Címkék: HYbrid4 | Párizsi Autószalon | PEUGEOT 508 SW

2018. október 01. hétfő, 02:37

 

A Peugeot az idei Párizsi Autószalonon három világpremiert is ünnepel. 

 

 

 

Az új Peugeot 508 SW mellett most csodálhatja meg először a nagyközönség a tisztán elektromos üzemű, önvezető Peugeot e-Legend Concept tanulmányt, mely egy optimista és kifejezetten vonzó jövő előhírnöke. A Peugeot legújabb plug-in hibrid benzinmotorjait is bemutatja. A márka az energetikai átállással kapcsolatban is derűlátó, hiszen szilárd meggyőződése, hogy az új technológiák az örömteli vezetést szolgálják.

ÚJ Peugeot 508 SW – A formabontó kombi

Néhány nappal a limuzin forgalmazásának megkezdése előtt a Peugeot most bemutatja az új Peugeot 508 SW változatát is. Az új Peugeot 508 SW szakít a D kategóriás kombik hagyományos stílusjegyeivel és inkább a sportkombik (shooting brake) világából merít inspirációt. Az autót alacsony, dinamikus sziluett és ütős dizájn jellemzi, mely a sportos eleganciát sikeresen ötvözi a praktikus szempontokkal (helykínálat, csomagtartóméret, könnyű bepakolás stb.). A hagyományosan kiváló Peugeot felfüggesztésnek köszönhetően az új Peugeot 508 SW-t remek úttartás és minimális karosszériamozgások jellemzik. A legújabb generációs Peugeot i-Cockpit® vezetőhellyel felszerelt kombi, mely a hatékonyságot, a biztonságot és a felső kategóriás kényelmet helyezi előtérbe, garantáltan intenzív vezetési élményt ígér.

Peugeot e-Legend Concept – #UnboringTheFuture

A Peugeot legújabb tanulmányautójában – egy vonzó és emblematikus gépjármű képében – a márkának a jövő vezetési élményéről alkotott izgalmas elképzelését ismerhetjük meg. A jövő autójának e realisztikus (4,65 m hosszú) sziluettben való előrevetítése a Peugeot gépjárművek hagyományos eleganciája előtti tisztelgés is egyben.
A Peugeot e-Legend Concept tanulmány technológiailag is jól példázza, hogy hogyan képzel el a Peugeot egy 100%-banelektromos, autonóm, csatlakoztatott és személyre szabható autót. A modell a legendás 504 Coupé stílusmotívumaiból merít, azokat gondolja újra: könnyed, sportos és érzéki sziluett jellemzi, ívesen hátrahajló, nagy üvegfelületekkel ellátott kabinnal és a jellegzetes első és hátsó fénykarmokkal.

A vezető négyféle vezetési mód közül választhat, ebből kettő autonóm, kettő manuális.
Az utastér különleges világában való elmerülést a Focal® audiorendszer biztosította hangzás és a 49” hajlított képernyő teszi teljessé. Az utóbbin a választott vezetési módtól függően filmeket, különböző médiatartalmakat vagy az út képét jeleníthetjük meg.
Az olyan meleg hatású anyagok, mint a bársony és a fa jól ellensúlyozzák a digitális világ hidegségét.

Új Peugeot plug-in hibrid motorok

Párizsban a Peugeot bemutatja új plug-in hibrid benzinmotorjait. Az új motorok a Peugeot 3008, valamint az új Peugeot 508 és 508 SW eddigi motorkínálatát egészítik ki. A hybrid és a HYbrid4 (4x4) motor 2019 őszétől lesz elérhető az új Peugeot 508, illetve az új Peugeot 3008 modelleken.
A Peugeot-tól megszokott vezetési élmény új hajtásmódokkal gazdagodik, és a 100%-ban elektromos ZEV, a hatékony 4x4 (HYbrid4), a dinamikus Sport és a sokoldalú hibrid üzemmódnak köszönhetően fokozott élvezetben és új impulzusokban lesz részünk.
A technológia egyszerű, használata magától értetődő, és korlátlan szabadságot biztosít: szabadon dönthetünk, hogy országúti, városi vagy outdoor körülmények között használjuk az autót, szabadon választhatunk a két- vagy négykerék-meghajtás, a 225 vagy a 300 lóerő, az ötajtós, az SW vagy a SUV változat között, és szabadon kipróbálhatjuk mind a 4 vezetési módot.

A két új motor konkrét bizonyítéka annak az eszménynek, amelyet a Peugeot a korlátokat nem ismerő, izgalmas és hatékony közlekedésről vall.

A Peugeot újdonságai 2000 m²-en

Október 4. és 14. között a Peugeot több mint 2000 m²-en várja a látogatókat az 1-es pavilon közepén felépített standján (C320). Modern és letisztult designjával a márkastand kellemes élményt ígér az érdeklődők számára, hiszen újdonságokban az idén sincs hiány:

- Először is itt van a monumentális oroszlán, a márka új nagykövete. A 12,5 m hosszú és 4,8 m magas szobrot a Peugeot Design Lab dizájnerei tervezték. A márka büszkeségét kifejező alkotással a Peugeot a márkaembléma 160 éves múltja előtt tiszteleg.

- További újdonság a három világpremier: az új Peugeot 508 SW, a Peugeot e-Legend Concept tanulmány és az új Peugeot plug-in hibrid motorok.

- A márka két új modell bevezetésére is készül. Az új Peugeot 508 – ez az acélos külsejű formabontó limuzin – intenzív vezetési élményt ígér, és a márka szegmensen belüli célkitűzésének legfőbb megtestesítője. A robusztus és elegáns új Peugeot Rifter a mindennapi kalandokra termett. A még feltűnőbb és határozottabb stílusú Peugeot Rifter 4X4 Concept showcar összkerékmeghajtással rendelkezik.

- A márka modellválasztékának gazdagságát jól illusztrálják a Peugeot 2008 SUV, a Peugeot 3008 és a Peugeot 5008, valamint a kompakt Peugeot 108, Peugeot 208 és a Peugeot 308 is.

- A Peugeot Sport legfőbb újdonsága a Sébastien Loeb vezette Peugeot 208 WRX. A Peugeot SPORT mérnökei minden erejükkel azon voltak, hogy a 2018-as FIA Rallycross Világbajnokságra elkészítsék a Peugeot 208 WRX új változatát. A Peugeot 208 WRX-en végzett fejlesztésekkel még nagyobb teljesítményre és hatékonyságra törekedtek, és végül egy 560 lóerős járművet sikerült létrehozniuk. Az autó nem csak könnyebb és gyorsabb lett, de vezetni is egyszerűbb, jobb a reakciókészsége, és a rendelkezésre álló nyomaték is nagyobb. Az autósport szerelmeseinek nagy örömére október 5-én a Peugeot Total Team három pilótája is a stand vendége lesz.

- A Peugeot Design Lab tervezőcsapata 8 új, a Peugeot Outillage által tervezett vezeték nélküli szerszámot (körfűrész, dekopírfűrész, excenter csiszoló stb.) is kiállít. A márka nagykövetének számító oroszlán irodai méretben is bemutatkozik. A Lifestyle termékpalettát is megcsodálhatjuk: új Peugeot 508 és GTi táskák, Legend felirattal ellátott ruhadarabok, só- és borsőrlők stb.

A Peugeot az egyetlen olyan autógyártó, amelyik teljes körű mobilitási kínálattal rendelkezik: kerékpárokat, robogókat, személyautókat és tehergépjárműveket is kínál. A nagyközönség idén a Peugeot Cycles és a Peugeot Motocycles legújabb ajánlataival is megismerkedhet:

- A Peugeot Cycles négy új elektromos rásegítésű kerékpárt mutat be. A városi használatra készült, egyszerre retro és modern Legend eLC01 forgalmazása most indul. Az autókiállításon három Powertube (beépített akkumulátorral ellátott) kerékpár premier előtti bemutatkozására is sor kerül: ezek az összteleszkópos eT01 FS, valamint az eT01 túrakerékpárok és az eR02 országúti kerékpár. A már szintén kapható eM02 Powertube hegyi kerékpár is a kiállított modellek között van. Az utolsó kilométerekre tervezett mobilitási megoldások között az elektromos rásegítésű, összecsukható eF01 kerékpárt, valamint a MICRO-val közösen kifejlesztett elektromos e-Kick rollert üdvözölhetjük. A Peugeot Cycles valamennyi terméke a készlet függvényében online is rendelhető lesz.

- A Peugeot Motocycles a világpremierjét ünneplő Urban GT robogó leleplezésével forradalmasítja a GT, valamint a kompakt GT szegmenst. A városi forgalomban rendkívül fürgén mozgó és a mindennapi navigációhoz egyedülálló csatlakoztatási technológiával ellátott modell magán viseli a Peugeot jellegzetes stílusjegyeit. A különleges lámpatesteket például az új Peugeot 508 inspirálta. A Peugeot Motocycles nagy múltú franciaországi gyárában kifejlesztett és gyártott robogó az autókiállítás alatt a Peugeot és a Peugeot Motocycles (3-as csarnok) standján is megtalálható lesz.

- A MyPeugeot szolgáltatásokkal egy külön társalgóban ismerkedhetnek a látogatók.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER