2012. május 17. csütörtök, 21:30

 

A 2012. évi Hell Energy Országos Drift Bajnokság második felvonása következik május 27-én. A helyszín nem más, mint a máriapócsi RabócsiRing, Magyarország első számú drift pályája. A fallal övezett megújult nyomvonal idén új áldozatokat szedhet, azonban hazánk legerősebb drift bajnokságában szereplő profi versenyzők már készen állnak a megmérettetésre.

mariapocs-driftverseny

Az idei évben első alkalommal látogatnak Máriapócsra a drift szakág legjobbjai. Komoly feladat előtt állnak, hiszen a szervezők a szezon kezdetével egy lényegesen gyorsabb nagy ívekkel teletűzdelt nyomvonalat álmodtak meg. A versenypálya a célegyenestől teljesen megújult, a korábban homokkal lefedett területek jó minőségű aszfaltozást kaptak. Ezáltal gyakorlatilag szinte végig padlógázzal teljesíthető az újonnan kijelölt versenyszakasz, ami a fal közelsége miatt okozhat bőven meglepetéseket.

A RabócsiRing első balos nagykanyarja a drift versenyek során ez idáig kevés alkalommal volt megnyitva. Az első próbálkozás a hosszan elnyújtott ív teljesítésére a holland Paul Vlasblom nevéhez fűződik, aki többszöri próbálkozás után végül tökéletesen abszolválta a feladatot. Rá egy évvel már a magyar pilóták közül is többen megkísérelték a cseppet sem veszélytelen kihívást. Varga Tamás „Puci” még a holland fenegyereken is túltett, mivel hatalmas szögben sokkal szebben autózta végig a nagyívet. Akkoriban az óriási lendület után viszont nagy gondot okozott a célegyenes utáni szakasz, mivel egész egyszerűen fékezés nélkül a drifterek alatt elfogyott volna a talaj. Ezt orvosolta idén tavasszal a pálya tulajdonosa Rabócsi Tibor, aki ígéretet megtartva a drift Mekkájának tartott helyszínen az első lépcsős fejlesztés kivitelezésével elkészült. A célegyenes után a versenyzőknek tehát már nem a fékre, hanem a gázra kell rátaposni, hogy a nyomvonal egyik leggyorsabb döntött jobbos kanyarját is teljesíteni tudják. A feladat tehát adott, itt „nagypályás” versenyzőnek kell ahhoz lenni, hogy a félelmet teljesen kizárva, a falakat jól megközelítve padlógázzal fűzzük le a pályát. Még a szóló kör sem lesz egyszerű, így ha a páros csatákra tovább gondolunk a szakavatott rajongók és a kilátogató nézők felálló szőrrel dobhatnak majd hátast.

A profi kategória éllovasa, a tököli nyitófutam nyertese Lakatos Zoltán „LakyBoy” a jól bevált pickup V8-as BMW-vel áll újra rajthoz. A japán importos Silvia-tól végleg elköszönt. A bömbölő új V8-as szívet kapott, mivel Tökölön már kellőképpen csörgedezett a korábbi motor. Mielőtt pócson akár az első nagykanyarban végleg kilehelné a lelkét, Zoli inkább biztosra ment, hiszen számára egyértelmű cél az idei bajnokság megnyerése. Persze ehhez lesz egy-két szava a címvédő Tóth „Alapos” Gézának, vagy akár a Hell Racing Team csapatnak, köztük is Grózinger Zsoltnak, aki helyi vagányként tökéletesen ismeri a RabócsiRing összes szegletét.

Ne feledjük azt se, hogy a már jól megszokott belső nyomvonal is használatban lesz május utolsó hétvégéjén, mivel a Street kategória mezőnyének a hagyományos szakaszon kell majd driftelnie. Természetesen a szokásos betétprogramok sem fognak hiányozni, kiállítók, drift taxi, esti buli és csinos hosztesz lányok gondoskodnak mindenről, ami garancia egy remek benzingőzős hétvégére.
Kisvarga Gyula


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER