2011. november 24. csütörtök, 16:13

 

A Dakar rallyn induló versenyzők az elmúlt két nap során Le Havre-ban teljesítették az előzetes gépátvételt, és leadták a versenyjárműveket a francia kikötőbe. A komp hamarosan elindul, és három hét alatt szeli át az óceánt, mire megérkezik Argentínába.

4x4-Off-Road-Club

2009 óta a Dakar rally Dél-Amerikában kerül megrendezésre, ezért a csapatoknak egy hónappal a rajt előtt el kell szállítaniuk a járműveket Le Havre-ba, hogy hajóval átszállítsák őket a verseny helyszínére. November 21-22-én zajlott az előzetes gépátvétel, korábban mindezt egy nap alatt sikerült lebonyolítani, de ezúttal sokkal több európai csapat nevezett, mint az előző években. Egy minimális technikai átvételre is sor került a kikötőben, amelyet egy 140 fős személyzet irányított: ellenőrizték a biztonsági felszereléseket, és felmatricázták az autókat. Összesen 680 járművet kellett így átvizsgálni (versenyjárművek, szervizegységek, sajtó és szervezői autók), így teljesen megtelt egy hatalmas parc fermé a komp közelében, mire végeztek a szervezők.

A magyar résztvevőknek kedden kellett megjelennie Le Havre-ban, és a két csapat egyszerre teljesítette az átvételt. Szalay Balázs és Sebestyén Sándor versenyautója, valamint a Darázsi Zsolt által vezetett versenykamion és a többi szervizjármű egymás után állt be a sorba, hogy a szervezők átnézzék és felragasszák rájuk a matricákat. Az Opel Dakar Team versenyzője 334-es, a 4x4 Off-Road Club párosa pedig 432-es rajtszámot kapott.

bunkoczi-szalay-opel


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER