Címkék: elektromos | Gablini cégcsoport

2020. december 22. kedd, 16:07

 

Az LEVC (London Electric Vehicle Company) a mai napon bejelentette a magyar piacra történő belépését: a márkakereskedő a hazai Gablini cégcsoport lesz.

 

 

 A budapesti székhelyű vállalat teljes körű értékesítést és szerviztámogatást biztosít az LEVC TX taxi és TX Shuttle, valamint 2021 tavaszától a márka új, elektromos VN5 haszongépjármű modelljei számára.
Joerg Hofmann, az LEVC vezetője hozzátette: „Magyarország egyértelmű e-mobilitási vízióval rendelkezik, melynek keretében számos támogatás ösztönzi a flottaüzemeltetőket arra, hogy zéró emissziós járművekre váltsanak. A Gablini cégcsoporttal együttműködve izgatottan várjuk márkánk és termékeink bevezetését erre a progresszív piacra.”


Az LEVC egyedi eCity technológiája számos előnyt kínál az elektromos járműveket használók számára Magyarországon. A zöld rendszám a villanyautók felhasználói számára lehetővé teszi a mentességet vagy a kedvezményeket bizonyos adókból, az áfacsökkentést, a vagyonszerzési illetékmentességet, valamint támogatott hiteleket biztosít. Az elektromos járművek ingyenesen parkolhatnak Budapesten és sok más nagyobb városban.

 


Gablini Gábor, a Gablini cégcsoport vezetője és tulajdonosa hozzátette: „A Gablini cégcsoport örömmel mutatja be az LEVC márkát és termékeit Magyarországon. Az LEVC már széles körben ismert prémium minőségű elektromos autóiról, az innováció és a fenntartható jövő pedig már régóta a Gablini cégcsoport egyik alapkövét adja. Mi voltunk az első vállalkozás Magyarországon, amely modern elektromos járműveket értékesített már 2013-ban. Úgy gondoljuk, hogy igény van nálunk olyan hatótávnövelővel ellátott haszongépjárművekre és taxikra, amelyeknél a belső tér prémium kialakítással rendelkezik. Éppen ezért szerintünk az LEVC új, innovatív termékei tökéletesen illeszkednek portfóliónkba.”
Az Egyesült Királyságban található Coventry ad helyet az LEVC főhadiszállásának, ahol a hivatalos londoni black cab taxik már több mint 100 éve készülnek. A vállalat az ikonikus taxit az elektromos, zéró emisszióra képes TX képében 2018-ban álmodta újra. A premier óta már több mint 4500 példányt értékesítettek világszerte a modellből, amelyek azóta több mint 36.000 tonna széndioxidtól mentesítették az atmoszférát és több mint 21 millió liter üzemanyagot takarítottak meg a korábbi, belső égésű motorral felszerelt típusokhoz viszonyítva.

A TX Shuttle a TX elektromos taxi génjeit hordozza magában, így a hajtásáról is ugyanaz az eCity technológia gondoskodik, amely a zéró emisszióra képes taxit rugalmas, 510 kilométeres teljes hatótávval és 101 kilométeres tisztán elektromos hatótávval ruházza fel. Minden TX Shuttle úgy készül, hogy az utasok számára maximális biztonságot és védelmet kínáljon. A modell akár hat utasülést, kerekesszékes hozzáférést, az utasteret a vezetőtértől leválasztó falat, érintésmentes hátsó fizetési lehetőséget, könnyen tisztítható felületeket és egy speciális kommunikációs rendszert is kínál, amely lehetővé teszi az utasok és a sofőr könnyű kommunikációját.

Az LEVC új elektromos haszongépjárműve, a VN5 már elérhető az Egyesült Királyságban, Európában pedig 2021 tavaszán kezdődik meg a piaci bevezetése. Az egytonnás teherbírású kategóriában induló VN5 a TX merész, jól megkülönböztethető formatervét és könnyű, alumínium konstrukcióját, valamint innovatív eCity elektromos technológiáját örökli. A VN5 tisztán elektromos hatótávja 98 kilométer, teljes hatótávja pedig 489 kilométer, akár 5,5 köbméteres rakterében pedig könnyedén elfér akár két Euro raklap is, összesen 830 kilogrammos terheléssel.
Az LEVC globális hálózata 2021 végéig 21 piacra bővül, Európában pedig ekkora már több mint 30 értékesítési és szervizpartner áll ügyfeleink rendelkezésére.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER