2011. július 02. szombat, 11:18

 

King of Europe, azaz Európa királya. A név ismerősen csenghet sok ezer autósportért rajongó számára, hiszen hazánkban 5 éve van jelen eme rangos nemzetközi drift sorozat. Egyedülállósága abban rejlik, hogy futamai végigvonul Közép és Kelet-Európában, a hazai versenyek pedig rendszerint a legrangosabb események közé tartoznak.

drift-fesztival

Július 9-én a KoE mezőnye a máriapócsi RabócsiRingre látogat és várhatóan most is több mint 10 országból érkeznek Európa legjobbjai. A Magyarországon kívüli versenyzők jellemzően japán gépsárkányokat hajtanak, így a közel 50 autóból még az is elképzelhető, hogy a propelleres márka a háttérbe fog szorulni. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a magyar versenyzőknek kisebb az esélyük, ellenkezőleg! Az autó csupán csak egy eszköz, a lényeg a vezetési tudás és ebben bizony Európában mindenképpen élen járunk! No és persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ráadásul most mi leszünk hazai pályán!

Talán sokan emlékeznek még a holland Paul Vlasblom nevére, aki a sorozatban kétszer is viselhette az Európa királya címét. A trónfosztásról és a hollandok egyeduralmának megdöntéséről viszont nem más, mint a kétszeres magyar bajnok Kerényi Ádám gondoskodott. A 2009-es esztendőben első, tavaly pedig a második helyet szerezte meg a végelszámolásban. Jelenleg is a bajnoki elsőség a cél számára, így a hazai versenyeken ritkán látott pilótának végre mi magyarok is szurkolhatunk. Ádám mellett persze ne feledkezzünk meg a Hell Országos Bajnokság teljes Pro mezőnyéről sem, hiszen szinte kivétel nélkül mindenki készül a nagy megmérettetésre.

king-of-europe

A rendezvény főszervezője a Hunakamo Drift sportegyesület négy napos tömény és utánozhatatlan drift hangulatot fog varázsolni a RabócsiRing szentélyében! A verseny szombati főnapja előtt ugyanis július 6.-tól edzőtábor veszi kezdetét. Aki tehát nyári kikapcsolódásként szeretne gumicsikorgásra ébredni, annak javasoljuk a helyszíni kempingezés lehetőségét. A négy napos drift fesztivált a versenynapon tovább fűszerezik a tavaly már nagy sikert aratott Team Drift-el. Itt csapatokba verbuválva küzdenek egymás ellen a versenyzők, a cél pedig nem más, mint a tökéletes szinkronban való csúszás. Természetesen az elmaradhatatlan betétprogramok sem hiányozhatnak! A nagy melegben lengén öltözött csinos lányokkal is találkozhatunk, sőt szexis mozgással páran autót is mosnak majd nekünk. A felhevült vérmérsékletet ha akarjuk a Drift Taxival adrenalin löketre cserélhetjük, majd az egészet lehűthetjük egy jéghideg Hell Energyvel, amely a rendezvény főtámogatója.

Programtervezet:
09:00 Kapunyitás
09:00 Team Drift Edzés
10:15 Kvalifikáció
11:30 Bikinis Kocsi mosás
12:00 Drift Taxi
13:00 Felvonulás
13:30 Bikinis Kocsi mosás
14:00 Team Drift and Show
15:30 Drift Taxi
16:30 King Of Máriapócs Drift Top 32
20:00 Díjátadó


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER