Címkék: MINI John Cooper Works GP

2019. június 24. hétfő, 15:48

 

A brit prémiumgyártó jövőre érkező élsportolójának prototípusa a nürburgringi 24-órás megmérettetés betétprogramjaként gurult ki a nagyközönség elé – most először.

 

 

A kivételes adottságokkal felvértezett négykerekűből mindössze 3 000 példány készül.

 A motorsport rajongóit a Nürburgringen megrendezett 24-órás verseny tartotta lázban ezen a hétvégén, a szombat délután elrajtolt hagyománytisztelő megmérettetés azonban egy hasonlóan látványos betétprogramot is tartogatott: egy álcázott négykerekűt, amelyben a vérbeli sportautók menetteljesítménye lakozik, megküzdve az idővel és a világ legkeményebb versenypályája adta kihívásokkal. 

 

 

 Az új MINI John Cooper Works GP prototípusa a Nürburgring legendás Nordschleife aszfaltcsíkján tartotta meg soron következő edzését, a sorozatgyártást megelőző finomhangolási folyamat részeként. És noha a modell 2020-as piaci premierjéig még rengeteg idő van hátra, a brit prémiummárka leendő élsportolója már most közel fél perccel gyorsabb köridőre volt képes, mint a közvetlen elődmodelljéhez fűződő rekord. Az új MINI John Cooper Works GP most először tette tiszteletét a nagyközönség előtt.

A 2020-ban sorozatgyártásba kerülő újdonságból mindössze 3 000 példány lát majd napvilágot. Kivételesen erős motorjával, a MINI John Cooper Works motorsport-tapasztalatára támaszkodó, típus-specifikus futómű-technológiájával, súlyoptimalizált vázszerkezetével és finomhangolt aerodinamikai tulajdonságaival az új MINI John Cooper Works GP abszolút mércét állít majd a kisautók szegmensében. A MINI által fémjelzett vezetési élmény extrém magasságokba érkező, merőben új dimenzióját mi sem bizonyítja jobban, mint a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján megfutott tesztkör: ahol az újdonság közvetlen elődmodellje 8 perc 23 másodperc alatt ért körbe, ott az új MINI John Cooper Works GP prototípusa 8 perc alatti köridőre volt képes – a sorozatgyártást megelőző tesztprogram pedig még közel sem ért véget.

 Jóllehet, az új MINI John Cooper Works GP prototípusa messze nem autózta ki magából a legtöbbet, így is nehezen tudja elrejteni kimagasló menetdinamikai potenciálját. A motorháztető alatt dolgozó, MINI TwinPower Turbo technológiával felszerelt négyhengeres erőforrás több mint 220 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes, a csúcskategóriás sportautók gyorsulását és lélegzetelállító orgánumát váltva valóra. A magával ragadó adottságokat szélesre húzott légbeömlők, nagyméretű könnyűfém keréktárcsák, jellegzetes formanyelv és látványos tetőszárny nyomatékosítja – már a tesztprogram során viselt karosszériaálcázó fóliákon keresztül is.

 A Nürburgringre kilátogató rajongók ráadásul most hétvégén a MINI által fémjelzett vezetési élmény három generációját is megtapasztalhatták: az új MINI John Cooper Works GP prototípusa közvetlen elődmodellje és a 2006-ban bemutatott, MINI John Cooper Works GP csomaggal felszerelt MINI Cooper S társaságában gurult fel a versenypályára. Mindkét modell a vezetés abszolút élményét hirdetve érkezett meg a piacra, ahol 2 000 példányban napvilágot látott limitált szériájuknak köszönhetően azonnal gyűjtői kincsekké váltak. Magával ragadó karakterük ma is maradéktalanul visszaköszön a MINI élsportolóinak génjeiben, a vezetés élményének extrém dimenzióját váltva valóra – hamarosan az új MINI John Cooper Works GP volánja mögött.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER