Címkék: Dessewffy utca | Hassay Zsófia | parkolási díj | parkolási társaság | polgármester | szabálysértési bírság | Terézváros Önkormányzat | Vagyonkezelő

2019. október 11. péntek, 17:36

 

A Budapest VI kerület Dessewffy utcában van egy szakasz ahol nem lehet parkolni, szabálysértési bírságot kapnak az autósok, a parkolási díj visszafizetésére Hassay Zsófia polgármester szerint „minden panaszt egyedileg kell megvizsgálni, az eset összes körülményét figyelembe véve”, azonban ezen ígéret nem válik valóra, a panaszt nem vizsgálják egyedileg, körülményekre rá sem kérdeznek, illetve feltételeket sem adnak meg.

 

Tehát, miért is kéne parkolóövezetben visszaadni parkolási díjakat? Nos a Budapest VI. kerületi Dessewffy utca elején van egy kb 25 méternyi szakasz, ahol a parkolás nem megengedett, azonban mivel a vasoszlopsor a járdaszegélyen ezen a helyen megszűnik, s pont ugyanitt egy parkolóautomata is elhelyezett, az autósok fejében ezen logikus körülmény teljesen felülírja az utca elején elhelyezett megállni tilos táblát, - pláne, hogy az utca korábbi szakaszán megengedett volt a bal oldalon a parkolás - amit lehet észre sem vettek a parkolóhelyet és a közlekedést figyelve és azonnal leparkolnak az üres helyre, bár sok üres hely nincs, mert a jó alaposan szabálysértéssel ellátott távozó autósok helyét azonnal feltöltik, s parkolójegyet váltanak. Ez ottlétünkkor minden autó szélvédője alatt ott volt, a szerencsésebbek vagy inkább a nagyon frissen érkezők ablaktörlője alatt csak még a bírság nem volt, de a legtöbbre hamar felkerült.

Hassay Zsófia a Terézvárosi önkormányzat polgármestere a parkolójegyre vonatkozóan az alábbi tájékoztatást adta:
„1. A gépjárművezető mobilparkolásra vonatkozó igazolást nyújt be: ez esetben beazonosítható, hogy a kerék-bilincselt gépjármű után fizették meg a várakozási díjat, ezért a kerékbilincselés idejére vonatkozó várakozási díjat visszafizetnék.”
2. A gépjárművezető parkolójegyet mutat be: Ez esetben nem fizetnék vissza a várakozási díjat, mert nem beazonosítható, hogy a jegyet a szabálysértési bírsággal érintett gépjármű vonatkozásában váltották.
De kihangsúlyozva, hogy ilyen megkeresés még nem érkezett, és minden panaszt egyedileg kell megvizsgálni, az eset összes körülményét figyelembe véve.
A várakozási díj vagy pótdíj természetesen nem számítható be a szabálysértési bírságba.” - szólt a tájékoztatás.

További kérdésünkre, hogy mik a feltételei az egyedi panaszok elbírálásának feltételei, erre választ január 15-e óta nem adott. A konkrét esetre pedig semmilyen egyedi kérdést vagy adatot nem kért.

Tehát legszerényebb számítások szerint ami pénz a Budapest VI. kerület Terézváros önkormányzathoz befolyik, s azt nem adják vissza a jóhiszemű autósoknak a következő:

A Dessewffy utcában 440 forintba kerül a parkolás /óra 8-18 óráig azaz 10 óra alatt egy parkolóhelyért elvileg 4400 forintot kell fizetni, azért elvileg, mert 3 óra a max várakozás és sokan úgy veszik meg, hogy kis időt ráhagynak a visszaérkezésig nem centizik és reszkirozzák a büntetést.
Tehát ha csak 4 leparkolt autót számolunk az napi 17600,-Ft ez egy héten 88.000,-Ft, egy hónapban 352.000,-Ft
Egy évre vetítve nagyon kis számokkal számolva csak kb 4.224.000 forintot szerez és nem ad vissza a VI Kerületi önkormányzat vagyonkezelője amit olyan helyen fizettek be az emberek, ahol nem kell parkolási díjat fizetni, mivel szabálysértés ott megállni, tehát értelemszerűen parkolási díj sem szedhető.


Nézzük meg ezen felül erre a kis szakaszra a Magyar Államkincstár szabálysértési bírságként befolyt bevételét:
A bírságokat tekintve azon a kb. 25 méteres szakaszon 5 autó fér el, ha az üres telek kapuját tiszteletben tartják így nagyon szerényen számolva 5autó x legkevesebb 4 váltás 20 db bírság azaz legalább 200-250 ezer forint bírságot szabtak ki /NAP az heti öt napra számolva 1-1,24 MILLIÓ forint az 4-5 MILLIÓ forint egy HÓNAPBAN
EGY ÉVRE vetítve 48-60 MILLIÓ forint.
Ez csak egy felderített helyszín egy kb 25 méteres szakasza. Számoljanak...

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER