Címkék: bírság | Budapest VI | Dessewffy utca | járdán várakozik | kerület | parkolási bírság | szabálysértés

2019. január 15. kedd, 18:15

 

Budapest VI. kerület Dessewffy utca parkolás, szabálysértés 10 ezer forint, ha a Hajós utcától a megszűnt oszlopsor és parkoló automata után állnak meg az autósok a bal oldalon.

 Ha a Nagymező utcáról befordulnak a Dessewffy utcára és parkolóhelyet keresnek ügyeljenek nagyon, mert 10 ezer forintjuk bánhatja, ha a Hajós utcát elhagyva a parkolóautomata utáni megüresedett helyekre állnak be. Sajnos lesznek ott álló autósok, akik már megtévesztődtek, így nagyobb az esély hogy ön is le fog oda parkolni a sorba.Mivel a parkolóautomata után állt meg az a "megnyugtató" látkép fogadja, hogy ahonnan érkezett is az oszlopok után azaz előtt ugyanígy állnak, parkolnak az autók, két kerékkel a padkán.


Amennyiben kifizette a parkolását és távozott szabálysértési értesítő papírt helyeznek el egy csekk kíséretében minden védőfólia nélkül az autójuk ablaktörlője alá, melynek ez a lényege:„Elkövetett cselekmény(ek) leírása(i): járdán várakozik, jelzőtábla vagy útb. jel nem engedi meg.
Az indok, azaz az
„Elkövetett szabálysértés(ek) megnevezése(i): Szabs.tv.224.§. Kresz 40.§. (8) A.

Tehát ezek:
KRESZ - A közúti közlekedés szabályai
40. § Megállás
(8) A járdán – részben vagy teljes terjedelemben – csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi

2012. évi II. tv. 224. § közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése
A 2012. évi törvény hatályba lépésével a KRESZ szabálysértések esetében szinte minden tényálláshoz meghatározott bírságösszeg tartozik, ezért a szabálysértők részére kiszabott bírságtételektől a 63/2012. (IV. 02.) Korm. rendelet alapján az intézkedő közterület-felügyelő nem térhet el.
Jogorvoslati eljárás
A kiszabott helyszíni bírság összege méltányosságból nem engedhető el, csökkentésére vagy részletfizetés engedélyezésére a Közterület-felügyelet nem jogosult. Ha a jogszabályban rögzített 30 napos határidőn belül a helyszíni bírságot nem fizetik meg, akkor az eljárás lefolytatása céljából a szabálysértési ügy továbbításra kerül az illetékességgel rendelkező rendőrkapitányság felé.Budapest VI. kerület Dessewffy utca - Hajós utca kereszteződés. A fotós észreveheti esetleg a teherautó alatt lévő felfestést a járdáról a jobb oldalon, ez autóból a vezető pozíciójából láthatatlan - hogy ott van.


A valóság a következő:
Ha valaki a Nagymező utcáról fordul a Dessewffyre bal oldalon egy 20 méterig megállni tilos TÁBLÁT lát, majd elhalad a két oldalon, két kerékkel a járdán parkoló autók között parkolóhelyet keresve, ha elérkezik a Hajós utcához akkor ez a következő kép tárul elé azaz NINCS megállást tiltó TÁBLA, csak oszlopsor, azaz ott nem lehet parkolni, majd az oszlopsor megszűnik és rögtön utána ott a parkoló automata. egy kis szabad szakasz egy üres teleknél egy kapu, ami nem igazán látszik, csak a megállni tilos tábla van rajta, tehát azt észreveszi az ember. Nos de minek megállni tilos tábla egy olyan szakaszon ahol megállni tilos lenne???
Majd ezután még egy kis szabad tér és újra a járdára felállást megakadályozó oszlopsor.Itt látható a kérdéses és büntetett szakasz. Látható, hogy nem 1-1 szabályszegőről van szó, hanem sorban állnak a parkolási körülmények által megtévesztett autósok

A polgármesteri hivatal rendészeti osztálya bár jogosan hivatkozik a Kresz szabályra, azonban a megtévesztések sora vezeti az Összes parkolóhelyet kereső autóst, hogy az ott felszabaduló helyekre beálljon.

- A Dessewffy utca Hajós utca előtti szakaszán két oldalt parkoltak az autók.
- Nincs kitéve megállni tilos tábla, mint láthatjuk a képen, a jobb oldali felfestés nem látszik a szabálytalanul megálló teherautó mögött, s városi forgalomban tábla elvárt és nem hogy az autós a kocsik alatt lévő útburkolati jeleket bogarássza, sem az utcakezdéskor, sem megállva a környezetet vizslatva, hogy máshol van-e, ha egy kétoldalt parkoló autósor mellett haladt el és csak egy 20 m-en való megállni tilos táblát látott. (Tehát egy újabb tiltásra ismét tiltó táblát várna.)
- A Dessewffy utca Hajós utca utáni folytatásában van egy járdára felállást megakadályozó oszlopsor, majd rögtön utána azonnal ott a parkoló automata. Minek oszlopsor, ha ott amúgy sem lehet megállni?
- Logikai bukfenc, hogy az automatánál megszúnik a felállást akadályozó oszlopsor, de megállni tilos lenne, illetve az automata oldalán végig tilos megállni, azaz csak a túloldalon lenne engedélyezett, ahol pedig nincs automata, tehát az út másik oldalán parkoló autósok mindegyikének az út másik oldalára kellene átkelni jegyet venni, ahol viszont végig tilos parkolni.
- Megállni tilos tábla egy kapun olyan útszakaszon ahol megállni tilos.A kaput egyébként az autósok szabadon is hagyták, ez éppen bebocsájtásra várakozik. A kapu után további parkoló autók, majd újra a padkára felállást megakadályozó oszlopsor a Bajcsy-Zsilinszky útig.

Amint látják bár a Kresz vagy-vagy engedi hogy tábla vagy útburkolati jel jelezze a járdára, padkára való felállást, viszont a helyszín és a parkoláshoz tartozó tárgyak elrendezése tökéletesnek tűnik az autósok megtévesztésére.

A hatóság előtt nyilvánvalóan nem ismeretlen ez a helyzet, mivel az összes autón rajta a bírság, szépen folyamatosan cserélődve.

Ugyan ezt egyetlen megállni tilos táblával megszüntethetnék, ehelyett viszont napi folyamatos bírságolást választják.

Osszátok, osszák meg az információt, hogy minél több emberhez eljusson, ne tudjanak róluk már több pénzt leszedni!

Cikkünket elküldjük a Fogyasztóvédelmi illetékeshez, hogy foglaljanak állást, hogy a parkolás körülményei, kellékeinek elrendezése megtévesztheti-e a fogyasztókat azaz a parkolni kívánó autósokat.
Továbbá megkerestük a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Rendészeti osztályát és a Parkolási társaságot, hogy az autósok által befizetett parkolás hogyan kérhető vissza, mivel szabálysértést fizetve olyan helyen álltak meg ahol nem lehet, tehát ott parkolási díj nem szedhető, tehát ezen autósok hogyan kérhetik, illetve kaphatják vissza az automatában megvett, befizetett parkolási díjat. Az illetékesek tájékoztatását várjuk.

Friss hír! Kikerült a megállni tilos tábla a kérdéses szakaszhoz. Nézzék meg mennyi szabálysértési bírság és fölöslegsen befizetett parkolási díj folyhatott be!


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER