2012. augusztus 07. kedd, 15:14

 

A Budapest Airport (BA) új, korszerűbb parkolási és behajtási rendszert vezet be augusztus 8-án 0 órától a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálján - közölte a BA pénteken az MTI-vel.


A Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal, a közlekedési hatósággal és a repülőtéri partnerekkel közösen kidolgozott rendszerben megnyílik a 2-es terminál indulási és érkezési szintje az autósok előtt, akik 5 perces időtartamra ingyenesen szállíthatják ki és vehetik fel az utasokat a járdánál.

A fő parkolási terület az épületek előtti "katlanban" az úgynevezett terminál parkoló lesz a 2A és a 2B előtt, ahol 749 autó számára építettek ki férőhelyet.

A terminál előtti útszakaszra a behajtáshoz az automata sorompónál jegyet kell váltani, amellyel öt percen belül lehet kihajtani ingyenesen. Ha ennél hosszabb időt akar eltölteni az autós közvetlenül a terminál járdájánál, akkor a prémium parkolóban 2000 forintot kell fizetnie 30 percért. Az indulási szinten 70, az érkezésin 53 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

A lenti terminál parkolóban 800 forintba kerül félóra parkolás, és itt 10 perc az ingyenes türelmi időszak.

A BKV-buszok és a Budapest Airport szerződött partnerei a Főtaxi és az Airport Shuttle Minibusz) továbbra is a kijelölt járdaszakaszok melletti várakozóhelyeket, illetve megállókat vehetik igénybe, de az előrendelt más taxik is 5 percre ingyenesen hajthatnak be a terminál elé, hogy felvegyék az utasokat. A turistabuszok számára a korábban kialakított rendszer szerint továbbra is lehetőség lesz az utasok ki- és beszállítására közvetlenül a terminál előtt - áll a repülőteret üzemeltető társaság közleményében.  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER