Címkék: Peugeot

2019. május 10. péntek, 07:56

 


Toronymagasan győzött a Peugeot a J.D. Power nagy-britanniai megbízhatósági felmérésén nem csupán a tömegpiaci márkák között, hanem a teljes piacon.

 

 

A Peugeot bizonyult a legmegbízhatóbb autómárkának azon a fogyasztói felmérésen, amelyet a világ egyik legismertebb és leghitelesebb autóipari elemző szervezete, a J.D. Power szervezett Nagy-Britanniában. Az 1968-ban, az Egyesült Államokban alapított J.D. Power mértékadó kutatása a jármű-megbízhatósági felmérés (Vehicle Dependability Study, VDS), amely során arról kérdezik az autótulajdonosokat, milyen hibákat tapasztaltak legalább egy, legfeljebb három éves járművükkel kapcsolatban az elmúlt 12 hónap során.

 

 

 Nagy-Britanniában idén ötödik alkalommal szervezték meg a négy kontinensen tevékenykedő J.D. Power monstre felmérését, amelyen 2018 novembere és 2019 januárja között nem kevesebb, mint 11 530 autós nyilatkozott tapasztalatairól. A vizsgálat során nyolc kategóriában (karosszéria, vezetési élmény, funkciók és kezelőszervek, multimédia és infotainment, ülések, fűtés és klímaberendezés, utastér, valamint hajtáslánc) összesen 177 hibajelenségről kérdezték az autótulajdonosokat. Minél kevesebb problémáról számolnak be a tulajdonosok, annál alacsonyabb a márka pontszáma, és annál előrébb végez a rangsorban.

 A Peugeot a kezdetektől fogva az iparági átlagnál jobban teljesített nem csak a brit, de a szintén 2015-ben útjára indított németországi VDS felmérésen is. Az előző négy év során mind a nyolc európai felmérésen a legmegbízhatóbb francia autómárkának bizonyult a Peugeot; ezt megelőzően legjobb eredménye a 2016-os ezüstérem volt Németországban. A márka idén 77 pontot ért el: ez a J.D. Power VDS felmérések európai történetének második legkedvezőbb eredménye. A 2019-es brit felmérésen 11 pontos előnnyel végzett az élen az oroszlános gyártó, két korábbi győztest utasítva maga mögé.

 A Peugeot a modellpaletta egyenletesen és kiszámíthatóan élvonalbeli teljesítményének köszönheti abszolút első helyét. A márka négy típusa (108, 208, 2008 és 3008) is dobogós helyen végzett az egyes méretosztályok versenyében; közülük a 208-ast a városi kisautók legmegbízhatóbb képviselőjének szavazták meg a brit autósok.

 Ami a felmérés egész autóiparra vonatkozó, általános következtetéseit illeti, az ülések kivételével minden részterület fejlődést mutatott 2018-hoz képest. A prémium járművek tulajdonosai jellemzően több hibáról számolnak be, mint a tömegpiaci modelleké – aligha véletlen, hogy a legjobb tíz márka között mindössze két prémium gyártó szerepel.

 Különösen bosszantónak ítélik meg a felhasználók a navigációs rendszerek esetleges hibáit, a márkahűség legnagyobb ellensége pedig a motorhiba. Meglepő következtetés, hogy bár az elektromos és hibrid járművekkel összességében több probléma szokott lenni (különösen az infotainment, az ülések és a hajtáslánc terén), mégis ezek gyártóihoz ragaszkodnak a legnagyobb mértékben a tulajdonosok.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER