Címkék: Countryman | John Cooper Works | Mini

2017. január 20. péntek, 11:31

 

A MINI Countryman második generációja a nagy múltú brit prémiummárka valaha készült legnagyobb és legsokoldalúbb modellje, amely most a legújabb MINI John Cooper Works paletta kirobbanóan dinamikus erőforrását is megkapja.

 

A MINI John Cooper Works Countryman orrában a MINI eddigi legerőteljesebb sorozatgyártású motorja dolgozik, 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítménnyel, amely az alapfelszereltség részeként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtással és a sportosra edzett járműkarakter sokszínűségével kiegészülve új dimenzióba emeli a MINI John Cooper Works modellek vérpezsdítően lendületes vezetési élményét – a versenypályákon, a hétköznapok útjain és az ismeretlen terepeken egyaránt.Az új MINI John Cooper Works Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 169 gramm / km) az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval és az opcionálisan elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval is 6,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely 0,8, illetve 0,7 másodperccel előzi meg a MINI Cooper S Countryman ALL4 hasonló értékeit. Az új MINI John Cooper Works Countryman kivételesen lendületes teljesítménye a nagyobb tempókról indított kigyorsításokban, a páratlanul agilis kanyarvételekben és a letaglózó lassulási erőkben egyaránt tetten érhető. Mindez a teljes MINI John Cooper Works modellpalettát átható, több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztett széleskörű versenycsomagnak köszönhető, amelynek nem csupán az erőteljes benzinmotor és az intelligens összkerékhajtás, de a 18 collos MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal és Brembo sport fékrendszerrel felszerelt sport futómű, a légellenállást minimalizáló aerodinamikai megoldások, az optimális mennyiségű hűtőlevegőt szállító karosszéria-kialakítás és a MINI John Cooper Works sportülésekkel felszerelt, típus-specifikus utastér is része. Az új MINI John Cooper Works Countryman prémium kompaktok között betöltött egyedülálló státuszát a bőséges alapfelszereltség nyomatékosítja még tovább, MINI vezetési üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes), LED-technológiás első fényszórókkal, kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkcióval, valamint MINI Visual Boost rádióval.

Az új MINI John Cooper Works Countyman: tények és számok

    Négyhengeres, turbófeltöltésű benzinmotor 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítménnyel és 350 Nm csúcs forgatónyomatékkal.
    Maximális hatékonyság szerint optimalizált ALL4 intelligens összkerékhajtás már az alapfelszereltség részeként.
    Sport futómű Brembo fékrendszerrel és 18 collos MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal.
    Több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztett MINI John Cooper Works versenycsomag a motor, a futómű és az aerodinamikai megoldások tökéletes harmóniáját kínálva.
    A MINI Cooper S Countryman ALL4 modellnél 0,8 másodperccel gyorsabb, mindössze 6,5 másodperces 0-100 km/órás gyorsulás, végsebesség 234 km/óra.
    Típus-specifikus MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag az első lökhárító kivételesen nagy légbeömlőjével.
    Típus-specifikus utastér MINI John Cooper Works sportülésekkel.
    Exkluzív alapfelszereltség LED-technológiás első fényszórókkal, MINI vezetési üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes), valamint kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkcióval.
    Öt teljes értékű ülés, valamint az elődmodellhez képest jelentős mértékben megnövelt helykínálat és minden korábbinál ötletesebb elrendezés az utastérben, illetve a csomagtérben.
    Személyre szabott MINI Connected szolgáltatás-paletta, amely a hétköznapok mobilitását és a hosszabb utazásokat egyaránt egyszerűbbé teszi.

Még több erő, még több hely és még nagyobb élmény – tereptől függetlenül

Az új MINI John Cooper Works Countryman a brit prémiummárka első, kompakt mezőnybe tervezett és már az alapfelszereltség részeként ALL4 intelligens összkerékhajtással felszerelt élsportolójának utódja. Az új modell minden tekintetben érettebb karaktere nem csupán a 10 kW-nyi / 13 lóerőnyi teljesítmény-többletben és az ALL4 intelligens összkerékhajtás maximális hatékonyság szerint optimalizált változatában, de a külső és belső méretek jelentős növekedésében, a még intelligensebb megoldásokban és a minden korábbinál ötletesebb funkcionalitásban is megmutatkozik. A mintegy 17 centiméterrel hosszabb és 3 centiméterrel szélesebb karosszéria alatt a tengelytávolság 7,5 centiméterrel növekedett, így az utastér és az öt teljes értékű ülés helykínálata is tekintélyes fejlődésen ment keresztül. Az alapesetben 450 literes csomagtér a hátsó üléssor ledöntésével egészen 1 390 literig bővíthető, amelynek köszönhetően az új MINI John Cooper Works Countryman nem csupán vérpezsdítően sportos vezetési élményt, de sokoldalú hétköznapi használhatóságot és páratlanul egyedi funkcionalitást is kínál – legyen szó akár versenypályás tempózásról, terepezésről, hétköznapi közlekedésről vagy hosszabb utazásról.

Sanghaji világpremier és tavaszi piaci bevezetés

Az új MINI John Cooper Works Countryman 2017 áprilisában, a Sanghaji Autószalonon ünnepli világpremierjét, a sorozatgyártásban kínált első példányok pedig már 2017 tavaszán megérkeznek az utakra.Több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztve

Az új MINI John Cooper Works Countryman legkorszerűbb járműtechnológiai innovációit teljesítményre, menetdinamikára és agilitásra optimalizált, típus-specifikus műszaki megoldások egészítik ki, amelyeket a motorsport élvonalában eltöltött több évtizednyi versenytapasztalatra építkezve fejlesztettek ki a mérnökök. A klasszikus Mini már 55 évvel ezelőtt elhódította első arany serlegét, amikor a Mini Cooper a Brit Túraautó Bajnokság dobogójának legfelső fokára gurulhatott fel. A legendás sportautó-tervező, John Cooper neve ezt követően örökre egybeforrt a brit gyártó motorsport-sikereivel és a hétköznapok útjain kínált lélegzetelállító vezetési élménnyel.

Pontosan 50 évvel azután, hogy a klasszikus Mini harmadszor is diadalt aratott a Monte Carlo Ralin, az új MINI John Cooper Works Countryman újabb fejezetet nyit a brit prémiumgyártó motorsport-sikertörténetében. A sokoldalú négykerekű vadonatúj élsportolója kiváló műszaki alapot nyújtott a MINI és az X-raid istálló közösen kifejlesztett tereprali-versenyautójának, a MINI John Cooper Works Rally pedig a világ legkeményebb motorsport-megmérettetésén, a 2017-es Dakar Ralin már be is mutatkozott a nagyközönség előtt. A minden tekintetben továbbfejlesztett technológia az első MINI Countryman műszaki alapjaira épített versenyautó páratlan sikertörténetét hivatott folytatni: a MINI ALL4 Racing 2012 és 2015 között sorozatban négy alkalommal hódította el a Dakar Rali abszolút serlegét.

Tökéletesen összehangolt versenycsomag a vezetés abszolút élményéért

Jóllehet, a brit prémiumgyártó égisze alatt életre hívott MINI John Cooper Works paletta még csupán megszületése tizedik évfordulóját ünnepli, a klasszikus Mini és John Cooper közötti együttműködés kezdete több évtizedre nyúlik vissza. A legendás sportautó-tervező öröksége, a vezetés abszolút élménye mindegyik MINI John Cooper Works kivitelben, így az új MINI John Cooper Works Countryman modellben is visszaköszön. Az erőforrás, a váltó, az összkerékhajtás, a futómű, az aerodinamikai megoldások és az utastér-elrendezés nem csupán a maximális teljesítményt szolgálja, hiszen külön-külön mindet az új MINI Countryman műszaki sajátosságai szerint hangolták össze a tervezők. A végeredmény egy tökéletes MINI John Cooper Works versenycsomagban öltött testet, amely vérpezsdítő vezetési élményt kínál, több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztve.

Erőforrás: versenyautós teljesítmény hátborzongató hangorkánnal

A motorsport élvonalában begyűjtött átfogó járműtechnológiai tapasztalat a kétliteres, négyhengeres benzinmotor kimagasló teljesítményében érződik leginkább, a MINI TwinPower Turbo technológiával felszerelt erőforrást keresztben építették be az új MINI John Cooper Works Countryman orrába. A turbófeltöltőt a mérnökök az öntött acélból készült kipufogócsonkba integrálták, a közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszert pedig VALVETRONIC változó szelepvezérlés és dupla VANOS változó vezérműtengely-állítás egészíti ki. Az extrém hőálló anyagból készült turbófeltöltő töltőlevegő-nyomását 2,2 barra növelték, amely kivételesen kirobbanó teljesítményt és hosszan tartó lendületet garantál.

Az erőforrás 350 Nm csúcs forgatónyomatéka a percenkénti 1 450 és 4 500 főtengely-fordulat közötti tartományban mindvégig rendelkezésre áll, a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítmény pedig percenkénti 5 000 és 6 000 főtengely-fordulat között érhető el.

A MINI John Cooper Works modelleket megillető versenycsomag típus-specifikus alkotóeleme a hatalmas töltőlevegő-hűtő, a kiegészítő hűtőkör, a motor megerősített dugattyúi és a sport kipufogórendszer is, amely nem csupán az erőforrás teljesítmény-karakterisztikájára van élénkítő hatással, de kivételesen mély hangorkánt is biztosít. Az azonnali gázreakciót még tovább csökkentett kipufogógáz-ellennyomás segíti, a MINI John Cooper Works modellekhez méltó kipufogóhang pedig az állítható pillangószelepnek és a kipufogódobok speciális kialakításának köszönhető. A sport kipufogórendszer rozsdamentes acélból készült, kúp alakú ikervégződést visel.

A hatsebességes manuális váltó és a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó

Az új MINI John Cooper Works Countryman modellt az alapfelszereltség részeként súlyoptimalizált, kivételesen magas belső hatékonyságú, sportosan precíz kapcsolási érzetet nyújtó, hatsebességes manuális váltóval szereli fel a gyártó. A rendkívül dinamikus vezetés élményét fordulatszám-figyelő technológia fokozza, amely magasabb fokozatba kapcsolás esetén nem engedi visszaesni a motor fordulatszámát, a visszaváltásokat pedig apró gázfröccsökkel élénkíti. A sportautósan precíz váltást a rövid váltóút és a típus-specifikus, ergonomikusan kézre eső váltógomb kettőse fokozza. Az opcionális extrafelszereltségként elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó egyedi váltógombot és kormány mögötti váltófüleket is kap, amely kivételesen rövid váltást, a Launch Control elnevezésű rajtprogramnak köszönhetően pedig verhetetlenül dinamikus, tapadásra optimalizált gyorsulást garantál.

A manuális váltó és az automataváltó mindeközben az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékekre is pozitív hatással van. A hatsebességes manuális váltóval felszerelt MINI John Cooper Works Countryman átlagosan 7,4 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, mialatt kombinált károsanyag-kibocsátása csupán 169 gramm kilométerenként. A nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó esetén mindez 6,9 literre és 158 grammra mérséklődik (előzetes értékek az EU-ciklus tesztkörének várható mérései szerint).ALL4 intelligens összkerékhajtással a versenypálya és a terep között

Az új MINI John Cooper Works Countryman nem csupán bőséges teljesítmény-többlettel, de extrém sokoldalú felhasználási lehetőséggel is büszkélkedhet. Ez utóbbi az ALL4 intelligens összkerékhajtásnak köszönhető, amely azon túl, hogy még a legegyenetlenebb útfelületeken is képes a tapadás optimalizálására, a legkedvezőtlenebb időjárási körülmények közepette is tökéletes menetstabilitást, a versenypályákon pedig extrém dinamikus kanyarvételt biztosít. Az ALL4 intelligens összkerékhajtás elektronikus vezérlőegysége szorosan együttműködik a dinamikus menetstabilizáló rendszerrel (DSC – Dynamic Stability Control), hogy a vezetés minden pillanatában optimálisan ossza el a hajtást az első és a hátsó tengely, illetve a négy kerék között.

Kompakt beépítési méretének és súlyoptimalizált kialakításának köszönhetően az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változata minden vezetési szituációban tökéletes teljesítmény- és forgatónyomaték-elosztást garantál. A rendszer egy kiegészítő hajtással ellátott, kúpkerekes differenciálművel dolgozó első tengelyből, egy kétrészes kardántengelyből, a hátsó differenciálműnél pedig egy elektrohidraulikus vezérlésű, szabadonfutó hátsó differenciálműből áll. Annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse a hátsókerék-meghajtás esetében fellépő nyomatékvesztést, normál vezetés közben az új MINI John Cooper Works Countryman csupán elsőkerék-meghajtást alkalmaz, szükség esetén azonban a folyamatosan dolgozó aktív menetstabilizáló rendszer a hátsó tengelyt is bekapcsolja a hajtásba, a másodperc törtrésze alatt.

Sport futómű a minden szituációban tökéletes vezethetőségért

Az új MINI John Cooper Works Countryman prémium minőségű futómű-technológiája kiváló műszaki alapot biztosít az erőforrás csúcsteljesítményének maradéktalan kihasználásához és a tökéletesen precíz vezethetőséghez. A rendkívül sokszínű élsportoló alatt dolgozó futóművet úgy alkották meg a tervezőmérnökök, hogy az a benzinmotor 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményével, az új MINI Countryman megnövelt tengelytávolságával, a széles nyomtávval és az alacsonyabb súlyponttal egyaránt harmonizáljon, a lélegzetelállítóan agilis és versenyautósan dinamikus vezetés élményének alapját kínálva fel ezzel. Az új MINI John Cooper Works Countryman futómű-technológiája a szimpla-ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal kialakított első kerékfelfüggesztés és a többkaros (multilink) hátsó kerékfelfüggesztés jól bevált, típus-specifikus párosára épül, sőt mi több, a modellhez alapfelszereltségként kínált sport futómű rugói és lengéscsillapítói kivételesen széles intervallumban állíthatók. A kormányberendezés sebességfüggő Servotronic rásegítése – amely ugyancsak az alapfelszereltség része – nagyobb tempónál is végtelenül precíz kormányzást, alacsony sebességnél pedig könnyed manőverezést tesz lehetővé.

Az új MINI John Cooper Works Countryman sport fékrendszerét a brit prémiumgyártó mérnökei a Brembo specialistáival karöltve fejlesztették ki. Az első kerekek mögötti tárcsafékeket vörösre fényezett, MINI John Cooper Works logóval ellátott, négydugattyús féknyergek szorítják, amelyek még a legintenzívebb igénybevétel esetén is extrém erejű lassulást nyújtanak. A dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) álló rajtos gyorsulások és nagyobb tempókról indított kigyorsítások esetén is optimális tapadást, lendületes kanyarodás közben versenyautós agilitást, fékezéskor pedig biztonságos lassulást garantál. Az intelligens rendszer többek között a dinamikus vonóerő-szabályzással (DTC – Dynamic Traction Control), az első differenciálmű elektronikus záró funkciójával (EDLC – Electronic Differential Lock Control) és az optimális kanyarsebességet biztosító Performance Control teljesítményvezérlő rendszerrel dolgozik együtt. Az új MINI John Cooper Works Countryman alapfelszereltségének része a fekete alapon krómozott élű, Black Thrill Spoke küllődizájnú MINI John Cooper Works könnyűfém-kerékgarnitúra is, amelyet a gyártó 18 collos méretben szerel a sokoldalú élsportoló alá. A széria felni alternatívájaként számos 18 és 19 collos könnyűfém keréktárcsa megtalálható a MINI John Cooper Works paletta opcionálisan elérhető extrafelszereltségeinek listáján.

MINI vezetési üzemmódok és dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás a személyre hangolt járműbeállításért

Az alapfelszereltség részeként kínált MINI vezetési üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes) az új MINI John Cooper Works Countryman számos járműbeállítási opciója a vezetési szituáció szerint és a vezető személyes preferenciáihoz igazítva hangolható át. A manuális váltó / előválasztó kar tövébe helyezett forgókapcsolóval SPORT, MID és GREEN vezetési üzemmódok aktiválhatók, amelyek nem csupán a gázpedál érzékenységére, a kormányrásegítés mértékére és a benzinmotor jelleggörbéjére, de a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó váltási karakterisztikájára és – amennyiben a felszereltség része – a dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás (DDC – Dynamic Damper Control) beállításaira is hatással vannak. Az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók SPORT üzemmódban maximálisan felkeményedve fokozzák tovább a lendületes menetteljesítményt, miközben MID és GREEN üzemmódban az abszolút menetkomfortra helyezik a hangsúlyt. GREEN üzemmódban a menetkomfort mellett a lehető leghatékonyabb haladás elősegítése is középpontba kerül, így például a hajtáslánc „vitorlázó” funkciója is életbe lép, amely a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval együttműködve 50 és 160 km/órás sebesség között automatikusan leválasztja a motort a hajtásláncról, amint a vezető elveszi a lábát a gázról.

Karosszéria: extrém sportos és sokoldalú

Az új MINI John Cooper Works Countryman karosszériáját az extrém sportos karakter és a példaértékű sokoldalúság kivételes egységét éltetve alakították ki a tervezők. 4 299 milliméteres hosszával, 1 822 milliméteres szélességével és 1 557 milliméteres magasságával a MINI John Cooper Works paletta legújabb tagja egyértelműen a brit prémiumgyártó valaha készült legnagyobb élsportolója. A dinamikusan sokoldalú modell jellegzetes karosszéria-arányait típus-specifikus stílusjegyek nyomatékosítják, amelynek a MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag is része. Az erőtől duzzadó karosszéria leghangsúlyosabb eleme a hatalmas légbeömlőkkel ellátott első lökhárító, amely a motor és a fékrendszer optimális hűtése érdekében az új MINI Countryman parkolófény- és ködlámpa-fészkeiben is aktív légbeömlőket tartogat. A karosszéria magasságát és az új MINI John Cooper Works Countryman optimális aerodinamikai együtthatóját a típus-specifikus tetőszárny és az alapfelszereltség részeként kínált tetősínek hivatottak kihangsúlyozni.

Az első kerékívek mögött elhelyezett irányjelző-panelek vörös keretbe foglalt rácsozást kaptak, amelyek büszkén viselik a MINI John Cooper Works logót – ahogyan a hatszög alakú hűtőrács és a csomagtérajtó is. Az új MINI John Cooper Works Countryman karosszéria-fényezési palettájára négyféle akril- és hatféle metálfényezés került fel, miközben a MINI John Cooper Works modelleket megillető exkluzív, Rebel Green lopakodó-zöld fényezést a brit prémiummárka legnagyobb élsportolója is megkapja – Chili Red vörös árnyalatú tetővel, külső visszapillantó-házakkal, hűtőrács-kerettel és versenycsíkokkal.Utastér: még több hely az élménynek

Az új MINI John Cooper Works Countryman utasterében öt teljes értékű ülés és hamisítatlan sportautós hangulat fogadja a brit prémiumgyártó ügyfeleit. Az integrált fejtámlákkal szerelt MINI John Cooper Works sportülések mellett a multifunkciós MINI John Cooper Works sportkormány, a MINI John Cooper Works váltókar / előválasztó kar és az antracit tetőkárpit is a modell széleskörű alapfelszereltségének része.

Az utastér jellegzetes kialakítását minden korábbinál nagyobb helykínálat és kivételesen magas fokú variálhatóság egészíti ki. Az új MINI John Cooper Works Countryman az első és a hátsó üléssorban helyet foglalók számára egyaránt jelentősen nagyobb fej-, váll- és lábteret kínál, mint elődje. A 60:40 arányban osztott hátsó ülőlap az autó hossztengelye mentén 13 centiméteres intervallumban csúsztatható előre-hátra, a változtatható dőlésszögű háttámlák pedig 40:20:40 arányban lehajthatók. Az új MINI Countryman egyik rendhagyó különlegessége a vadonatúj MINI Picnic Bench rugalmas rakodóperem, amely a csomagtérből kihajtva egyszerre két embernek is kényelmes szabadtéri ülőhelyet biztosít. Az opcionálisan elérhető extrafelszereltségek közé a csomagtérajtó elektromos működtetése is felkerült, amely az alapfelszereltség részeként kínált Comfort Access funkcióval kiegészülve a csomagtérajtó kéz nélküli nyitását és zárását teszi lehetővé.

Kivételes sportoló exkluzív felszereltséggel

Az új MINI John Cooper Works Countryman a prémium kompakt szegmensben és a brit prémiumgyártó modellpalettáján is kivételes pozíciót foglal el, amelyet a modell exkluzív felszereltségi tételei is nyomatékosítanak. A LED-technológiás első fényszórók már az alapfelszereltség részeként tökéletes éjszakai láthatóságot és összetéveszthetetlenül egyedi megjelenést garantálnak, az ugyancsak LED-technológiás nappali menetfény-gyűrűk ugyanis a márka modelltörténetében most először ölelik teljesen körbe az adott fényszórót. Az új MINI John Cooper Works Countryman átfogó alapfelszereltségének része továbbá a kezdeti fékező funkcióval dolgozó tempomat, az USB-aljzattal ellátott MINI Visual Boost rádió, a középkonzolra helyezett MINI Controller és a 6,5 inch átmérőjű központi kijelző is, amely indítás előtt típus-specifikus MINI John Cooper Works motívummal üdvözli a brit prémiumgyártó ügyfeleit.

A legkorszerűbb vezetést támogató rendszerek és prémium minőségű felszereltségi opciók

A brit prémiummárka aktuális modellpalettájához kifejlesztett vezetést támogató rendszerek az új MINI John Cooper Works Countryman menetkomfortját és biztonságát is növelik. A modell alapfelszereltségének része a vészfékező funkcióval dolgozó, ütközésre figyelmeztető rendszer is, amelynek működési tartományát a MINI ügyfelei a kamera-alapú aktív tempomatot, a kezdeti fékező funkcióval kiegészített, gyalogosokra figyelmeztető rendszert, a távolságifényszóró-asszisztenst és a KRESZ-jelzéseket felismerő rendszert is magába foglaló Driving Assistant csomaggal bővíthetik tovább. Az opcionális extrafelszereltségek listájára mindemellett az első szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), a tolatókamera és a parkolóasszisztens (Parking Assistant) is felkerült. Az új MINI John Cooper Works Countryman prémium minőségű felszereltségi opciói között a típus-specifikus MINI John Cooper Works Head-Up kijelző is megtalálható, amely az aktuális sebességi fokozat és a színes fordulatszámmérő mellett az adott útszakasz megengedett sebességét, sebességkorlátozási- és előzési tilalmait, a navigációs rendszer utasításait, a fedélzeti számítógép üzeneteit, a vezetést támogató rendszerek állapotát, a telefonkönyv kontaktlistáját és a szórakoztató opciókat is a vezető látómezejébe vetíti.

Az új MINI Countryman átfogó extrafelszereltségi palettája a legsportosabb modellváltozathoz is maradéktalanul elérhető, így többek között a panoráma üvegtető, a duplazónás automata légkondicionáló, az első ülésfűtés, a szélvédő-fűtés, a fűthető és elektromosan behajtható külső visszapillantók és a riasztóberendezés is, amelynek vörösen pulzáló állapotjelző fényét a tervezők a tetőantennába költöztették.

Érintés-érzékeny központi kijelző, valamint MINI Find Mate és MINI Country Timer funkció

Az opcionálisan elérhető extrafelszereltségek listáját a Harman Kardon zenerendszer, a MINI navigációs rendszer és a MINI Professional navigációs rendszer színesíti tovább. Az új MINI Countryman (és így az új MINI John Cooper Works Countryman modell is) a Wired felszereltségi csomaggal is felszerelhető, amely a MINI Professional navigációs rendszer mellett középkonzolra integrált érintés-érzékeny Touch Controllert és 8,8 inch átmérőjű központi kijelzőt is tartogat. Ez utóbbi a brit prémiummárka történetében most először érintőképernyőként is működik, így a MINI ügyfelei már ujjhegy-érintésekkel is kiválaszthatják és aktiválhatják az egyes funkciókat, szolgáltatásokat és járműbeállításokat. A Wired felszereltségi csomag vadonatúj funkciója a MINI Connected innovatív szolgáltatásaként kifejlesztett MINI Find Mate funkció, amely képes a brit prémiumgyártó ügyfelének leggyakrabban használt hétköznapi tárgyait és utazási kellékeit úgynevezett digitális címkékkel megjelölni, majd azokat stabil vezeték nélküli hálózat vagy Bluetooth-kapcsolat esetén folyamatosan követni. A rendszer ráadásul a rögzített tárgyak helyzetét nem csupán az új MINI Countryman központi kijelzőjén, de a felhasználó okostelefonján is képes megjeleníteni, a keresett tárgyak és kellékek megtalálását pedig külön hangjelzésekkel segíti.

A MINI Countryman második modellgenerációjához elérhető Wired felszereltségi csomagban ünnepelte világpremierjét a MINI Country Timer funkció is, amely minden olyan vezetési szituációt megörökít, amelyet lankás hegyvidéken, egyenetlen útszakaszon, az épített útról letérve és hófödte körülmények közepette él át a brit prémiummárka ügyfele. Amint az új MINI Countyman letér az aszfaltról, a különleges technológia azonnal felméri az előtte álló terep típusát és nehézségi fokát, amelyet a központi kijelzőn keresztül, színes grafikák képében tudat a vezetővel.

A MINI Connected szolgáltatás-paletta, mint a személyes mobilitás digitális segédje

Az új MINI John Cooper Works Countryman a lélegzetelállító menetteljesítmény és az intelligens járműkapcsolati hálózat terén sem köt kompromisszumokat. A modell extrém sportos sokszínűségét a vadonatúj MINI Connected szolgáltatás-paletta is igazolja, amely messze túlmutat a jól ismert fedélzeti információ-szolgáltató funkciókon és a MINI ügyfelének személyre szabott digitális segédjeként dolgozik. A MINI Connected az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platformra építve kapcsolja össze a jármű központi operációs rendszerét a felhasználó digitális eszközeivel, így például az Apple iPhone okostelefonnal és az Apple Watch okosórával.

A MINI Connected integrált koncepciójának köszönhetően ráadásul a mobilitás már az autóba érkezés előtt kezdetét veszi. Az intelligens szolgáltatás folyamatosan elemzi a felhasználó naptárbejegyzéseit és a tervezett útvonalra vonatkozó valós idejű forgalmi információkat, így minden alkalommal képes előre jelezni a pontos célba érkezéshez szükséges indulás időpontját. A technológia ráadásul az okostelefon naptárbejegyzéseihez elmentett úti célokat automatikusan átemeli a MINI navigációs rendszerébe, így azokat nem szükséges felvezetni a központi kijelzőn. A MINI Connected intelligens funkciója felismeri a brit prémiumgyártó ügyfele által sűrűbben látogatott úti célokat és a felhasználó kedvenc útvonalait, az érintett terület baleseteiről, forgalmi fennakadásairól és lezárásairól pedig minden esetben jó előre üzenetet küld, szükség esetén alternatív útvonalakat ajánlva fel.

Az új MINI John Cooper Works Countryman:

átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,4 liter / 100 km;

kombinált károsanyag-kibocsátás: 169 gramm / km

Előzetes teljesítményadatok, illetve üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek
 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER