Címkék: MINI 60

2019. január 16. szerda, 11:27

 

A MINI egy exkluzív dizájnkiadással ünnepli fennállása hatvanadik évfordulóját. A kisautó-szegmens megalapítójának történelmi vonatkozásait és agilis karakterét egyedülálló karosszériajegyek és utastéri opciók nyomatékosítják – három- és ötajtós változatban egyaránt, négyféle erőforrással. 

 

 

A kategóriateremtő kisautó, amely az évtizedes hagyományok iránti tisztelet és a változásokra való nyitottság párhuzama mentén, időről időre megújítja önmagát: ez a MINI, hatvan esztendővel a gokartos vezetési élmény és a kreatív helykihasználás világszenzációját útnak indító, hamisítatlan brit kisautó első bemutatkozása után. A kerek évfordulót a brit prémiumgyártó egy különleges dizájnkiadással ünnepli, amely a brit gyökereket és a MINI agilis karakterét helyezi a középpontba. Prémium minőségű, exkluzív stílusjegyeivel és felszereltségi opcióival a MINI 60 Years Edition a márka négykerekűinek azon tulajdonságát is kiemeli, amely a hétköznapok forgatagában mind a mai napig meghatározó erősséggel bír: a lendületes vezethetőség és a sportos kisugárzás párosát. A 2019 márciusától elérhető dizájnkiadást három- és ötajtós változatban is megrendelhetik a MINI ügyfelei, a motorháztető alatt négyféle erőforrással.

 

 

Az atletikus erőnlét a MINI génjeinek szerves része. A tervezők számára az már a klasszikus Mini 1959-es bemutatkozása előtt is egyértelmű volt, hogy a kategóriateremtő kisautó stílusjegyeivel nem csupán az utastér helykínálatát, de a modell agilis vezethetőségét is ki kell hangsúlyozni. A sportautókat tervező John Cooper a kezdetektől hitt az újdonság versenypályás kvalitásaiban, a klasszikus Mini megalkotójaként legendává vált Alec Issigonis oldalán így megépítette a négyüléses kisautó jelentősen erősebb motorral szerelt változatát. John Cooper ezzel lefektette a modell azon kivételes pálya- és ralisikereinek alapját, amely az 1960-as évek Monte Carlo Ralijain aratott hármas győzelemmel érkezett fel a csúcsra.

A brit versenyautók klasszikus színét idéző MINI 60 Years Edition fejet hajt a márka sportos karrierje előtt, amely idejekorán kezdetét vette és mind a mai napig tart. A British Racing Green árnyalatú karosszériafényezés egyértelműen utal a prémium kisautó származására és karakterére, miközben a Midnight Black, a Moonwalk Grey és a Melting Silver metál, illetve a MINI Yours Lapisluxury Blue akril szín is elérhető alternatíva. A választott karosszériafényezési árnyalat Pepper White vagy Black színű tetővel és külső visszapillantó-házakkal párosul, amelyet típus-specifikus motorháztető-csíkok és kéttónusú, 17” méretű, exkluzív 60 Years küllődizájnú könnyűfém keréktárcsák egészítenek ki.

A dizájnkiadás egyedi „60 Years” emblémája nem csupán a baloldali motorháztető-csíkon és az oldalsó irányjelző-paneleken, de az első küszöbléceken, az utastér típus-specifikus dekorbetétjein, az első fejtámlákon és a kormányon is visszaköszön. A vezetőoldali (első) ajtó kinyitásakor a LED-technológiás logó-kivetítés a „60 Years” emblémát vetíti az úttestre, a bőrözött sportkormány és az exkluzív, Dark Maroon árnyalatú MINI Yours Leather Lounge 60 Years bőrözés pedig a dizájnkiadás alapfelszereltségének része.

 

 

A 60 Years Chili felszereltségi csomag részeként a dizájnkiadás LED-technológiás első fényszórókat, LED-es ködlámpákat, fehér irányjelzőket, a brit zászló motívumai szerint világító, LED-es hátsó lámpákat, utastéri világításcsomagot, MINI Driving Modes vezetési üzemmódokat és hangulatvilágítással kiegészített MINI Excitement Package utastéri csomagot is kap. A különleges autóban mindezeken felül fedélzeti computer, automata légkondicionáló, esőszenzor és tárolócsomag is található.

A MINI 60 Years Edition motorpalettáján két benzines és két dízelüzemű erőforrás dolgozik, amelyek tökéletesen lefedik a 100 kW / 136 lóerő és 141 kW / 192 lóerő közötti teljesítmény-tartományt. Az évfordulós dizájnkiadás listája a háromajtós MINI Cooper 60 Years Edition (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,4 – 5,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 122 – 124 gramm / km), MINI Cooper S 60 Years Edition(átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,4 – 6,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 145 – 147 gramm / km), MINI Cooper D 60 Years Edition(átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 102 – 103 gramm / km) és MINI Cooper SD 60 Years Edition(átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 110 – 111gramm / km), illetve az ötajtós MINI Cooper 60 Years Edition(átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,4 – 5,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 123 – 125 gramm / km), MINI Cooper S 60 Years Edition(átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5– 6,6liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 148 – 150 gramm / km), MINI Cooper D 60 Years Edition (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 – 4,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 103 – 104 gramm / km) és MINI Cooper SD 60 Years Edition (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 110 – 112 gramm / km) modellekből áll.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER