Címkék: Citroen | E-MEHARI | Méhari

2015. december 07. hétfő, 19:32

 

Az E-MEHARI úgy kapcsolódik a márka történelméhez, hogy egyértelműen a jövő felé tekint.

Visszakacsint a márka ikonikus modelljére, az 1968-as Méharira, de több ennél: egy teljesen elektromos, 4 személyes kabrió modern és bohókás külsővel. A Bolloré Csoporttal való együttműködés új szakaszába érve a CITROËN tovább erősíti azon törekvését, amely friss, egyedi, a szokásos sémáktól eltérő autók forgalmazását jelenti.

Trendi, egyszerű, modern és kicsit szemtelen... A CITROËN új modellje az E-MEHARI egy okos, színes egyéniség, tökéletes összhangban a CITROËN szellemiségével. Az E-MEHARI azok számára készült, akik szeretnek kilógni a sorból, nyitottak az új trendekre és odafigyelnek környezetükre.

A teljesen stressz- és zajmentes E-MEHARI egy igazi szabad szellem az autók között !

e-mehari-eleje

EGYEDÜLÁLLÓ KÜLSŐ

Az E-MEHARI tökéletesen megtestesíti a CITROËN pozícionálását. Visszaköszönnek rajta a jellegzetes CITROËN stílusjegyek :

 • kifejező orr-rész két szinten elhelyezett fényforrásokkal, ami a márka egyik meghatározó design-jegye ;
 • egyedi és optimista design telt kontúrokkal, sima, lekerekített felületekkel és mosolygós arccal ;

Ez a karizmatikus egyéniséget radikális színek erősítik. Az E-MEHARI személyre szabható :

 • 4 karosszériaszín : kék, amely kalandra csábít, energiával teli narancs, élénksárga és egy elegáns bézs.
 • 2 féle vászon : fekete és narancsos piros.
 • 2 belső kárpit : egy nagyon természetes bézs és egy narancsos piros, amelynek a mintázata a vízi sportok világát idézi. TEP anyaguk tökéletesen vízhatlanná teszi őket. Igen merész kombinációk adottak tehát azok számára, akik színes, kifejező autót szeretnének maguknak.

E-MEHARI magas építését fekete elemek hangsúlyozzák : a sárvédő-betétek, a küszöbbetétek és a lökhárítók. Egyértelmű az utalás a szabadidő-autók világára.

e-mehari-elolrol

EREDETI SZEMÉLYISÉG

Az E-MEHARI személyisége az ikonikus Méhari-éval mutat rokonságot. Külsejük és karakterük is hasonlít, mindkét autó kiváló partner az aktív pihenésre és tele van praktikus megoldásokkal. Az 1968-ban megjelent Méharihoz hasonlóan az E-MEHARI :

 • nyitható, levehető vászontetővel rendelkezik és külön oldalsó borítóelemekkel, amelyekben nagy átlátszó « ablakok » kaptak helyet. A használó szabadon döntheti el, hogy az utastér elejét, hátulját fedi le, esetleg csak az oldalakat, vagy az egészet.
 • 4 teljes értékű ülőhellyel rendelkezik, valamint egy ledönthető hátsó üléspaddal ;
 • emelt hasmagasságú a jobb terepképességek érdekében ;
 • karosszériája hőformázott műanyagból van, amely nem korrodálódik, fényezése nem igényel karbantartást, rugalmasságának köszönhetően pedig ellenáll a kisebb sérüléseknek ;
 • könnyű használni : kívül-belül egyszerűen, vízsugárral mosható.

Az ajtók bordázása utalás a Méhari jellegzetes oldalsó felületeire, de a karosszériaszínek is hasonlítanak azokra, amelyekkel a Méhari-t bemutatták.

Ez a kapcsolat a legendás Méhari-val, az E-MEHARI-t erős identitással ruházza fel. Ez a filozófia teljesen egyedülálló és azoknál talál célba, akik karakteres és vidám autót keresnek.

KÖNNYED VEZETHETŐSÉG

A laza és egyszerű E-MEHARI magas szintű technológiai tartalommal bír. A 100%-ban elektromos hajtásánál alkalmazott akkumulátortechnológia a francia Bolloré Csoport munkájának eredménye: az LMP (Lítium-metál- polimer) nagy autonómiát tesz lehetővé magas teljesítmény, megbízhatóság és biztonság mellett.

Az LMP® akkumulátorok jellemzője a nagy energiahatékonyság és a működési biztonság. Ezek szárazelemek, ami számos előnnyel ruházza fel őket. Ellenállnak az időjárási körülmények változásainak és akár 110 km/h végsebesség elérését teszik lehetővé, 200 km-es városi hatótávolság mellett.

16 Amperes töltés esetén (ahol ez lehetséges) 8 óra alatt teljesen feltöltődnek, 10 Amperes otthoni csatlakozóval pedig 13 óra alatt tölthetők fel az akkumulátorok.

Ezáltal az E-MEHARI szokatlan szabadságérzetet és kényelmet nyújt : kabrióélményt dinamikus gyorsulással az elektromos autók csendessége mellett.

Az E-MEHARI-t a PSA PEUGEOT CITROËN rennes-i üzemében fogják gyártani, forgalmazása 2016 tavaszán kezdődik.

Az E-MEHARI első alkalommal december 9 és 11. között lesz látható a PSA Peugeot Citroën párizsi központjában, az avenue de La Grande Armée-n, ahol a COP 21 keretében kialakított Eco Driving Center várja az érdeklődő látogatókat.

e-mehari-oldal

MŰSZAKI ADATOK

MÉRETEK

Hosszúság : 3,81 m

Szélesség : 1,87 m

Magasság : 1,65 m

Csomagtér : 200 dm3 - 800 dm3 (ledöntött ülések)

MOTOR ÉS AKKUMULÁTOR

Maximális teljesítmény : 50 kW

Névleges teljesítmény : 35 kW

Lítium-metál-polimer akkumulátor : 30 kWh

MENETTELJESÍTMÉNY :

Végsebesség : 110 km/h

AUTONÓMIA :

Városi ciklus: 200 km

Városon kívüli ciklus: 100 km


 •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER