Címkék: Citroen | GPF | Peugeot | PSA | WLTP

2018. augusztus 31. péntek, 20:10

 

Megtörtént az összes Peugeot, Citroën, DS és Vauxhall személygépkocsi WLTP szabvány szerinti típusjóváhagyása, amely reálisabb képet nyújt a gépjárművek valós üzemanyag-fogyasztásáról. (WLTP = Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure = a személyautókra és könnyű haszonjárművekre vonatkozó, világszinten összehangolt és egységes vizsgálati eljárás) 

Már az új szabályozást megelőzően bevezetett sikeres műszaki megoldásoknak köszönhetően – SCR (Selective Catalytic Reduction) rendszer, benzines részecskeszűrő (GPF) – a PSA a legszigorúbb szabványok alkalmazásában is élen jár.

Gilles Le Borgne, a PSA minőségbiztosítási és fejlesztési igazgatója a következőket nyilatkozta: „A káros anyagok kezelésére alkalmazott olyan műszaki megoldások révén, mint amilyen a 2013-ban az összes dízelmotorunkon bevezetett SCR, vagy mostanában a közvetlen befecskendezéses benzinmotorokon alkalmazott GPF, környezetkímélő gépjárműveket tudunk kínálni ügyfeleinknek, és a károsanyag-kibocsátás leszorítása tekintetében is meg tudjuk őrizni vezető pozíciónkat.”

A WLTP szabvány egy szigorúbb és hosszabb típusjóváhagyási eljárás, mely jobban tükrözi a gépjárművek valós használati körülmények közötti fogyasztását és CO2-kibocsátását, mint a koábbi tanúsítási eljárás, a NEDC.

A következő lépést a 2019. szeptemberben életbe lépő Euro 6.d-Temp szabvány fogja jelenteni. Az új norma a valós vezetési körülmények között (RDE = Real Driving Emissions), közúton mért károsanyag-kibocsátásokat (NOx, PN) is figyelembe veszi majd.

A PSA Csoport 2015 óta nyíltan támogatja a WLTP eljárás bevezetését. Emellett a PSA az átláthatóságra való törekvés egyedülálló példáját nyújtotta azzal, hogy a Peugeot, Citroën és DS márka honlapjain több mint 1000 modell valós vezetési körülmények között mért fogyasztási, majd NOx- és részecskekibocsátási adatait is közzétette. Az ügyfelek – a korrekt tájékoztatás mellett – a gépjárműmodell és a használati paraméterek megadásával egyben saját üzenyag-fogyasztásukat is meg tudják jeleníteni. Az adatok meghatározása a T&E és FNE2 civil szervezetekkel közösen kifejlesztett és egy független harmadik fél (Bureau Veritas) által hitelesített protokoll alapján történt.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER