Címkék: Mini

2019. február 13. szerda, 16:49

 

A brit prémiumgyártó bejelenti extrém sportos modellje vadonatúj, 2020-ban debütáló változatát.

 

 

  A motorsport élvonalában tökéletesített MINI John Cooper Works technológiával felvértezett négyhengeres, turbófeltöltésű erőforrás több mint 220 kW / 300 lóerő maximális teljesítménye a négy keréken átélhető menetdinamika és az abszolút vezetési élmény új dimenziójával kecsegtet.

 

  

 

  A MINI márkanév és a GP rövidítés összecsengése az autóversenyek minden megszállottjának és a brit prémiumgyártó összes rajongójának szívverését felgyorsítja. Ráadásul amióta a John Cooper Works típusnév is eme rendkívüli modelljelölés mérföldköve lett, az azonnali reakció nem más, mint a zsigerig hatoló izgalom, amely egy kivételesen exkluzív modell érkezését sejteti. És nem ok nélkül: az új MINI John Cooper Works GP már jövőre feltépi a világ aszfaltcsíkjait és megbabonázza a vérpezsdítő teljesítményre éhező közönséget. 

  A modellpaletta legkeményebb élsportolójának új változatát egy MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó, négyhengeres benzinmotor hozza lendületbe, több mint 220 kW / 300 lóerő maximális teljesítménnyel, amely az újdonságot egy csapásra a sorozatgyártásban valaha kínált leggyorsabb és legerősebb MINI modellé emeli. Az új MINI John Cooper Works GP piaci premierje ugyanakkor célközönségét is extrém gyors döntésre készteti, hiszen az újdonság egy mindössze 3 000 példányban legyártott limitált szériaként lát napvilágot.

  Bárki, aki esélyt kap rá, hogy ezen exkluzív, extrém sportos négykerekű volánja mögé üljön, az intenzív vezetési élmény legőszintébb formájával és kompromisszumoktól mentes versenyautó-élménnyel gazdagodik. Mindezt már 2017 szeptemberében megígérte a rajongóknak az újdonságot előrevetítő MINI John Cooper Works GP tanulmányautó, amely erőteljes érzelmeket kiváltó megjelenésével a 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon ünnepelte világpremierjét. A koncepció hatalmas első és hátsó lökhárítója, a tetőre erősített látványos légterelő szárny és a könnyűszerkezetes anyagok átfogó használata kétséget sem hagyott a modell sportos kvalitásai felől. 

 

 

  Az új MINI John Cooper Works GP sorozatgyártását előkészítő fejlesztési munkálatok a döntő fázisukhoz, nevezetesen a versenypályás tesztelésekhez érkeztek, ahol a brit prémiumgyártó új etalonja az elkövetkező néhány hónapban megállás nélkül ad számot rátermettségéről. A futóművet és a felfüggesztési megoldásokat a mérnökök a MINI John Cooper Works technológia motorsportban edzett, több évtizednyi versenytapasztalatából merítve, kifejezetten ehhez a modellhez tervezték, majd a vadonatúj erőforrás rendkívüli teljesítményéhez hangolták. A végletekig hegyezett hajtáslánc- és futómű-technológiához optimalizált saját tömeg és tökéletesen kidolgozott aerodinamikai tulajdonságok társulnak, megteremtve a letaglózó menetteljesítmény és a felejthetetlen vezetési élmény magával ragadó egységét.

  A kifinomult versenytechnika és a motorsport élvonalában felhalmozott szaktudás célzott alkalmazása az idő elleni versenyfutás új rekordjainak alapjait is lefekteti. A csúcstartó e téren a MINI előző modellgenerációjának etalonja, az új MINI John Cooper Works GP elődje, amely a Nürburgring – Nordschleife aszfaltcsíkján megfutott 8 perc 23 másodperces köridejével a felsőbb járműkategóriák elit versenyzőinek nagy többségét is maga mögé utasította. Mint ilyen, a MINI már-már sportot űz a jelentősen erősebb és feljebb pozícionált vetélytársak körbeautózásából. A Forma-1-es versenyautókat tervező John Cooper kezei között anno a klasszikus Mini is egy apró testbe zárt erőgéppé érett, amely időről időre kiütötte a ringből a hazai pályán induló, nagyobb sportolókat – többek között a Monte Carlo Ralin aratott háromszoros győzelemmel.

  Az új MINI John Cooper Works GP az összes MINI modellben megtalálható, sportos génekre támaszkodó műszaki alapra épül, hogy a lehető legextrémebb formában váltsa valóra az abszolút versenyautózás fogalmát. Az etalon négykerekű elődje egy mindössze 2 000 példányban gyártott limitált szériaként érkezett meg az utakra, ahogyan 2006-ban a John Cooper Works GP csomaggal felszerelt MINI Cooper S modell is. A két különlegességből azon nyomban hőn áhított gyűjtői darabok lettek, a MINI márka és a John Cooper Works típusnév rajongói pedig már az új változat érkezését is tűkön ülve várják.

„A MINI - immáron hatvanéves - márkatörténetének leggyorsabb modellje a vezetés színtiszta élményét élteti” – mondta Thomas Giuliani, a MINI modell- és termékbevezetéseit koordináló divízió alelnöke. „Tisztában vagyunk a MINI John Cooper Works GP modellt övező osztatlan népszerűséggel és hatalmas rajongással, nem csupán az újdonságot előrevetítő tanulmányautó eufórikus fogadtatását, de a múltbéli tapasztalatokat is alapul véve. Történetesen, hogy az előző generációk képviselőinek összes példánya már a hivatalos piaci premier előtt elkelt” – tette hozzá.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER