Címkék: három ajtós | kabrió | Mini | ötajtós | új generáció

2018. január 16. kedd, 21:37

 

A brit prémiumgyártó egyedi stíluselemekkel és átfogó technológiai fejlesztésekkel fokozza tovább a kisautó-szegmens megalapítójának progresszív karakterét és magával ragadó varázsát. A háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio új nemzedéke hamisítatlan dizájn-megoldásokkal, vadonatúj hajtáslánc-innovációkkal, egyedi testreszabási lehetőségekkel, a MINI Connected széleskörű szolgáltatás-palettájának részeként pedig egyre több digitális szolgáltatással érkezik meg a márkakereskedésekbe.

 

A kisautó-szegmens megalapítójának új modellfrissítése a MINI által kidolgozott koncepció érettségét és egyedülálló kvalitásait hangsúlyozza, amely most először három különböző, mégis egységes karosszéria-változatban kínálja fel a brit prémiumgyártó ügyfeleinek a vezetés nagyvárosokban is átélhető, abszolút élményét. Mindez elsősorban az új motor – váltó kombinációknak, a még gazdagabb alapfelszereltségnek, az újratervezett első fényszóróknak és az összetéveszthetetlenül egyedi hátsó lámpáknak, a friss színeknek, valamint a menetkomfort és az információ-szolgáltatás érdekében továbbfejlesztett, csúcstechnológiás járműkapcsolati megoldásoknak köszönhető.Áttekintő: az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio legújabb innovációi

- A távolsági fény automatikus, Mátrix fényvezérlő funkciója az adaptív LED-technológiás fényszóró esetén.
- LED-technológiás hátsó lámpák most először britzászló-motívummal.
- Új MINI-logó, új karosszéria-fényezési árnyalatok és Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag.
- Vadonatúj könnyűfém keréktárcsa-garnitúrák.
- Vadonatúj bőrkárpitok, utastéri betétek és színkompozíciók.
- Névre szóló MINI modellek a MINI Yours Customised innovációcsomag tételeinek köszönhetően.
- Továbbfejlesztett, minden korábbinál hatékonyabb erőforrások.
- Hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó és nyolcfokozatú Steptronic automataváltó.
- Multifunkciós kormánykerék, 6,5” képernyő-átmérőjű rádió, USB-aljzat és Bluetooth-kapcsolat már az alapfelszereltség részeként.
- Opcionális extrafelszereltségként érintőképernyő a rádióhoz és a központi navigációs rendszerhez.
- Vezeték nélküli okostelefon-töltés.
- MINI alsó kivetítés a vezetőoldali külső visszapillantó-házból.
- A MINI Connected és a MINI Connected XL vadonatúj funkciói.Fényes, mégsem vakít: Mátrix funkcióval dolgozó távolsági fényszóró az adaptív LED-technológia részeként

A jellegzetes, kör alakú első fényszórók átfogó módosításai még erőteljesebb karakterré emelik az új háromajtós MINI-t, az új ötajtós MINI-t és az új MINI Cabrio-t. Az alapfelszereltségként kínált halogén izzók esetében a fényszórókat fekete panelek hangsúlyozzák, az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető LED-technológia esetében pedig a teljes fényszóró új felosztásban dolgozik. Utóbbi esetben a tompított fényért és a távolsági fényért is a legkorszerűbb LED-technológia felel, amely minden korábbinál nagyobb fényerőt garantál. A LED-technológiás nappali menetfények és az első irányjelzők ezúttal is teljesen körbefogják az adott oldali fényszórót.

Az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként elérhető, adaptív LED-technológiás fényszóró mindezeken felül már az útviszonyok szerint képes állítani a megvilágítás erősségét. Városban autózva és korlátozott látási viszonyokat előidéző időjárási körülmények közepette ráadásul a technológia lehetővé teszi, hogy az első fényszórók mellett a halványabban világító kanyarfények is bekapcsoljanak, ezzel fokozva az úttest szélének hatékonyabb megvilágítását. Autóúton és autópályán eközben a minden korábbinál erősebb tompított fény gondoskodik az optimális megvilágításról.

Az adaptív LED-technológiás fényszóró leginnovatívabb újítása a távolsági fény automatikus fényvezérlő funkciója. A távolsági fény felkapcsolásával a Mátrix funkció jelentős mértékben megnövelt látótávolságot biztosít, miközben gondosan ügyel arra, hogy se a szemből érkező, se pedig az utolért autósokat ne vakítsa el. A távolsági fényszóró ennek érdekében négy, vízszintesen elrendezett egységre osztva világít, 70 km/órás sebesség fölött pedig a technológia ezeket egymástól függetlenül aktiválja vagy deaktiválja. A távolsági fény megvilágítási tartománya a többi közlekedőtől függ: amint a MINI első kamerája szemből érkező vagy hamarosan utolérhető autóst észlel, a Mátrix funkció az elvakítás elkerülése érdekében automatikusan kitakarja a távolsági fényből a többi közlekedő dinamikusan mozgó tartományát, és ide csak tompított fényt vetít. A távolsági fény kitakaratlan megvilágítási tartománya eközben továbbra is aktív.

Egyértelmű brit gyökerek: sorozatgyártásban a zászló-motívummal világító hátsó lámpák

A LED-technológiás és az adaptív LED-technológiás első fényszórók mellett a hátsó lámpák kialakítása is megváltozik: a brit gyökerekre való egyértelmű utalásként az új háromajtós MINI, az út ötajtós MINI és az új MINI Cabrio függőlegesen elrendezett hátsó lámpája mostantól a brit zászló motívumaiban világít, a tömegtermelésben kínált MINI modellek között elsőként.

A zászló-motívum a fényforrások elrendezését is átalakítja: amíg az irányjelzők vízszintesen, addig a féklámpák függőlegesen helyezkednek el, a haladás közben látható hátsó világítás pedig a brit zászló átlós motívumait veszi fel. A kiváltképp harmonikus elrendezésen túl a különböző LED-technológiás fényforrások együttesen a brit zászló főbb grafikáját rajzolják ki.Új MINI-logó

A brit prémiumgyártó márkalogója mostantól letisztult formában, a jól ismert szimbólum újragondolt, kétdimenziós értelmezésében látható a motorháztetőn, a csomagtérajtón, a kormányközépen, a központi kijelzőn és a távvezérlőn. Az új MINI-logó így hűen tükrözi a márka új arculatának legfőbb irányelvét, amely csak a lényegre, nevezetesen a vezetés élményére, az exkluzivitásra, a prémium minőségre és az érzelmi kötődésre összpontosít.

Három új karosszéria-fényezés és a Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag premierje

Az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio karosszéria-fényezési palettájára három új szín kerül fel: az Emerald Grey szürkés-smaragd metál, a Starlight Blue kékmetál és a Solaris Orange narancssárga metál árnyalat.

Sőt mi több, a karosszériára megrendelhető extrafelszereltségi opciók listája egy újabb tétellel gazdagodik: a Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag a krómozott megoldás alternatívájaként magasfényű fekete keretekbe foglalja az első fényszórókat, a hátsó lámpákat és a hűtőrácsot.

Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető könnyűfém keréktárcsák portfóliója ugyancsak tovább bővül. A kéttónusú, rulett küllő-dizájnú (Roulette Spoke) és a szintén kéttónusú, propeller küllő-dizájnú (Propeller Spoke), 17” méretű felnik az új MINI mindhárom karosszéria-változatához elérhetővé válnak. A kéttónusú, sínpár küllő-dizájnú (Rail Spoke), 17” méretű könnyűfém keréktárcsa-garnitúra ugyancsak újdonságként érkezik meg a palettára.

Vadonatúj bőrkárpitok, utastéri betétek és színkompozíciók

Az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio utasterének hamisítatlanul egyedi stílusát vadonatúj bőrkárpitok, dekorbetétek és színkompozíciók fokozzák. A Malt Brown malátabarna árnyalatú Chester bőrkárpitozás és színkompozíció ugyancsak újdonságként válik elérhetővé az új háromajtós MINI-hez és az új ötajtós MINI-hez.

Sőt mi több, az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Yours Interior Style Piano Black felszereltségi csomag tételei mostantól hangulatos háttérvilágítással is elérhetők. A műszerfal jobb első ülés előtti része mellett már a középkonzol és az ajtókárpitok is világítanak. Az elemek mindegyike Piano Black magasfényű fekete fényezést visel, a műszerfal jobb első ülés előtti részén pedig egy elegáns britzászló-motívum látható. A háttérvilágítás árnyalatát a sofőr a MINI Excitement Package hangulatvilágításához hasonlóan változtathatja.Jönnek a névre szóló MINI modellek: bemutatkozik a MINI Yours Customised

A MINI által fémjelzett exkluzivitás új szintre lép: a brit prémiumgyártó a MINI Yours Customised névre keresztelt innovációcsomag képében 2018-tól minden ügyfelének felkínálja a lehetőséget, hogy saját maga által megtervezett, egyedi stílusú, személyre szabott dizájnelemekkel varázsolja minden korábbinál exkluzívabbá négykerekű kedvencét. A MINI Yours Customised termékpaletta az oldalsó irányjelző panelektől, a jobb első ülés előtti műszerfal-betéteken és a világító küszöbtoldatokon át, egészen a LED-technológiás alsó kivetítésig terjed.

Az innovatív stíluselemek megtervezésére a MINI egy önálló online felületet hozott létre, ahol az ügyfelek kiválaszthatják, részletekbe menően személyre szabhatják és meg is rendelhetik a MINI Yours Customised termékportfólió bármelyik elemét. Az ügyfelek megannyi színárnyalat, minta, felületkezelés és stíluselem közül választhatnak, sőt mi több, egyes kiegészítőket saját feliratokkal és aláírásukkal is elláthatják. Az autó átalakításának effajta határtalan szabadsága lehetővé teszi, hogy a brit prémiumgyártó ügyfelei a saját ízlésüknek megfelelően, kreativitásukat kiélve, tökéletesen a saját képükre formálják négykerekű kedvencüket. A rendelés leadása után az utólagosan felszerelhető alkatrészeket innovatív gyártási technológiákkal, így többek között háromdimenziós nyomtatással és lézergravírozással készítik el.

Felfokozott vezetési élmény, kimagasló hatékonyság és alacsonyabb saját tömeg

Az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio motorházteteje alá választható erőforrások részletekbe menően korszerűsített technológiája minden korábbinál intenzívebb vezetési élményt garantál a brit prémiumgyártó ügyfeleinek. A finomhangolt motorok emellett megegyező üzemelési körülmények közepette elődeiknél mintegy 5 százalékkal kevesebb üzemanyagot égetnek el és károsanyag-kibocsátásuk is hozzávetőlegesen 5 százalékkal alacsonyabb, és mint ilyen, már a jövőbeni, egyre szigorodó emissziós szabványoknak is maradéktalanul megfelelnek. Az átfogó fejlesztések ezen felül a motorblokkra, a MINI TwinPower Turbo technológiára, a motorvezérlő elektronikára, a kenési- és levegő-ellátó rendszerre, a hűtőkörökre, illetve a kipufogórendszerre is kiterjedtek. Sőt mi több, a mérnökök az erőforrás saját tömegét is csökkentették, a BMW i modellek számára kifejlesztett szénszál-erősítésű műanyag (CFRP – Carbon Fibre Reinforced Plastic) alkalmazásával pedig még a motorburkolat is könnyebb lett elődjénél.

A benzinmotorok üzemanyag-ellátásáért felelős közvetlen befecskendező rendszer maximális nyomását 200-ról 350 barra emelték, a turbófeltöltők turbinái pedig extrém hőálló anyagból készülnek. A dízelüzemű erőforrások Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszere eközben minden korábbinál precízebb üzemanyag-ellátást garantál. A MINI Cooper D modell orrában dolgozó háromhengeres dízelmotor maximális befecskendezési nyomását ezért 2 200 barra, a MINI Cooper SD négyhengeres dízelmotorja esetében pedig 2 500 barra növelték. Az erősebb dízelmotor ráadásul mostantól kétlépcsős turbófeltöltési technológiával dolgozik.

Hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó és nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Az alapfelszereltségként kínált hatfokozatú manuális váltó alternatívájaként a MINI Cooper, a MINI Cooper S és a MINI Cooper D modellek mostantól a brit prémiumgyártó vadonatúj, hétfokozatú, duplakuplungos automataváltójával is felszerelhetők. A két tengelykapcsolóval dolgozó technológiát rendkívül gyors sebességváltás jellemzi, amely anélkül gyorsítja fel az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio egyes modellváltozatait, hogy egy pillanatra is megszakítaná az erőforrásból érkező teljesítmény és forgatónyomaték leadását. A brit prémiumgyártó ügyfele a duplakuplungos automataváltót egy vadonatúj fejlesztésű, elektronikus előválasztó karral vezérelheti. A MINI Cooper S modellhez a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó is elérhető, amely kormány mögötti váltófülekkel teszi még intenzívebbé a duplakuplungos szerkezettel is kivitelezhető manuális sebességváltást.

A MINI Cooper SD modell már az alapfelszereltség részeként megkapja a brit prémiumgyártó nyolcfokozatú Steptronic automataváltóját, amely a kisautó-szegmens páratlan innovációjaként kivételes sportossággal, harmonikusan továbbítja az első tengely felé a legerősebb dízelmotor teljesítményét és forgatónyomatékát. A nyolcfokozatú Steptronic automataváltó ugyancsak az új fejlesztésű, elektronikus előválasztó karral vezérelhető, az opcionális extrafelszereltség részeként azonban a modellhez a kormány mögötti váltófülek is megrendelhetők.

Az új háromajtós MINI-hez, az új ötajtós MINI-hez és az új MINI Cabrio-hoz elérhető Steptronic automataváltók a hajtáslánc MID és GREEN vezetési üzemmódokban elérhető vitorlázó funkciójával, illetve az erőforrás legkorszerűbb Start / Stop opciójával is kiválóan együttműködnek. Utóbbi összehangolt működését a központi navigációs rendszer és a MINI első kamerája is segíti: amennyiben az adott modell mindegyik felszereltségi opcióval rendelkezik, a technológia idejekorán képes észlelni azon forgalmi szituációkat, amelyekkor jobb nem lekapcsolni az erőforrást. Ilyen például a kanyarodás vagy körforgalomba hajtás előtti rövid kivárás, vagy amikor torlódáshoz érkezve a sor láthatóan néhány másodpercen belül megindul.Az új háromajtós MINI-hez elérhető négyféle motorváltozat

Háromajtós MINI Cooper: 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,9 másodperc alatt (automataváltóval 7,8 másodperc alatt), végsebesség 210 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,2 liter (automataváltóval 4,8 – 5,0 liter)*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 114 – 118 gramm (automataváltóval 109 – 114 gramm)*

Háromajtós MINI Cooper S: 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 6,8 másodperc alatt (automataváltóval 6,7 másodperc alatt), végsebesség 235 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,1 liter (automataváltóval 5,2 – 5,3 liter)*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 138 – 139 gramm (automataváltóval 119 – 120 gramm)*

Háromajtós MINI Cooper D: 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 9,2 másodperc alatt (automataváltóval 9,3 másodperc alatt), végsebesség 205 km/óra (automataváltóval 204 km/óra), 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 liter (automataváltóval 3,8 liter), kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 102 – 103 gramm (automataváltóval 99 – 100 gramm)

Háromajtós MINI Cooper SD: 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,2 másodperc alatt, végsebesség 225 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 110 – 111 gramm

Az új ötajtós MINI-hez elérhető négyféle motorváltozat

Ötajtós MINI Cooper: 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 8,2 másodperc alatt (automataváltóval 8,1 másodperc alatt), végsebesség 207 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,2 liter (automataváltóval 4,8 – 5,0 liter)*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 116 – 120 gramm (automataváltóval 110 – 115 gramm)*

Ötajtós MINI Cooper S: 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 6,9 másodperc alatt (automataváltóval 6,8 másodperc alatt), végsebesség 235 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,2 – 6,3 liter (automataváltóval 5,4 liter)*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 141 – 143 gramm (automataváltóval 123 – 124 gramm)*

Ötajtós MINI Cooper D: 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 9,4 másodperc alatt (automataváltóval 9,6 másodperc alatt), végsebesség 203 km/óra (automataváltóval 202 km/óra), 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 – 4,0 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 103 – 104 gramm

Ötajtós MINI Cooper SD: 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,3 másodperc alatt, végsebesség 223 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 125 – 126 gramm

Az új MINI Cabrio-hoz elérhető négyféle motorváltozat

MINI Cooper Cabrio: 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 8,8 másodperc alatt (automataváltóval 8,7 másodperc alatt), végsebesség 208 km/óra (automataváltóval 206 km/óra), 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,2 – 5,4 liter*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 119 – 123 gramm (automataváltóval 118 – 123 gramm)*

MINI Cooper S Cabrio: 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,2 másodperc alatt (automataváltóval 7,1 másodperc alatt), végsebesség 230 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 – 6,4 liter* (automataváltóval 5,5 – 5,6 liter), kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 144 – 146 gramm (automataváltóval 126 – 127 gramm)*

MINI Cooper D Cabrio: 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 9,9 másodperc alatt, végsebesség 195 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 4,3 liter (automataváltóval 4,1 – 4,3 liter), kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 111 – 112 gramm (automataváltóval 109 – 113 gramm)

MINI Cooper SD Cabrio: 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,7 másodperc alatt, végsebesség 218 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,3 – 4,4 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátás: 114 – 115 gramm

Multifunkciós kormánykerék és 6,5” képernyő-átmérőjű rádió már az alapfelszereltség részeként

Az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio vadonatúj kialakítású, háromküllős kormánya multifunkciós gombokat is kap. A bal kézre eső vezérlőpanelről a sebességtartó automatika (Speed Limit Device) felső sebességhatára aktiválható, míg jobb kézzel a fedélzeti zene- és kommunikációs eszközök vezérelhetők. Az opcionális extrafelszereltség részeként sport bőrkormány, MINI Yours sport bőrkormány és MINI John Cooper Works bőrkormány is elérhető alternatíva.

A széleskörű alapfelszereltség része a 6,5” képernyő-átmérőjű, színes központi kijelzővel dolgozó zenerendszer, valamint a Bluetooth-kapcsolat is. Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető MINI Visual Boost rádió és a navigációs rendszer esetében a központi kijelző érintőképernyőként is működik.

Vadonatúj opciók: vezeték nélküli okostelefon-töltés és MINI logó kivetítés

Az új háromajtós MINI-hez, az út ötajtós MINI-hez és az új MINI Cabrio-hoz elérhető extrafelszereltségi paletta egyik legújabb innovációja a vezeték nélküli okostelefon-töltés, amelyet kérésre a MINI az első ülések közé integrált könyöktámasz tárolórekeszébe épít be. Az opcióval a brit prémiumgyártó ügyfelei egy második USB-aljzatot is kapnak a középkonzol első felébe.

Az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként elérhető MINI Excitement Package mostantól a vezetőoldali logó-kivetítést is magába foglalja. A sofőrajtó kinyitásakor és zárásakor a bal oldali külső visszapillantó-ház a MINI új logóját vetíti ki az aszfaltra, a nyitástól és a zárástól számított húsz másodpercig, vagy egészen addig, amíg az ajtó nyitva áll.MINI Connected: megannyi digitális szolgáltatás, amelyek egyedülállóak a kisautó-szegmensben

Az új MINI Connected égisze alatt a brit prémiumgyártó számos olyan intelligens, digitális szolgáltatást kínál fel ügyfeleinek, amelyek párjukat ritkítják a kisautók mezőnyében. Újdonságként érkezik meg a palettára a valós idejű forgalmi információkat kínáló funkció (RTTI - Real Time Traffic Information), a központi navigációs rendszer mobiltelefon-kapcsolaton keresztül lehívott automatikus térképfrissítése, a személyre szabott Concierge Service szolgáltatás, valamint a legfrissebb hírekkel, aktuális időjárás-előrejelzésekkel és pontos üzemanyag-árakkal szolgáló, gépkocsiba épített MINI Online internetes portál. Sőt mi több, a MINI modelljeiben is megjelenik az Apple CarPlay előkészítés.

A többi újdonságot három csomagra bontva érhetik el a brit prémiumgyártó ügyfelei. A MINI Visual Boost rádió esetében megrendelhető Connected Media csomag a MINI központi navigációs rendszerét intelligens, hálózatba kapcsolt információ-szolgáltató központtá fejleszti fel. A Connected Navigation Plus csomagot is magába foglaló opció a MINI Connected XL összes funkcióját a brit prémiumgyártó ügyfelének kezébe adja.

A személyes mobilitás digitális segédjeként is működő MINI Connected mostantól az új háromajtós MINI, az új ötajtós MINI és az új MINI Cabrio tulajdonosainak is felkínálja a lehetőséget arra, hogy négykerekű kedvencük minden okosfunkcióját a napi rutinjukhoz igazítsák. A MINI Connected okostelefon-alkalmazás eközben a felhasználó összes okoseszközét, így például az okostelefont és a táblagépet is játszi könnyedséggel csatlakoztathatja a MINI központi operációs rendszeréhez. Csatlakoztatott okoseszközökkel például a MINI Connected automatikusan átemeli a központi operációs rendszerbe a felhasználó okostelefonjában elmentett naptárbejegyzéseket és kontaktokat, majd miután magától megtervezte a legoptimálisabb napi útvonalat, a valós idejű forgalmi információk elemzése alapján minden esetben indulásra figyelmeztető jelzést küld. A Send to Car elnevezésű funkció használatával a brit prémiumgyártó ügyfelei mindezt manuálisan is megtehetik, a Remote Services szolgáltatáscsomagnak köszönhetően pedig a felhasználók mostantól nem csupán a leparkolt gépkocsi pontos helyzetét, üzemanyag-szintjét és más aktuális információját tudják lekérdezni csatlakoztatott okoseszközeiken keresztül, de a távolból bekapcsolhatják a reflektorokat, aktiválhatják a kürtöt, elindíthatják a belső levegő-keringetést és ellenőrizhetik a lezárt ajtók állapotát is.

A MINI-be integrált SIM-kártya mostantól 4G mobilkommunikációs sebességű intelligens járműkapcsolatot kínál. A SIM-kártyán keresztül a MINI TeleServices szolgáltatások és az Intelligens Segélyhívás (Intelligent Emergency Call) funkciói is elérhetők, utóbbi ráadásul baleset esetén automatikusan tárcsázza a segélyhívó központot, megadja a jármű pontos tartózkodási helyét és felbecsüli a sérülések súlyosságát.

Az új háromajtós MINI-hez, az új ötajtós MINI-hez és az új MINI Cabrio-hoz most először válik elérhetővé a MINI Find Mate funkció, amely képes a brit prémiumgyártó ügyfelének leggyakrabban használt hétköznapi tárgyait és utazási kellékeit, így például a táskákat, a pénztárcákat és a kulcscsomókat úgynevezett digitális címkékkel megjelölni, majd azokat stabil vezeték nélküli hálózat vagy Bluetooth-kapcsolat esetén folyamatosan követni. A rendszer ráadásul a rögzített tárgyak helyzetét nem csupán a MINI központi kijelzőjén, de a MINI Connected alkalmazásnak köszönhetően a felhasználó okostelefonján is képes megjeleníteni, a keresett tárgyak és kellékek megtalálását pedig külön hangjelzésekkel segíti.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER