Címkék: 2014 | Nissan | Qashqai | törésteszt

2014. február 26. szerda, 15:56

 

Az új Nissan Qashqai 5 csillagos minősítést kapott az Euro NCAP független biztonsági szervezettől. Az új modell, amely már egész Európában kapható, számos új és rendkívül innovatív biztonsági funkcióval rendelkezik, melyeknek köszönhetően maximális, 5 csillagos minősítéssel teljesítette az Euro NCAP egyre szigorúbb tesztjeinek mindegyikét.

 

A frontális ütközésre irányuló vizsgálatok során a Qashqai utastere stabil maradt, a tesztbábúk vizsgálata szerint a vezető és utas térdének és combcsontjának védelme megfelelő. A vezetőt helyettesítő tesztbábún végzett teszt maximális pontszámú lett; a test minden területe megfelelő védelmet kapott. A jármű maximális pontszámot ért el az oldalsó ütközéses tesztelés során is, hiszen itt is védelmet nyújtott a test minden részének.
A gyermekek számára a lehető legmagasabb szintű védelmet nyújtó kialakításnak köszönhetően az új Qashqai a gyermek-utasvédelem vizsgálata során is ragyogó eredményekkel zárta a tesztelést. A dinamikus tesztek során használt gyermek tesztbábúk vizsgálata alapján a Qashqai maximális pontszámot ért el a 18 hónapos csecsemők védelme terén.  
A vizsgálat befejezéseként a Qashqai első lökhárítója szintén maximális pontszámot kapott; ezesetben a gyalogosok lábának védelmét vizsgálták.

A Qashqai erős Euro NCAP teljesítményének egyik kulcsa a biztonsági funkciók fejlett rendszere. Az új Qashqai innovatív Nissan Aktív Biztonsági Pajzsot alkotó elektronikus rendszerei együttesen rendkívül magas szintű passzív védelmet nyújtanak a vezetőnek és az utasoknak. Az új Qashqai Aktív Biztonsági Pajzs magában foglalja az Automata vészfékező rendszert, az Éberségfigyelő rendszert, a Sávelhagyás-jelzést, az  Automata távolsági-fényszóró kapcsolást és a Közúti jelzések felismerését. A Nissan Aktív Biztonsági Pajzs továbbá holttérfigyelésre és a mozgó tárgyak észlelésére szolgáló rendszerrel is rendelkezik, amelyek a Nissan 360 fokos parkolókamera-rendszerének köszönhetően váltak elérhetővé.  




Az új Qashqai: a crossoverek második generációjának megteremtése
A prémium technológia, a második generációs crossover-formaterv és a javított dinamika együttesen biztosítanak stabil alapot az új Nissan Qashqai számára. A több mint kétmilliós darabszámban eladott eredeti verzióra méltán büszke Nissan páratlan tudását és tapasztalatát használta fel a tökéletes családi autó megtervezése során.
Az első generációs modell alapvető értékeire és erősségeire építve a vadonatúj Qashqai egy tökéletesen egyedi kombinációban egyesíti a stílust, technológiát és a vezetés nyújtotta élményt.

Az ötcsillagos Euro NCAP teszteredmény a legújabb a Nissan és az új Qashqai által jegyzett jelentős eredmények közül. Az új jármű gyártását a vállalat zökkenőmentesen integrálta a Nissan rekorderének számító sunderlandi (UK) üzemébe, ahol minden 61. másodpercben elkészül egy új modell.
A második generáció továbbá világszerte elismerésben részesült a médiától is: a What Car? vezető brit folyóirat a vadonatúj Qashqai modellnek ítélte a 2014. év autója díjat.

Az Európában, az európai piacra tervezett új Qashqait a Nissan Design Europe (London, Egyesült Királyság) és a Nissan Technical Centre Europe (Cranfield, Egyesült Királyság és Barcelona, Spanyolország) szakértői tervezték. A munkában azonban aktívan részt vettek a Atsugi városában (Japán) dolgozó mérnökök és tervezők is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER