző tényleges megérintése nélkül.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER