2011. június 20. hétfő, 14:11

 

A Drift autósport a hazai szakágak közt komoly teret hódított el magának, egy-egy versenyre több ezer néző látogat el, és élvezi a drift által nyújtott egyedi látványvilágot. Sokan azonban nem tudják, hogy a drift gyökerei a japán hegyekből indult el hódító útjára az 1960-as években.

hegyi-drift

Június 25-én a DriftGP Hungary és az Észak-Magyarországi TC sportegyesület visszatér a drift gyökereihez! Magyarországon először rendeznek legális hegyi drift versenyt a Mátrában!

A régi idők Japánjában pár bevállalósabb fiatal, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a hegyi szakaszokat, a szerpentin egy-egy kanyarjába autóik farát megcsúsztatva estek be. A 90-es években már számos illegális hegyi versenyt tartottak, de már az egész távon megpróbáltak kilinccsel előre haladni az úgynevezett touge pilóták. Az új évezredben Keiichi Tsuchiya JGTC túra autó bajnok segítségével sikerült legalizálni a Touge versenyeket a D1 Grand Prix professzionális drift bajnokság mellett, amely jelenleg is a világ legrangosabb sorozata.

A hegyi drift a hazai közönségnek sem lehet idegen, hiszen 2007-ben majd a rákövetkező évben a Mátrai Hegyi Verseny betétprogramjaként kapott helyet Parádsasváron. Sajnos mindkét évben csupán 3-4 felfutással bizonyítottak, hogy a régi idők rallyjához hasonló látványvilág nem halt ki még teljesen. A hegyi szakaszon szándékosan driftelő versenyzők ugyanis pontosan azt nyújtották a nézőknek, amire igazán kíváncsiak. Nem is volt meglepő, hogy a fanatikusok térden állva, hajladozva köszöntötték a visszafelé lecsorgó drift autókat. Soha nem látott nézői szeretet és rajongás övezett minden egyes felfutást és ezzel együtt a versenyzők is felejthetetlen élményekkel térhettek haza.

hegyi-drift-paradsasvar

Parádsasváron 3 éve csend honol, holott egykoron a hegyi versenyek Mekkája volt, és a versenyzők legnagyobb kedvence közé tartozott a gyors és helyenként igen technikás nyomvonal. Ez a csend június 25-én a környék és az egész ország legnagyobb örömére végre megszűnik! A rendezvény turisztikai vonzereje és annak érdekessége kuriózumnak számít egész Európában. Nem véletlen, hogy a hazai és külföldi érdeklődés igen jelentős, hiszen első alkalommal kerül megrendezésre kifejezetten hegyi drift verseny a Mátrában.
Parádsasvár / Nemzetközi Hegyi Drift verseny (Touge Drift Race) – Június 25.

Belépő: 1500,- Ft
V.I.P jegy: 6000,- Ft (ajándékok, ülőhely a lelátóra + After Party welcome drinkkel)


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER