Címkék: környezetvédelem | Nissan | Nissan Gablini

2016. július 27. szerda, 16:21

 

A Nissan Gablini legújabb fejlesztése két új 50Kw-os elektromos autó villámtöltő, ezzel a Gablini autószalonok lett Magyarország legnagyobb magánkézben lévő „e-kúthálózat” tulajdonosa három töltőponttal a főváros környékén. Az M3/M0-ás csomópont mellett illetve Zuglóban átadott CHAdeMO rendszerű gyorstöltővel 15%-kal, 13 helyszínre bővült a Budapesten és környékén elérhető nagyteljesítményű töltőpontok száma. Mindhárom töltő nyilvános, azaz minden elektromos autó számára szabadon elérhető nyitva tartási időben.

 

Az M3-as autópálya mellett illetve Zuglóban most átadott 49,8Kw-os CHAdeMO rendszerű töltők a Nissan Magyarország és a Nissan Gablini beruházásban valósultak meg és közel 30 perc alatt 80%-ra töltik egy átlagos, középkategóriás elektromos autó (pl. a legeladottabb típus, a Nissan LEAF) akkumulátorait. Az OpenChargeMap oldal adatai szerint Budapesten tizenhárom 40kW-nál nagyobb kapacitással rendelkező gyorstöltő üzemel, ebből öt használata nem igényel előzetes regisztrációt, illetve díjmentes teljesen (a parkolást is beleértve). A valódi ingyenes töltők 60 százaléka – azaz három villámtöltő így a Nissan Gablini telephelyein üzemel. „Három évvel ezelőtt sokan mosolyogtak, amikor elkezdtünk elektromos autókat forgalmazni – ma pedig tisztán elektromos autókat üzemeltető taxi társaság működik Budapesten. Egyre többen ismerik fel, hogy az elektromos járművek egyszerre kínálnak környezetkímélő és már középtávon rendkívül költséghatékony megoldást több problémára. Magyarországon az elsők között álltunk az elektromobilitás mellé és a kezdetektől forgalmazzuk a Nissan elektromos személy és kisteher gépjárműveit” – mondta Gablini Gábor, a Gablini cégcsoport tulajdonos vezérigazgatója. „Továbbra is hiszünk a tisztább jövőben, ezt próbáljuk elősegíteni az új budapesti ingyenes töltőpontokkal is.”

xiv-zuglo-1

Az elektromos autók elérték azt a fejlettségi szintet, hogy valódi alternatívát kínálnak a belső égésű motorokkal szemben, folytatta Gablini. 75%-kal alacsonyabb az üzemanyag, illetve 50%-kal a szerviz költsége az elektromos autóknak – legalábbis az általunk forgalmazott Nissan modellek esetében ez a tapasztalatunk. A kormányzat is idejében felismerte a technológiában rejlő lehetőségeket és a Jedlik Ányos Terv keretén belül érdemi támogatást nyújt az elektromos közlekedés magyarországi fejlesztéséhez.

Hajdu László XIV. kerületi polgármester elmondta, hogy immáron tizenöt évre tekint vissza a XV. kerület és a Gablini cégcsoport kapcsolata – ekkor épült meg a világon az első Peugeot Blue Box szalon. „Akkor és most is megelőztük a trendeket közösen – most éppen az elektromos töltőállomások kialakításával. A Gablini autószalonok mellett a XV. kerületi önkormányzat is éppen az új villámtöltői helyszíneit jelöli ki a kerületben egy beruházás keretében.”

xiv-zuglo-2

Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester szerint a környezetet kímélő elektromos autózás - aminek a megvalósulása nem álom most már - elterjesztésében tett fontos lépés a mostani töltőállomás átadása. Zuglót egyszerre jellemezi a nagy átmenő forgalom illetve a zöld felületek nagysága, így kiemelten fontos a környezet védelme a kerületben. Ezért a zuglói önkormányzat autóparkjának fejlesztésekor felmenő rendszerben bevezeti az elektromos autók használatát.  „Újabb örömteli nap ez a magyarországi elektromos mobilitás történetében, hiszen két újabb töltőponttal gazdagodik az ország töltőhálózata - és mint azt jól tudjuk, minden egyes villámtöltő számít. Köszönjük Gablini Gábor úrnak az elkötelezettségét és úttörő szerepét az elektromos autózás elterjedésében.

xv-m3-1

A tisztán elektromos autók vezető gyártójaként a Nissan rendkívül elhivatott egy jól működő töltőinfrastruktúra kiépítése mellett, hiszen egy jól kiépített töltőhálózat megalapozza az elektromos járművek elterjedését is. A Nissan máig több mint 220 000 LEAF-et adott el, ezzel pedig a modell a legnagyobb számban értékesített 100%-ban elektromos autó Magyarországon, Európában és az egész világon. A LEAF után a Nissan 2014-ben az e-NV200 kishaszongépjárművel bővítette elektromosautó-kínálatát, amely az NV200 furgon kategóriaelső csomagterét és praktikumát a Nissan LEAF kifinomult, zéró-emissziós hajtásláncával és kivételesen alacsony üzemeltetési költségeivel ötvözi – egy tökéletes partner a városi áruszállítsában. 2015 szeptemberétől pedig a modell 7 üléses Evalia változata is elérhető mely a városi személyszállítást forradalmasítja” hangsúlyozta Horváth Gergő, a Nissan magyarországi PR és Marketing menedzsere.

A két új töltőpont létesítésével immáron a Nissan Gablini mindhárom autószalonja mellett díjmentesen elérhető a valódi gyorstöltő szolgáltatás nyitva tartási időben és ezzel Pest felzárkózott a főváros budai oldala mellé a töltőpontok tekintetében. Különösen forgalmasnak ígérkezik az M3-as és M0-ás autópályák csomópontjában kialakított új töltő, hiszen ez az egyetlen gyorstöltő a körgyűrű mentén.

xv-m3-2

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER