Címkék: Nissan | Nissan Qashqai | törésteszt

2015. január 16. péntek, 05:27

 

A Nissan Qashqai a független Euro NCAP szervezet szerint a jelenleg kapható legbiztonságosabb kompakt családi autó. A díjnyertes crossover a számos új és innovatív biztonsági funkciónak - többek között a Nissan Aktív Biztonsági Pajzsnak - köszönhetően a 2014-ben tesztelt összes hasonló kategóriájú autónál több pontot szerzett a biztonság területén.

Ezzel az eredménnyel a Nissan az Euro NCAP tesztjein 2014-ben már harmadik alkalommal ért el kiváló eredményt - az év során mind az új X-Trail, mind az új Pulsar begyűjtötte a független szervezet mind az öt csillagát, tovább erősítve a gyártó autóiról kialakult biztonságos és minőségi képet.


Maximális pontszám a védelemre
A frontális ütközésre irányuló vizsgálatok során a Qashqai utastere stabil maradt, a tesztbábuk vizsgálata szerint a vezető és utas térdének és combcsontjának védelme megfelelő. A vezetőt helyettesítő tesztbábun végzett teszt maximális pontszámú lett: a test minden területe megfelelő védelmet kapott. A jármű maximális pontszámot ért el az oldalsó ütközéses tesztelés során is, mivel itt is hatékony védelmet nyújtott a test minden részének.

A gyermekek számára a lehető legmagasabb szintű védelmet nyújtó kialakításnak köszönhetően az új Qashqai a benne utazó gyermekek védelmének vizsgálata során is ragyogó eredményekkel zárta a tesztelést. A dinamikus tesztek során használt gyermek tesztbábuk vizsgálata alapján a Qashqai maximális pontszámot ért el a 18 hónapos csecsemők védelme terén.  

A jelentés elkészítését záró teszt során a Qashqai első lökhárítója is maximális pontszámot kapott - ez esetben a gyalogosok lábának védelmét vizsgálták.

Biztonságra tervezve
A Qashqai Euro NCAP teszten nyújtott kiváló eredményének egyik kulcsa a biztonsági funkciók rendkívül fejlett rendszere. Az új Qashqaiban az innovatív Nissan Aktív Biztonsági Pajzsot alkotó elektronikus rendszerek együttműködve rendkívül magas szintű passzív védelmet nyújtanak a vezetőnek és az utasoknak. Az új Qashqai Aktív Biztonsági Pajzsa többek között a vészfékezési asszisztenst, az éberségfigyelő rendszert, a sávelhagyásjelzést, a távolságifényszóró-asszisztenst és a közúti jelzések felismerését egyesíti. A Nissan Aktív Biztonsági Pajzs továbbá holttérfigyelésre és a mozgó tárgyak észlelésére szolgáló rendszerrel is rendelkezik, amelyek működését a Nissan többszörösen elismert 360 fokos parkolókamerája teszi lehetővé.

A Nagy-Britanniában megálmodott, megtervezett és gyártott Nissan Qashqai továbbra is a technológia, a biztonság, a praktikum és a hatékonyság páratlan kombinációját kínálja. A Qashqai gyártását a vállalat zökkenőmentesen integrálta a Nissan rekorderének számító sunderlandi (Egyesült Királyság) üzemben folyó termelésbe, ahol minden 61. másodpercben elkészül az új modell egy példánya.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER