2012. április 06. péntek, 16:45

A DriftGP Hungary, a Drifting.hu valamint a GyorsulásiFutam első szezonnyitó rendezvénye következik április 14-15-én a Tököli reptéren! Magyarország extrém autós szakágait összefogó szervezetnél, - annak független működésének köszönhetően, nem kell tartani attól, hogy az idei évadban bármely rendezvény elmarad. Sőt a versenyeken olyan forradalmi újítások kerülnek bevezetésre, amit még a drift szakág meghatározó személyisége és egyben a sportág japán ősatyja Keiichi Tsuchiya is megirigyelhet.

drift-verseny-tokol

Igazi családi napnak ígérkezik április 3. hétvégéje, mivel a benzingőz vérűeknek a jó idő miatt már nem kell otthon hagyniuk szeretett családtagjaikat. Már az első napon április 14-én lehetőség van egész napon át egy olyan élményautózást kipróbálni, amit garantáltan nem fogunk elfelejteni. Emellett a gyorsulás szerelmesei tehetik próbára autójuk és saját reakcióidő képességeiket. Akár az utcai verdájukkal is kipróbálhatják, hogy mit tud, hiszen az 1000,- Ft-os nevezési díj szerencsére nagyon barátságos a szervezők részéről.

A Drag verseny mellett a szombati napon néhány méterrel odébb a tököli „nagykockán” hazánk profi drifterei fognak edző napot tartani, s másnap megkezdődik a 2012. évi Hell Energy Országos Drift Bajnokság.
A téli szünet alatt a csapat egy percet sem lazsált. Egyik oszlopos tagja gyakorlatilag hazánk egyetlen drift mérnökének címét érdemelte ki. A Hell Drift OB idei nyitófutamon több világújdonság kerül bemutatásra. Ha azt mondanánk, hogy „e-Flag”, „Apex-RangeFinder”, vagy „Drift infópult” minden bizonnyal bután néznének ránk. Pedig köztudott, hogy a magyarok leleményesek e földkerekségen, miért ne lehetnének a drift sportág egyik vezető fejlesztő országa? Ezek a technikai vívmányok a nézőket és versenyzőket egyaránt olyan információkkal fogják ellátni, amit bármely drift sorozat csak sóvárogva nézhet e földkerekségen.

Szükség van az újításokra, hiszen lépést kell tartani a drift versenyzők fejlődésével és versenyautójuk fejlesztéseivel. A szervizcsapatok elméje a téli szünet alatt rendszerint elborul, számos csodavas épült és egyesek már 700LE-ős drift autóról is regélnek! A tavalyi bajnoknak Tóth Gézának fel kell tehát kötni a gatyáját, mert idén a bajor méregzsákok, japán vasak mellett már nitrós és amerikai paripák is ringbe fognak szállni!

Mint tudjuk a drift autósport egyik nagy előnye, hogy a nézők a bikaviadalokhoz hasonlóan egy felépített arénában láthatják a drift gladiátorainak páros csata küzdelmeit. Semmiről sem maradhatunk le, kár lenne hát kihagyni az év első extrém autós szakág hétvégéjét!

Programterv:

2012. április 14. szombat – GyorsulásiFutam és Drift edzés. Nézői belépő 1.000.-Ft
08:00 – Kapunyitás
09:00 – Versenyzői eligazítás, regisztráció gépátvétel
09:00 – 18:00 Drag futamok, Drift Edzés (közben egész nap Drag és Drift Taxi)
19:00 – Kapuzárás

2012. április 15. – Hell Drift OB nyitófutam. Nézői belépő 2.000.-Ft
09:00  - Kapunyitás nézőknek /  versenyzőknek 08:00
09:00 - 10:00 Versenyzői eligazítás
10:00 - 12:00 Kvalifikációs edzés
12:00 - 14:00 Kvalifikáció
14:00 - 15:00 Drift Taxi
15:00 - 15:30 Felvonulás TOP16 (versenyzői bemutatás)
15:30 - 17:00 TOP16 páros csaták
17:00 - TOP8, Elődöntők, Döntő, Díjátadó


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER