Címkék: autómegosztás | BMW | BMW i3

2015. május 21. csütörtök, 19:53

 

Megjelentek az első BMW i3 modellek a DriveNow autómegosztó (carsharing) szolgáltatás járműflottájában: május 18., hétfőtől a DriveNow londoni ügyfelei már a BMW i márka teljesen elektromos meghajtású, prémium kisautójának vezetési élményét is átélhetik, az autómegosztó szolgáltatás történetében most először.

A BMW i3 modellek flottába állítását globálisan egyre több országra kiterjeszti a DriveNow: 2015 nyarán számos németországi nagyvárosban, majd valamivel később további európai városokban is megjelennek a bérelhető és egymás között megosztható BMW i prémium kisautók. Azáltal, hogy a DriveNow autómegosztó szolgáltatás járműflottái világszerte a teljesen emisszió-mentes BMW i3 modellekkel bővülnek, a BMW i márka újabb jelentős lépést tesz az elektromos mobilitás globális elősegítésére és népszerűsítésére épülő stratégiai kezdeményezése terén, amelynek alapját korábban a limitált példányszámú BMW ActiveE elektromos modellből álló prémium járműflotta fektette le.



Május 18-tól a DriveNow londoni ügyfeleit nem kevesebb, mint 30 darab BMW i3 modell szolgálja ki. „Az eCarsharing szolgáltatás a forgalmi dugók kialakulásának esélyét és a légszennyezettséget is csökkenti az érintett városokban” – mondta Peter Schwarzenbauer, a BMW AG igazgatótanácsának DriveNow-projektért is felelős tagja a BMW i3 modellek londoni premierje kapcsán. „Boldog és elégedett vagyok, amiért a BMW i3 modellekkel könnyedén elérhető elektromos mobilitást és egyedülálló vezetési élményt kínálhatunk a DriveNow ügyfeleinek” – tette hozzá.

Fellélegezhet a belváros
A felhasználók körében végzett felmérések és a forgalomelemzések eredményei egyaránt rámutatnak, hogy a rugalmas, helyközpontosítástól mentes autómegosztó szolgáltatások érezhetően pozitív hatással vannak a belvárosi zsúfoltság mobilitására. Éppen ezért az olyan innovatív szolgáltatások, mint például a DriveNow, kiváló alternatívái lehetnek a tömegközlekedési eszközöknek, egyszerre több lehetőségből építkező mobilitási koncepciót kínálva, anélkül, hogy a felhasználó saját autót tartana fenn. A járműbérlés rugalmas, spontán és gondtalan alternatívája mindeközben nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy újabb és újabb célcsoportokat nyerjen meg az elektromos közlekedésnek és az autómegosztó mobilitásnak.

Az autómegosztó szolgáltatások gyors ütemben növekvő népszerűsége döntő jelentőséggel bír a forgalmi dugók kialakulásának csökkenésében. A Szövetségi Autómegosztó Egyesület (Federal Carsharing Association) szerint immáron több mint egymillió ember támogatja a szolgáltatást Németország nagyvárosaiban. A vállalat felmérései szerint a DriveNow ügyfeleinek 38 százaléka eladta saját autóját az autómegosztó szolgáltatás megjelenését követően. Sok esetben így ráadásul öregebb és kevésbé környezetkímélő járművektől szabadultak meg az érintett városok. A DriveNow ügyfelei egybehangzóan állítják, hogy a pozitív tendencia hátterében egyértelműen az autómegosztó szolgáltatás nyújtotta szabadság és spontaneitás áll, valamint hogy elegendő autót biztosít ahhoz, hogy a tömegközlekedési eszközök használható alternatívájaként szolgáljon.

A DriveNow londoni ügyfelei a BMW i3 modellekkel mentesülnek a belvárosi dugódíj alól
A DriveNow autómegosztó szolgáltatás térnyerésének köszönhetően teljesen új távlatok nyílnak a belvárosi légszennyezettség módszeres csökkentése terén. A müncheni, berlini és San Franciscó-i DriveNow-flottában szolgálatot teljesítő BMW ActiveE elektromos modellek például nagymértékben növelték az emberek elektromos mobilitás iránt mutatott érdeklődését. Ennek eredményeként 2013 márciusától Németországban havonta mintegy 3 000 ügyféllel bővül a DriveNow elektromos mobilitást használó ügyfeleinek köre, amellyel globálisan 100 000 fölé nőtt a környezetkímélő járműveket rendszeresen bérlő ügyfelek száma. A BMW i3 modellek flottába állításával az eCarsharing szolgáltatás prémium színvonala még vonzóbbá válik, miközben újabb és újabb piacokat és célcsoportokat hódít meg.

A BMW i3 modellek bevezetése az eCarsharing szolgáltatás újabb kiváló lépésének bizonyul, amellyel az érintett városokban nem csupán a forgalmi dugók kialakulásának esélye, de a légszennyezettség is csökken. Londonban a BMW i3 modelleket használó DriveNow-ügyfelek mentesülnek a hagyományos, belsőégésű erőforrással hajtott járművekre szabott belvárosi dugódíj alól. Az autómegosztó szolgáltatás ügyfelei így pénzügyileg is profitálnak a BMW i prémium kisautójának használatából. Azon további nagyvárosokban, ahol már bevezettek vagy terveznek hasonló korlátozásokat, az eCarsharing ökológiailag és pénzügyileg is érzékelhető alternatívát jelent.


A töltési hálózat fejlesztése, a városvezetéssel együttműködve
Az eCarsharing szolgáltatás sikerének egyik elengedhetetlen előfeltétele a szolgáltató és az érintett város vezetése közötti hatékony együttműködés. A legfontosabb pont a nyilvános töltési hálózat kiépítése, illetve az elsőbbségi parkolóhelyek biztosítása az elektromos és az autómegosztó szolgáltatás járműflottájába tartozó modellek számára, amely létfontosságú kérdés a rugalmas autómegosztás szempontjából. A DriveNow állandó kapcsolatot tart fenn az érintett városok vezetésével. Az elektromos BMW ActiveE modellek, amelyekkel 2013-ban bővítették ki a DriveNow müncheni és berlini járműflottáját, értékes információkkal szolgáltak a töltési hálózat fejlesztésének felhasználói igényeiről.

A DriveNow londoni ügyfelei kezdetben hozzávetőlegesen egy tucat nyilvános töltőponton tölthetik fel az elektromos BMW i3 modellek akkumulátorát az autómegosztó szolgáltatás működési területén. Berlinben azonban már több mint 150 töltési pont áll a BMW ActiveE modelleket vezető ügyfelek rendelkezésére. 2016 közepén 420 töltővel, köztük 20 gyorstöltővel gazdagodik a németországi hálózat, majd amennyiben igény mutatkozik rá, további mintegy 700 töltő telepítésére lesz lehetőség az évek során. A müncheni városvezetés nemrégiben erősítette meg azon kezdeti döntését, hogy a nyilvános töltési hálózat jelentős fejlesztésével támogatja az elektromos mobilitást. Mi több, 2015-ben a belváros több utcájába is felszerelik a BMW i által fejlesztett, környezetkímélő és villamosenergia-mentes utcai lámpákat.

Az elektromos mobilitás globális népszerűsítése és térnyerése érdekében a BMW politikai partnerekkel, valamint az energiaszektor és az autóipar kiemelt képviselőivel együttműködve szorgalmazza a töltési hálózat kiépítését és fejlesztését Európa-szerte, illetve az Egyesült Államokban. A bajor gyártó a Volkswagennel és a ChargePoint-tal létrehozott közös kezdeményezés részeként a tengerentúlon mintegy 100 gyorstöltő telepítését tervezi, ezen felül Németország nagyvárosaiban további közel 600 töltőből és gyorstöltőből álló hálózatfejlesztést javasol, egyúttal egy átfogó töltési infrastruktúra kiépítését az Európai Unió által finanszírozott fejlesztés keretében.



A DriveNow autómegosztó szolgáltatás
A DriveNow a BMW Group és a Sixt SE közös autómegosztó vállalkozása, amely a rugalmas és spontán autómegosztás alapelve szerint hozza elérhető közelségbe a BMW és a MINI márkák prémium modelljeit Európa számos nagyvárosában. A DriveNow már több mint 450 000 regisztrált ügyféllel büszkélkedhet világszerte. A járművek a DriveNow működési területén belül bárhol felvehetők és lerakhatók. Az autómegosztó szolgáltatás regisztrált ügyfelei a DriveNow okostelefon-alkalmazásával és interneten keresztül is könnyedén lefoglalhatják és kibérelhetik a kívánt járműveket. A DriveNow innovatív szolgáltatása jelenleg Münchenben, Berlinben, Düsseldorfban, Kölnben, Hamburgban, Bécsben, Londonban és San Franciscóban érhető el, miközben további tíz európai és tíz észak-amerikai nagyvárosban zajlanak a szolgáltatás elindításának előkészületei.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER