Címkék: EME | mobil parkolás | parkolás

2014. június 28. szombat, 09:20

 

Cáfolja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az EME Zrt. mobilparkolással kapcsolatos állítását; az MTI kérdésére a tárca megerősítette, hogy azok a viszonteladók, akik nem szerződtek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel, nem nyújthatnak mobilparkolási szolgáltatást július 1-től, közéjük tartozik az EME Zrt. is.

 

A minisztérium korábban már leszögezte, hogy a mobilparkolás 2014. július 1-jétől kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel leszerződött viszonteladókon keresztül történhet Magyarországon.

"A tárca felszólítja a teljességgel alaptalan, sajátos jogértelmezéssel előálló Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt.-t, hogy hagyjon fel a piaci szereplőket és autósokat üzleti érdekektől hajtva tudatosan megtévesztő kommunikációjával. Ha az előírásokat félremagyarázó megszólalások és a társaság más intézkedései a legkisebb mértékben is hátrányosan érintik a vétlen viszonteladókat és felhasználókat, az okozott károk jogi és anyagi következményeit az EME viseli" - állt az NFM közleményében.

Július 1-től az EME ügyfelei is csak az új, a 763-as hívószámmal parkolhatnak. Aki a korábbi 810-es számot használja, büntetésre számíthat.

Az MTI azt követően kérdezte a minisztériumot, hogy az EME csütörtöki közleményében megismételte:  szolgáltatását július 1. után is biztosítja partnerei és ügyfelei számára. Úgy vélik ugyanis, hogy a mobilfizetési törvény alapján a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. - vagy más hasonló társaság - szolgáltatása mellett párhuzamosan továbbra is működtethető az EME Zrt. szolgáltatása is.

A közlemény kiemeli azt is, hogy a parkoló automatákon  található - a zónaszámokat, illetve a szolgáltatás igénybe vételével összefüggő információkat tartalmazó - matricák, illetve táblák az EME Zrt. tulajdonát képezik. Azok eltávolítására az EME-n kívül senki sem jogosult. Az EME Zrt. a következő napokban éjjel-nappal fokozottan ellenőrizi matricáinak, illetve tábláinak  sértetlenségét.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER