Címkék: BMW | BMW i3 | Express töltési lánc | Momentum for Change

2015. december 15. kedd, 19:03

 

Hosszú távon fenntartható innovációinak globális kiterjesztésével a BMW i almárka az elmúlt évek során irányt mutató etalonná vált a tisztán elektromos meghajtású gépkocsik töltési infrastruktúrájának kifejlesztése és megvalósítása terén.

Az előremutató újítások átfogó célja, hogy az emisszió-mentes járművek töltése a jövőben egy tankolás idejével vetekedjen.

A BMW i almárka a személyre szabott mobilitás jövőjének első számú megalkotója – nem csupán úttörő termékei és szolgáltatásai széles palettájával, de a tisztán elektromos meghajtású járművek nyilvánosan hozzáférhető töltési infrastruktúrájának globális kiterjesztésével is. A BMW i és a ChargePoint közös, „Express töltési lánc” névre hallgató innovatív kezdeményezése, amely jelentős mértékben megkönnyíti és támogatja a gyorstöltőkből álló járműtöltési hálózat használatát, a napokban egy rendkívül rangos elismerést nyert el: az ENSZ „Momentum for Change” díját. Az összetett együttműködés eredménye nagymértékben elősegíti az elektromos meghajtású járművek gyorstöltési hálózatának elérhetőségét az Egyesült Államok keleti és nyugati parton húzódó, sűrűn lakott és kimagasló járműforgalmat bonyolító régióiban. Az „Express töltési lánc” mérföldkőnek számít az országos lefedettségű, márkafüggetlen és egyen szabvány szerint működő töltési infrastruktúra globális kiterjesztése felé vezető úton, és mint ilyen, döntő szerepet játszik az Egyesült Államok elektromos mobilitásra való széleskörű átállásában. A „Momentum for Change” díjat az ENSZ Párizsban zajló klímakonferenciáján vehette át a BMW i divízió.

bmw-i3-toltes

2015 végére egy csaknem 100 gyorstöltőből álló járműtöltési hálózat épült ki az Egyesült Államok keleti és nyugati partján, Boston és Washington között, illetve a Portland, San Francisco, Los Angeles és San Diego vonalon. Az innovatív töltési lánc egyes elemei maximum 50 mérföldes távolságra kerültek egymástól, főként autópálya-pihenőhelyekbe, valamint bevásárlóközpontok, éttermek és szabadidő-központok közelébe telepítették őket. A járműtöltő állomások 24 kW-os és 50 kW-os töltési sebességre is képesek, utóbbival például a BMW i3 nagyfeszültségű akkumulátora hozzávetőlegesen mindössze 20 perc alatt feltölthető. A hosszú távon fenntartható mobilitást előmozdító töltési infrastruktúra fejlesztői kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy a járműtöltő állomások mindegyike megfeleljen a világszerte használatos CCS szabványnak, a szolgáltatást így nem csupán egy adott márka ügyfelei, de az elektromos meghajtású járművek kivételesen széles típuspalettája igénybe veheti.

Az Egyesült Államok keleti és nyugati partján életre hívott kezdeményezésen túl – amely az ENSZ „Momentum for Change” díját is elnyerte –, a BMW i világszerte kiemelt hozzájárulásáról biztosítja és teljes mellszélességgel támogatja a gyorstöltőkből álló járműtöltési infrastruktúra globális létrehozását és kiterjesztését, Észak-Amerikától kezdve, Európán és Dél-Afrikán keresztül, egészen Kínáig és Japánig. A BMW i divízió eddig összesen több mint 30, az egyéni mobilitás fejlesztését célzó projektet indított el a világ több mint 25 országában, ezzel párhuzamosan pedig több mint 1 300 hálózati töltőállomást és több mint 3 000 gyorstöltőt épített ki, 50-nél is több partnerével együttműködve. A bajor gyártó az elmúlt évek során egyértelműen irányt mutató etalonná vált az autóipari kísérleti projektek megálmodása, kivitelezése és valóra váltása terén, miközben a BMW i Ventures égisze alatt a járműtöltési infrastruktúra területének valamennyi vezető márkájával hosszú távú befektetési együttműködést írt alá, így többek között a ChargePoint-tal és a Chargemaster-rel is. Eme stratégiai lépés ismét a BMW elektromos mobilitás irányába mutatott feltétlen elköteleződését hangsúlyozza.

Eltökélt szerepvállalásának részeként a BMW i Európa tíz országában nem kevesebb, mint 429 gyorstöltő telepítését tervezi a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T – Trans European Network – Transport) legfőbb vonalai mentén. Németországban a BMW i almárka a legnagyobb metropoliszok régióiban és a főbb közlekedési tengelyek mentén létesítendő gyorstöltési hálózat fejlesztését és kiépítését előirányzó SLAM kezdeményezés első számú támogatója és irányítója, összesen 600 gyorstöltő-állomás létrehozását előrevetítve. A BMW i 2012-ben útjára indított, „Elektromos járművek gyorstöltése az A9-es autópályán” elnevezésű kísérleti projektének München és Berlin közötti töltőállomásai ezt követően kereskedelmi működésre állnak majd át.

A ChargeNow, mint a világ legátfogóbb járműtöltési szolgáltatása: 25 ország több mint 38 000 töltőpontja, egyetlen felhasználói kártyával
25 országban – különböző üzemeltetőkön keresztül – működtetett több mint 38 000 töltőpontjával a BMW i által globálisan kiterjesztett ChargeNow minden kétséget kizáróan a világ legnagyobb, tisztán elektromos meghajtású járművek nyilvánosan hozzáférhető töltési infrastruktúráját kínáló járműtöltési szolgáltatása. A ChargeNow felhasználói kártyának és a ChargeNow okosalkalmazásnak köszönhetően a szolgáltatás ügyfelei kényelmesen és rendkívül egyszerűen vehetik igénybe a globális hálózatba integrált töltőpontokat. A rendszer nem igényel bonyolult regisztrációt, miközben készpénz-mentes fizetést és számlázást is kínál. A tartózkodási helyhez közel eső ChargeNow-töltőpontokat az ügyfelek a jármű navigációs rendszerében vagy az okosalkalmazás használatával könnyedén kikereshetik és kiválaszthatják, az állomást pedig ezt követően a navigációs rendszer úti céljaként is beállíthatják.

charge-now-allomasok

A cél: egyszerű és gyors járműtöltés, akárcsak egy tankolás
A járműtöltési infrastruktúra és az elektromos mobilitás népszerűségének globális növelése érdekében a BMW i széleskörű kutatási tevékenységeinek egyik legfontosabb elemeként tekint a gyorstöltők jövőbeni fejlesztésére és szabványosítására. A mérnökök abszolút célja nem más, mint hogy az elkövetkező évek során a járműtöltést olyan egyszerű és gyors folyamattá tegyék, amely egy belsőégésű motorral szerelt autó megtankolásával vetekszik. Eme cél elérése érdekében a bajor gyártó a kockázati tőkebefektetésekre létrehozott BMW i Ventures égisze alatt az Egyesült Államok és Nagy-Britannia piacvezető járműtöltő-üzemeltetőjével – a ChargePoint-tal, illetve a Chargemaster-rel - is befektetési együttműködést írt alá.

Intelligens járműtöltési megoldások a BMW i 360° ELECTRIC portfólióból: Wallbox, beüzemelési szolgáltatás és BMW i Green Energy
Az elektromos autók tulajdonosai a járműtöltést 80 százalékban otthonukban vagy munkahelyükön végzik. A kényelmes, biztonságos és gyors otthoni töltés tökéletes módja a kétféle verzióban elérhető BMW i Wallbox – a BMW i3 vezetői közül minden harmadik ügyfél eme kivételesen kifinomult töltési megoldást választja. Telepítésre szakosodott partnereivel együttműködve a BMW i személyre szabott beüzemelési szolgáltatást is kínál ügyfeleinek.

Az elektromos és plug-in hibrid hajtásláncú járművek nagyfeszültségű akkumulátorának megújuló energiával való feltöltése minden korábbinál zöldebbé varázsolja eme környezetbarát technológiákat. A bajor gyártó ügyfelei a BMW i Green Energy égisze alatt a világ immáron 15 országában tölthetik fel ily módon elektromos vagy plug-in hibrid hajtásláncú autójukat. A BMW Group globálisan tíz, tisztán megújuló energiát szolgáltató partnerrel, valamint négy, napelemes gépkocsi-beállókat és tetőszerkezeteket gyártó céggel működik együtt e téren.

Termékei, szolgáltatásai és jövőbe mutató innovációs projektjei kollektív palettájával a BMW i immáron a világ számos országában bizonyítja, hogy az elektromos mobilitás egyre több ember számára jelent teljes értékű alternatívát, a hétköznapi használhatóság és a hosszú távú fenntarthatóság jegyében.

A BMW i divízióról
BMW i részlegével a BMW Group minden részletre kiterjedő alapossággal közelíti meg a jövő járműtechnológiáinak kérdéskörét: maximális hatékonyság szerint megtervezett koncepcióival, a hosszú távú fenntarthatóságra való összpontosításával és számos kiegészítő szolgáltatásával a BMW i újraértelmezi az egyéni mobilitás fogalmát. A BMW i divízió világszerte a nagyvárosi környezetbe tervezett, tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modellel, a kisautók üzemanyag-fogyasztását reprodukáló BMW i8 plug-in hibrid sportautóval és megannyi, az elektromos mobilitás és az összehangolt nagyvárosi tömegközlekedés területére kiterjedő mobilitási szolgáltatás képében érhető el.

A BMW i Ventures társaságról
A BMW i Ventures a BMW Group kockázati tőkebefektetésekre létrehozott társasága, amely elsősorban a nagyvárosok lakosságának jövőbeni mobilitását célzó kérdésekre adható kiemelkedő megoldásokba invesztál. Támogatásunkról biztosítjuk azon nagyreményű kezdeményezéseket és felnőtt vállalkozásokat, amelyek elkötelezettek a globális mobilitás jövőjének fejlesztése mellett.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER