Címkék: Volvo Cars Volvo XC40

2019. október 13. vasárnap, 14:25

 

A Volvo Cars a hamarosan piacra lépő, tisztán elektromos Volvo XC40 modelljéhez alapjaiban gondolta újra annak infotainment funkcionalitását.

 

 

Az Android operációs rendszerre épülő, új infotainment rendszer minden korábbinál teljesebb mértékben testre szabható és ösztönösebben kezelhető, valamint új, beágyazott Google technológiákat és szolgáltatásokat kínál.
 
A Volvo Car csoport az első vállalat, amely a Google-lal együttműködésben olyan, Android alapú infotainment rendszert épít be egy típusában, amely alapértelmezésben tartalmazza a Google Asszisztens és Google Térkép alkalmazásokat, valamint telepítették rá a Google Play Store áruházat. A két vállalat jó néhány éve folytat közös fejlesztési tevékenységeket.

 


 
Az új rendszerbe teljes mértékben integrálták az Android Automotive operációs rendszert, a Google nyílt forráskódú Android platformját, amely valós idejű frissítést kínál az olyan szolgáltatásokhoz, mint a Google Térkép, a Google Asszisztens, illetve a globális fejlesztői közösség által létrehozott, autós alkalmazások.
 
Az elektromos XC40 egyben az első olyan Volvo, amely képes lesz vezeték nélkül fogadni az operációs rendszer, illetve a szoftverek frissítéseit. Ez a megoldás az autóipari csatlakoztatott szolgáltatások vezető szereplői közé emeli a Volvo Cars vállalatot. A tisztán elektromos XC40 az idő előrehaladtával egyre fejlettebb és tökéletesebb lesz, ahelyett, hogy a gyártás pillanatában volna a csúcsponton.
 
„Ügyfeleink végre autójuk fedélzetén is az okostelefonjuktól megszokott élményekben részesülhetnek, természetesen szem előtt tartva a vezetés közbeni, biztonságos kezelhetőség követelményeit.” – mondta Henrik Green, a Volvo Cars technológiai igazgatója. „Mivel pedig a karbantartástól kezdve a vadonatúj szolgáltatásokig minden funkció vezeték nélkül kaphat frissítést, az autó ugyanúgy naprakész lesz, mint bármely más digitális készülékük: minden pillanatban a legújabb, legjobb jellemzőkkel bír majd.”
 
Az Android Automotive OS egyik legnagyszerűbb jellemzője, hogy a több millió fejlesztő számára ismerős Android operációs rendszer fedélzeti használatra optimalizált változata. A Google és a Volvo Cars fejlesztői által létrehozott technológiát és szolgáltatásokat eleve integrálták az autóba, míg a Google Play Store-on keresztül a fedélzeti használat követelményeihez igazított, további zene- és médialejátszó alkalmazások is elérhetők lesznek.

A Google Asszisztens lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerű, szóbeli utasításokkal vezéreljék az olyan fedélzeti funkciókat, mint a klímaberendezés hőmérsékletének beállítása, a navigációs úti cél meghatározása, kedvenc zeneszámaik vagy podcast műsoraik lejátszása a Spotify-on vagy más zenei alkalmazások keresztül, illetve üzenetek küldése vagy egyéb kapcsolattartási szolgáltatások kezelése.


 


Az integrált hangvezérlésnek köszönhetően csökken a figyelemelterelés mértéke és kockázata, hiszen a vezető kezét mindvégig a kormányon, tekintetét pedig az úton tarthatja. A Google Asszisztens azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók Volvo gépkocsijuk fedélzetéről lépjenek kapcsolatba háztartásuk okos készülékeikkel.
 
A Google Térkép mindig naprakész térképeket és valós idejű forgalominformációt biztosítva tájékoztatja a vezetőt az útvonalon várható eseményekről és helyzetekről, és szükség esetén jó előre alternatív útvonalat javasolhat számára. A funkció az útvonal mellett fekvő, legközelebbi akkumulátortöltő állomások helyzetét is képes megjeleníteni.
 
Ugyanezeket a friss, részletes térképadatokat használják fel az XC40 kibővített képességekkel rendelkező, fejlett vezetőtámogató rendszerei (ADAS), amelyek a sebességkorlátozásokra, illetve az út vonalvezetésére vonatkozó, fontos információkkal segítik a vezetést.
 
Emellett a Volvo Cars – szoftvermérnökeinek egyre népesebb csapatára, illetve a Volvo On Call digitális szolgáltatási platformra támaszkodva – folyamatosan saját szoftvereket és csatlakoztatott szolgáltatásokat fejleszt.
 
Az új infotainment rendszert például teljes mértékben integrálták a Volvo On Call platformmal, amely így olyan új funkcionalitásokkal gazdagodhatott, mint az akkumulátor állapotának és a töltés szintjének felügyelete.
 
Természetesen az olyan, régről ismert és közkedvelt Volvo On Call szolgáltatások sem maradhattak ki, mint a jármű előfűtése hideg téli napokon, a gépkocsi helyzetének megállapítása zsúfolt parkolóban, a központi zár távvezérelt működtetése, vagy a digitális kulcson alapuló autómegosztás.
 
A nagyközönség először október 16-án találkozhat a tisztán elektromos XC40-essel.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER