Címkék: mobil parkolás | parkolás

2014. június 23. hétfő, 07:24

 

Az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt. álláspontja szerint a társaság mobilparkolási és e-matrica értékesítési szolgáltatásait nem érinti az új nemzeti mobilfizetési rendszer júliusi bevezetése. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. azt közölte, hogy a vonatkozó törvény szerint július 1-jétől csak a zrt.-n és annak szerződött partnerein keresztül lehet mobilparkolni, az EME pedig nem tartozik ezek közé.

 

A EME Zrt. pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a társaság szerződései nem szűnnek meg, azok továbbra is elérhetőek maradnak.

A szolgáltató szerint az általa nyújtott viszonteladói, mobilkereskedelmi szolgáltatásokra nem vonatkozik a nemzeti mobil fizetési rendszerről szóló törvény, és annak végrehajtási rendelete sem. "Társaságunk szerződéseit ezen szabályok nem érintik, ezért a szolgáltatásaink minden ellentétes, a sajtóban és egyéb állásfoglalások formájában elhangzott információkkal ellentétben, nem lehetetlenülnek el, a szerződéseink nem szűnnek meg" - írták.

A vállalat Magyarországon elsőként 2006. július elsején indította el országos mobiltelefonos parkolási rendszerét. Emellett e-matricát és percalapú fesztiváljegyet is értékesít mobiltelefonos fizetéssel, jelenleg több mint 100 ezer ügyfele van.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: július 1-jétől a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és hat szerződött partnerén (Vodafone, Telenor, Telekom, Mpark, Evopay, Barion) keresztül lehet az ország 70 helyén elérhető közterületi parkolási szolgáltatást mobilfizetéssel igénybe venni. A szerződött partnerekről - amelyek közé nem tartozik az EME Zrt. - a parkolóautomatákon tájékozódhatnak az autósok.

Hozzátette, hogy a törvényi szabályozás szerint csak a már említett, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel leszerződött viszonteladókon keresztül történhet a mobilparklolás.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kedden jelentette be, hogy július elsején elindul az országos, egységes mobilparkolási és autópálya-használati rendszer. Az egyik legfontosabb változás, hogy módosul az a telefonszám, amelyen keresztül SMS-sel, vagy hívással elindítható és befejezhető a fizetés. Eddig a körzetszám után a 810-es behívó szám volt, amely július elsejétől 763-ra módosul, ezt követi a fizető automatákra ragasztott négyjegyű azonosító szám.

Az országban eddig 42 önkormányzat parkolójában lehetett igénybe venni a szolgáltatást, ez a szám július elsejétől 70-re emelkedik, ezzel az összes olyan önkormányzat csatlakozik a rendszerhez, ahol fizetni kell a szolgáltatásért. Egyes önkormányzatok számára lehetőség nyílik, arra is, hogy idény jelleggel csatlakozhatnak a mobilparkolási rendszerhez.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER