Címkék: fizetős | fizetős parkoló | Park-Ferr | parkoló | Penny | Penny fizető parkoló | Penny Market | Penny parkoló | Penny parkoló díjak

2016. szeptember 03. szombat, 12:33

 

Budapest parkolási övezetén kívül lévő Penny áruház parkolási díja 500,-Ft egy óra azon túl 2500,-Ft, az első óra ingyenes. A kis tábla azonban egyáltalán nem hasonlít a fizetős parkolótáblákhoz.

 

Mondhatják magánterület, olyat tesznek ki ami nekik tetszik. A parkolási díjakat azonban nem saját maguk szedik be a parkolásokat nem maguk felügyelik és ellenőrzik, hanem a Park-Ferr Parkolástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságnsk adták ki. Parkolási jegyautomata nincs a területen, ami esetleg felhívhatná az óvatlan tudatlan behajtó figyelmét, csak a meglepetés mikulás csomag.

Munkatársunkat is a Penny áruház parkolójában hagyott kocsihoz visszatérve a szélvédőjén a piros zacskóban megszokott büntetéscsomag fogadta 500,-Ft-os csekket rejtve.
Az első megdöbbenés utáni vizsgálódáskor megállapította, hogy valóban a behajtásnál kint van egy tábla, amin tájékoztatják a behajtókat, és hogy ez bizony a Penny magánterülete, és itt bizony 1 órát meghaladva fizetni kell.
Azonban nem csak azzal van a baj, hogy az emberek, parkolási zónán kívül nem számítanak egy bolthoz térve parkolási díjra, hanem azzal is, hogy a figyelmeztető tábla egyáltalán nem a hívja fel az autóból láthatóan a figyelmet arra, hogy ez bizony fizetős parkoló.

Nézzék csak a különbséget: A Penny táblája, hogy itt fizetni kell majd és egy parkolási tábla, ahol fizetni kell.


























 




Mennyit lát ebből az autós, ennyit se, mint a Google fotón, mivel ezen magasan van a fényképező.



A Budapest VIII. kerület Százados utca a budapesti parkolási övezetén kívül található. Budapesten egyébként a parkolási övezeten belül 2016-ban 175-Ft és 440,-Ft között kell fizetni óránként, illetve a zónától függően. Ettől csak az I. kerület egy részén van egy magasabb ár, 525,-Ft.

A Budapest VIII. kerület Százados utcában a parkolás ingyenes.

Az utcában található magánparkoló díjai:
Óradíj:    100,- Ft
Napidíj: 1 000,- Ft
Nappali díj: 500,- Ft


A Park-Ferr Kft. oldalán további fizető parkolós Penny Market üzletek vannak felsorolva, nem csak a budapesti fizetős Penny Market parkolók, de a vidékiek is. Azért nem tesszük közzé, mert időközben ez bővülhet, s nehogy mi okozzunk még kárt olvasóinknak azzal, hogy esetleg a későbbiekben belefutnak nem felsoroltakba.


„A "Friss. Olcsó. Jó!" szlogenű élelmiszerdiszkont egy csapásra véget vetett. A Park-Ferr Parkolástechnikai Kft. üzemeltetésébe adta a területet, s az egy órán túl pakolók 500 forintot, a két órán túl parkolók 2500 forintot kénytelenek fizetni. A megszokásból közlekedők természetesen a hirtelenjében kirakott táblákat nem vették észre ….. német precizitással megalkotott Mikulás-csomag fogadta.
Maga a parkolási díj kérésre egyértelműen jogszerű, hiszen kitáblázták. Pusztán fényképpel azonban nem tudják bizonyítani, hogy a kocsi aznap megszakítás nélkül parkolt, és nem csak az történt, hogy ugyanoda állt vissza. Ehhez folyamatos videofelvétel vagy beléptetőrendszer lenne szükséges. Tehát egy pert megérne.” – írja a Tűzgolyó blog.

Tehát nem arról van szó, hogy egy parkoló nem lehet fizetős, hanem arról, hogy az emberek nem szokták meg, hogy egy bolt parkolója fizetős, pláne parkolási díjfizetési övezeten kívül, és arra nem hívja fel jól látható módon és a megszokott jelzéseket használva a Penny Market a gyanútlan behajtók figyelmét.

Szóval óvatosan a Penny Market üzletek parkolóiba való behajtással!


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER