Címkék: Peugeot

2019. július 11. csütörtök, 15:03

 

Legyen szó buszlimuzinokról, szabadidőjárművekről vagy tágas kombikról, a Peugeot évtizedek óta a családi autózás abszolút szakértőjének számít.

 

 

A többszemélyes modellek terén elért, hagyományos szakértelme most, a nagycsaládos kedvezmény bevezetésekor jelent előnyt a márka hazai ügyfeleinek.

A vadonatúj Riftertől a többszörösen díjnyertes 5008-as szabadidőjárművön át a Traveller / Expert Kombi párosig terjed a Peugeot hét (vagy több) utas szállítására alkalmas, ezért a nagycsaládos állami kedvezmények igénybe vételére jogosult modelljeinek kínálata. Ezzel a három, markánsan eltérő méretű, karakterű és árú modellel gyakorlatilag hiánytalanul lefedi a teljes piaci keresletet a márka – nem véletlenül, hiszen a Peugeot-nak évszázados tapasztalata van abban, hogyan alkosson családi használatú személyautókat.

 

 

A francia márka pontosan százhuszonkét évvel ezelőtt, 1897-ben építette meg első kisbuszát, a nyolcszemélyes Type 20-ast. Azóta tökéletesíti a kis alapterületen sok utas számára kényelmes és biztonságos helyet kínáló autó koncepcióját. Az elmúlt évtizedek során olyan emlékezetes típusokkal alkotott maradandót, mint az ötvenes években bevezetett, és ma már szinte fellelhetetlen, ezért rendkívüli gyűjtői értéket képviselő D4-es busz, a hetvenes évek legendás Peugeot 504 Familiale típusa, amelynek késői utódja, a 307 SW (mindkettő az Év Európai Autója volt) három üléssorával, kivehető hátsó üléseivel és hatalmas panoráma üvegtetejével tökélyre vitte a kompakt családi autó koncepcióját. Úttörő szerepe volt a Peugeot-nak a kishasznonjármű alapú családi egyterűek elterjedésében is, az 1996-ban bevezetett Partner három generációjából közel 3 milliót értékesítettek világszerte és ma már Rifter néven teljesen önálló modellként szerepel a kínálatban.

Izgalmas evolúción ment át a márka SUV – crossover termékvonala is, amíg a friss és sportos 4007-től a buszlimuzin fogalmát új alapokra helyező, előző generációs 5008-ason át eljutott a Peugeot jelenlegi kínálatának talán legsokoldalúbb típusáig, a Peugeot 5008-as SUV-ig. A 2017-ben bevezetett, év autója díjjal is kitüntetett 3008-as műszaki alapjaira épülő 7 személyes SUV hatalmas tengelytávolságával, a kategória élvonalába tartozó csomagtartójával és egyedülálló variálhatóságával tűnik ki. Ritkaságnak számít, hogy egy kompakt SUV modellben teljesen különálló, sínen mozgatható és dönthető támlájú hátsó üléseket, 3 hátsó Isofix rögzítést vagy egyetlen mozdulattal kiszedhető, szintén állítható támlájú harmadik sori üléseket találjunk.

A vezetői környezetet átértelmező, számtalan fórumon elismert i-Cockpit ergonómiai koncepció, valamint a folyamatosan finomított formanyelv valóságos stílusikonná teszi az autót. 130 és 180 lóerős teljesítményű motorjai – köztük a négy alkalommal a világ legjobbjának megválasztott, 1,2 literes benzines turbómotor – egytől egyig takarékosak és tiszta üzeműek, kivétel nélkül teljesítik az idén szeptembertől kötelezővé váló Euro6.3 károsanyag-kibocsátási normát. Aligha véletlen, hogy a magyar autóvásárlók kiemelt figyelmét élvezi a modell: a JóAutók.hu június végi közleménye szerint az állami támogatásra jogosult típusok közül a divatos szabadidőjárművek formavilágát a buszlimuzinok praktikus, barátságos belső berendezésével társító Peugeot 5008-ra keresnek rá a legtöbben azok közül, akik az interneten kezdik a tájékozódást.

A számtalan nemzetközi díjjal jutalmazott, sokoldalú 5008 mellett egy-egy igazi multitalentum: a Rifter és a Traveller / Expert Kombi várja a nagycsaládos érdeklődőket. Az előbbi különösen nagy térmágus: az 5008-asnál is rövidebb, 4,4 méteres verzióban is elfér hét teljes értékű ülés, a 475 centiméteres, nyújtott (279 helyett 298 cm) tengelytávú változat pedig még a harmadik üléssorban is komfortos utazást garantál, a harmadik sor üléseit kiemelve pedig több mint egy köbméteres csomagtartót kapunk! A Peugeot Rifter kényelmes vezethetőségéről a 100, 110 és 130 lóerős kivitelben kapható benzin- és dízelmotorok, opcionálisan 8 fokozatú Aisin automata sebességváltó, valamint a rossz út- és időjárási viszonyokhoz is alkalmazkodni képes Grip Control rendszer gondoskodik, mely a kipörgésgátló vezérlésével biztosítja a maximális vonóerőt csúszós úton és könnyű terepen. A Rifter szabadidőautó jellegét a Grip Control rendszeren túl a praktikus küszöb és kerékjárati védőelemek, valamint a nagy hasmagasság is erősíti. Ez az autó egy igazi családi kalandor!

 

 

 Az i-Cockpit vezetői környezet mellett van még valami, ami összeköti a Riftert és az 5008-ast, valamint a Peugeot Traveller / Expert Kombi párost is: ez az EMP2 padlólemez, a Peugeot legmodernebb platformja, amely komfortos rugózást, kiegyensúlyozott menetdinamikát, valamint kiváló zaj- és rezgéscsillapítást biztosít a rá épülő járműveknek. Nem véletlen, hogy a márka nagycsaládos kínálatának legnagyobb modellpárosa személyautós ergonómiával és utazási komforttal kényezteti az utasokat.

A Traveller és az Expert Kombi ugyanannak az éremnek a két oldala. Mindkettő háromféle karosszériahosszal (461, 496 és 531 cm), kétféle tengelytávval (293 vagy 326 cm), hat-kilenc üléssel kapható, jobbára motorkínálatuk is megegyezik (100, 120 és 150 lóerős dízelmotorok). Ugyanakkor a Traveller elegánsabb részletmegoldásai mellett olyan kényelmi többletszolgáltatásokat is nyújt, mint a 180 lóerős, kétliteres dízelmotor, a nyolcfokozatú automata sebességváltó, a sínen csúsztatható, osztva dönthető második és harmadik sori ülések, a legmodernebb vezetőtámogató rendszerek vagy éppen az igényes bőrkárpitozás.

 Másfelől viszont az Expert Kombihoz is elérhető minden, ami kielégítheti egy család legfontosabb igényeit, a hátsó légbefúvásos klímaberendezéstől a kétoldali tolóajtón át az első és hátsó parkolóradarig. És ez még nem minden: akár ülésfűtés, vagy (sok esetben, például a család kutyájának szállításakor kifejezetten előnyös) függőlegesen osztott, oldalra nyíló csomagtérajtó is rendelhető a lényegre szorítkozó, ám abból nem is engedő, kedvezőbb árfekvésű Kombi modellhez.

A Peugeot nagycsaládos modelljeihez (hasonlóan a többi személyautóhoz) 5 év vagy 100.000 Km gyártói garanciát biztosít ezzel garantálva a hosszú távú biztonságot, mely a családos ügyfeleknek kiemelten fontos. Mivel teljes körű gyártói garanciáról van szó, így a szolgáltatások külföldön is elérhetőek, ideértve a márka saját Assistance szolgáltatását is.

A 2,5 milliós állami támogatáson felül a Peugeot jelentős kedvezményekkel támogatja a családi autót vásárlókat. Az alapkedvezményen felül az 5008 esetén felár nélkül elérhető a 7 személyes kivitel, az 5008-hoz és a Rifterhez pedig kifejezetten a családi felhasználókat célzó, akciós opciós csomagokat kínálnak. A Peugeot Finanszírozás kifejezetten a családos ügyfélkör számára optimalizált finanszírozási konstrukciókat dolgozott ki, melyek közül az érdeklődők választhatják a hosszú távon is kiszámítható fix kamatozású, vagy a kedvezőbb havidíjat kínáló változó kamatozású változatot. Mindkét konstrukcióra jellemző, hogy az önerőként is felhasználható állami támogatásnak és az alacsony THM-nek köszönhetően nagyon kedvező havidíj mellett juthatnak a nagycsaládosok új Peugeot családi autóhoz.

Peugeot nagycsaládos modellek indulóárai, 2019. július hónapban érvényes akciós indulóárak és állami támogatással csökkentett, kedvezményes indulóárak:
Peugeot nagycsaládos modellek havidíja akciós finanszírozással, 20% saját erő befizetésével, akciós indulóárral számolva, 60 hónap futamidő mellett (THM: 3,57-5,22%), fix és változó kamatozással:

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER