Címkék: klasszikus | Mini | Oliver Heilmer

2018. július 12. csütörtök, 19:37

 

A brit prémiumgyártó zéró emissziójú élményautója 2019-ben, a klasszikus Mini bemutatkozásának hatvanadik évfordulóján ünnepli világpremierjét – a márka legendás stílusjegyeinek újraértelmezésével. 

A MINI két exkluzív dizájnvázlat leleplezésével fokozza tovább a hagyománytisztelő brit prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modelljét övező nemzetközi várakozást. A hálózatról tölthető hajtásláncok tanulmányozására létrehozott MINI E kísérleti projekt tíz évvel ezelőtti útnak indítása és a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell 2017-es piaci premierje után az első tisztán elektromos meghajtású MINI modell bemutatása jelenti a brit prémiummárka hálózatról tölthető modellsorozatai felé vezető út következő lépését, a BMW Group „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájával összhangban.

„A MINI egy nagyvárosi márka, a jövőbe vezető utazás következő logikus lépése pedig a tisztán elektromos meghajtású MINI modell bemutatása” – mondta Oliver Heilmer, a brit prémiumgyártó vezető formatervezője. „Az első két dizájnvázlat hiteles körvonalat alkot azon víziónkról, amellyel hidat képezünk a márka történelmi múltja és hálózatról tölthető jövője között” – tette hozzá.

Múlt és jövő találkozása

Az első dizájnvázlat az autó hűtőrácsát ábrázolja. A hatszögletű forma a MINI egyik ikonikus stíluselemeként köszön vissza, a zárt kialakítás azonban új. A tisztán elektromos meghajtás nélkülözi a belsőégésű erőforrással szerelt modellek hűtőköreit, a tervezőmérnökök így teljesen zárt hűtőrácsot álmodhattak meg – amely ráadásul a modell légellenállását is csökkenti. A hűtőrács keresztbe futó, élénksárga merevítése és az ugyancsak élénksárga „E” embléma erőteljes kontraszt benyomását kelti, miközben már első ránézésre felismerhetővé teszi a tisztán elektromos meghajtású MINI modellt. A második dizájnvázlat az újdonság feltűnően egyedi keréktárcsáját eleveníti meg, amely a tavalyi Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leleplezett MINI Electric tanulmányautó öröksége. A keréktárcsán a hűtőrács merevítésének motívuma jelenik meg, aszimmetrikus formába öntve.

A BMW Group már korábban bejelentette a tisztán elektromos meghajtású MINI modellsorozat kifejlesztését. A nagyfeszültségű akkumulátorral felszerelt, tömegtermelésben kínált első modell 2019-ben ünnepli világpremierjét, pontosan hatvan évvel a klasszikus Mini bemutatkozása után.

Az újdonság a vezetés, a hamisítatlan stílus és az egyediség MINI modellekre jellemző élményét váltja valóra, károsanyag-kibocsátás nélkül. A modell tisztán elektromos hajtásláncának alkatrészeit a BMW Group Dingolfingban és Landshutban működő gyárai állítják majd elő, majd a modelleket a háromajtós MINI otthonának számító oxfordi üzemben szerelik össze.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER