2011. augusztus 22. hétfő, 16:20

 

Nem sokat sejtet a címválasztás Magyarország kedvenc rallycross és drift pályája kapcsán. Persze írhattunk volna azt is, hogy „egy szinttel feljebb” vagy, hogy „elég volt a homokozásból”. Igazából bármelyiket nézzük kellő zagyvaságnak tűnik, mégis van értelme akár hiszik akár nem!

 

mariapocs-dift

Azonban mielőtt magyarázatot adnánk bármelyik állításunkra, előbb a tényeket kell közzé tegyük, méghozzá az egyik legfontosabbal kezdve. Augusztus 27-én hazánk egyetlen és utánozhatatlan drift éjszakája lesz Máriapócson, ahol a Hell Energy Országos Drift Bajnokság 4. futamát rendezi a Hunakamo Drift egyesület. A magyar profi versenyzők mellett ezúttal is érkeznek külföldi résztvevők igen különleges és komoly járgányokkal. Visszatér a versenypályára Varga Tamás „Puci” is aki egy súlyos és szerencsétlen baleset után lábadozik, de a drift által kapott adrenalin löket megfelelő gyógyír lehet majd számára. Tóth Géza „Alapos” a bajnokság éllovasa is gőzerővel készül a megmérettetésre és fontos lesz számára a jó szereplés, hiszen sokan behozhatják még pont hátrányukat a szeptemberi döntő összecsapásig. A fergeteges hangulatból idén már kaphattak ízelítőt a sportág rajongói, azonban köztudott, hogy a legjobb derbinek az augusztus végi éjszakai drift buli ígérkezik rendszerint. Eme hagyományt immáron ötödik éve őrzi a RabócsiRing versenypálya és talán ez a jubileumi szám is hozzájárul ahhoz, ami ezután várható.

Igen, kedves olvasó eljutottunk végre a megoldást nyújtó szövegmagyarázathoz. Szóval mit is jelent például az, hogy „elég volt a homokozásból”? Általában akkor mondunk, írunk ilyeneket, ha az unalmas vagy a komolytalan tevékenységet egy sokkal izgalmasabbra szeretnénk váltani. Tehát egy szinttel feljebb lépünk. Miután jelen írás az autós szakágak közt dinamikusan fejlődő drift sporttal kapcsolatos, így értelemszerűen azt jelenti, hogy komolyabb kihívásra lehet készülni. Eláruljuk azt is, hogy nem az idei évről van szó, hanem a jövő évad van terítéken. A DriftGP Hungary 2012-es kiírásában természetesen újra megtalálható az Európában is híres máriapócsi versenypálya. A pilóták fejlődése és a lóerő hajhászás fényében sorra épülő szörnyetegek miatt elérkezett az idő, hogy valami újat mutassunk hálás közönségünknek. A tervekről lerántjuk hát a leplet, íme az új kihívás, egy olyan nyomvonal amit csak nagysebességgel és tökéletes vezetéstechnikával lehet teljesíteni.

rabocsiring-drift-palya

Béres Szabolcs főszervező által megálmodott nyomvonal megvalósulásában a pálya tulajdonosa Rabócsi Tibor fog minket segíteni. A jelenlegi homokos nyomvonal ugyanis a jövő évadban átalakul és aszfaltra fog cserélődni. A speciális sivatagi homok alatt már most is betonnal van megágyazva így a tökéletes minőség garantált. A fejlesztés azonban nem ér véget ezzel, ugyanis a beruházás több lépcsős menetében első körben 1800m új aszfaltos terület valósul meg. A kivitelezés során precíz mérésekkel térképezik fel mindkét autós szakág igényeit és természetesen a gyorsasági motorosokról, gokartosokról sem feledkeznek meg. Az eddig hét lakat alatt őrzött tervek végeredménye pár éven belül három független versenypálya 16 méteres szélességben jó pár döntött nagysebességű kanyarral. Mit is mondhatnánk erre? Talán annyit, hogy a RabócsiRing mindörökké a drift szentélye marad, hiszen egy évben több nyomvonalon lehet majd versenyeket szervezni!

2012-ben tehát jón a változások kora, akár már a tavaszi edzőtáborban rendelkezésre áll a drift versenyzőknek az új kihívás. Szinte borítékolható, hogy a RabócsiRing népszerűsége ezzel tovább nő, melynek mi hódolók, szervezők és rajongók nagyon-nagyon őrölünk!

Találkozzunk hát augusztus 27-én Máriapócson, hogy a nyár végnapjait Kelet-Magyarországon idén utoljára egy fergeteges esti drift versennyel fűszerezzük. Közben a pályát nézve elmélkedhetünk a jövőről, hiszen most már tudjuk, álmaink valóra válnak!

Forrás: Drifting.hu


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER