Címkék: Mini Clubman

2019. április 16. kedd, 06:53

 

Precíz részletességgel finomhangolt formanyelvével, innovatív felszereltségi opciói minden korábbinál szélesebb választékával és a legkorszerűbb technológiákkal felvértezve, az új MINI Clubman tovább erősíti egyéniségét a prémium kompakt szegmensben.

 

 

 A MINI által fémjelzett vezetési élmény a hétköznapokban és a hosszabbra nyúló utazásokon is a legideálisabb kialakítás mentén kel életre, miközben a sokoldalú ötüléses varázsát vadonatúj külső és belső stílusjegyek fokozzák. Az új MINI Clubman progresszív karakterét a MINI Connected digitális szolgáltatásainak legfrissebb innovációi nyomatékosítják, a személyre szabhatósági opciók tárházát pedig megnyerő felszereltségi tételek és eredeti MINI tartozékok színesítik.

 

 

 Az új MINI Clubman sokrétű egyéniségét a menetkomfort, a helykínálat és a változatosság hármas egysége jellemzi, mialatt a klasszikus kombi karosszériakialakítás modern újraértelmezése összetéveszthetetlen stílust garantál a kompakt szegmensben. A modell magas fokú funkcionalitását és a MINI által tökélyre fejlesztett, kreatív helykihasználást négy oldalsó ajtó és egy két részre osztott csomagtérajtó hangsúlyozza, amelyek mögött öt teljes értékű ülés és egy komplex csomagtér húzódik.

 A brit prémiumgyártó négykerekűinek gokartos agilitását a MINI Clubman modern motorpalettája és prémium minőségű futómű-technológiája garantálja. A kétféle benzines* és a kétféle dízelüzemű* erőforrás tökéletesen lefedi a 110 kW / 136 lóerő és 141 kW / 192 lóerő közötti teljesítmény-tartományt (100 kilométerre vetített 4,2 – 6,5 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 111 – 147 gramm károsanyag-kibocsátás mellett). A legerősebb erőforrásokat a MINI ügyfelei akár ALL4 intelligens összkerékhajtással is párosíthatják, a későbbiekben pedig az extrém sportos kvalitásokkal felvértezett MINI John Cooper Works Clubman is bemutatkozik a palettán.

Az új MINI Clubman főbb jellemzői

Jellegzetes frontrész újratervezett hűtőráccsal
Mátrix funkcióval dolgozó LED-technológiás első fényszórók
LED-es ködlámpák nappali menetfény-gyűrűvel
LED-es hátsó lámpák már az alapfelszereltség részeként, opcionális extraként britzászló-motívummal
Új karosszériafényezési árnyalatok és az opcionális extrafelszereltség részeként új, Piano Black külső felszereltségi csomag
Új könnyűfém keréktárcsák
Sportos kerékfelfüggesztés 10 milliméterrel alacsonyabb hasmagassággal
Új bőrkárpitok és utastéri felületek
Új MINI Yours felszereltségi program
A MINI Connected új funkciói
Még több eredeti MINI tartozék
Megnyerő és erőteljes: az új MINI Clubman jellegzetes frontrésze

 

 

 Az új MINI Clubman stílusos, egyedi és exkluzív karosszéria-formanyelvvel büszkélkedhet. Jellegzetes arányai a MINI modellek szűkre szabott, sportos testalkatából, a hosszan elnyújtott tetővonalból és a csapott hátsó kialakításból állnak össze. Két részre osztott, oldalirányban nyíló csomagtérajtajával ráadásul az új MINI Clubman a kompakt szegmens egyetlen olyan szereplője, amely hat ajtót kapott, mögöttük alapesetben 360 literes, a hátsó ülések ledöntésével azonban egészen 1 250 literig bővíthető csomagtérrel.

 A jellegzetes formanyelvhez mindezeken felül karakteres stílusjegyek is társulnak. Szemből nézve ilyen az erőtől duzzadó motorháztető, a kör alakú fényszóró-pár – amely alapesetben krómozott, az opcionális extrafelszereltség részeként azonban Piano Black árnyalatú keretet visel – és a hűtőrács hatszögletű kontúrja. Az új MINI Clubman leginkább szembetűnő újítása az újratervezett hűtőrács, amely immár a lökhárító két széléig nyúlik. Határozott vonalvezetésével és új légbeömlőivel az új frontrész már messziről felismerhető karakterrel ruházza fel a prémium kompakt szegmens hatajtós egyéniségét. A nagyméretű hűtőrácsot egy elegáns, egyetlen darabból készült, vékony keret szegélyezi. A légbeömlő egységét hat fekete, vízszintes lamella töri meg, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként krómozott kivitelben is megrendelhetők. A MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper SD Clubman modellek esetében a vízszintes lamellákat méhsejt-mintázatú rácsozás és krómozott alapra festett, vörös „S” embléma váltja fel.

Változó fényerősség és elvakítás-mentes távolsági fény: LED-technológiás adaptív fényszórók Mátrix funkcióval

 Az új MINI Clubman frontrészének jellegzetes kialakítása nagyban köszönhető a kör alakú első fényszórók újratervezésének. Az alapfelszereltség részeként kínált, halogén izzókat nagyobb reflektor és fényes fekete betét öleli, a nappali menetfények pedig az első lökhárító két szélébe integrált parkolófényekben világítanak. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, LED-technológiás első fényszórók ugyancsak új megjelenést kaptak. Immár a tompított és a távolsági fényekről is fekete betétbe csomagolt LED-modulok gondoskodnak, amelyek nagyobb fényerőt garantálnak. Utóbbi esetben a nappali menetfények és az első irányjelzők is a kör alakú fényszórók karimáiban kaptak helyet.

 A LED-technológiás adaptív fényszórók Mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénye újdonságként debütál az opcionális extrák palettáján. A technológia intelligens fényvezérlő funkciót is tartogat, amely az időjárási- és útviszonyok függvényében, automatikusan állítja az első fényszórók fényerősségét. Városi forgalomban és korlátozott látási viszonyok között például az úttest két oldalát tompított fények világítják meg, autópályán pedig a brit prémiumgyártó ügyfelének arra is lehetősége van, hogy megnövelje a távolsági fényszóró megvilágítási tartományát.

 Sőt mi több, az új MINI Clubman LED-technológiás adaptív első fényszórói automatikus távolságifény-szabályozó funkcióval is bírnak: a Mátrix technológia anélkül képes növelni a távolsági fényszóró megvilágítási tartományát, hogy a szemből érkező és utolért autósokat elvakítaná. A távolsági fényszóró éppen ezért négy különálló egységként dolgozik, amelyek 70 km/órás sebesség fölött egymástól függetlenül aktiválhatók és deaktiválhatók, illetve automatikusan alkalmazkodnak az időjárási- és útviszonyokhoz. Amint az új MINI Clubman szélvédője mögé erősített kamera szemből érkező vagy utolért járművet érzékel, az első fényszórók az adott megvilágítási tartományba a távolsági fény helyett csupán tompított fényt vetítenek.

 Az új MINI Clubman opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a LED-es ködlámpák is megtalálhatók, amelyeket az alapfelszereltségként kínált parkolófények helyére építenek be és kiegészítő nappali menetfényekként is funkcionálnak.

 

 

LED-es hátsó lámpák alapfelszereltségként, opcionális extraként britzászló-motívummal

 Az új MINI Clubman már alapfelszereltségként is LED-es hátsó lámpákat kap, amelyeket elegáns króm keretbe foglalva, a két részre osztott csomagtérajtó két szárnyába integráltak a tervezők. A vízszintesen elrendezett hátsó lámpák az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, LED-technológiás első fényszórókhoz és LED-technológiás adaptív első fényszórókhoz társítva, a legendás márka brit gyökereit idézik: a hátsó lámpák a brit zászló motívumaiban világítanak. A jellegzetes mintázat nappali fényviszonyok között és éjszaka is összetéveszthetetlen megjelenést, illetve hamisítatlan egyediséget garantál. A jellegzetes kialakítást immár a féklámpa is megörökölte.

Új karosszériafényezési árnyalatok és a Piano Black külső felszereltségi csomag

 Az új MINI Clubman karosszériafényezési árnyalatai között három új szín mutatkozik be: az Indian Summer Red metál, a British Racing Green metál és a MINI Yours Enigmatic Black metál. A fényezések kontrasztjaként az új MINI Clubman teteje és külső visszapillantó-házai fekete, fehér és ezüst színben is kérhetők.

 Az opcionális extrafelszereltségek palettája azonban további személyre szabhatósági lehetőségeket is kínál: a MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper SD Clubman modellekhez megrendelhető Piano Black külső felszereltségi csomag részeként a hűtőrács, az első fényszórók és a hátsó lámpák keretei a króm helyett magasfényű feketében pompáznak.

Új könnyűfém keréktárcsák és sportos kerékfelfüggesztés

 Modellváltozattól függően az új MINI Clubman már alapfelszereltségként is 16” vagy 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. Az opcionális extrafelszereltség részeként akár 18” és 19” méretű könnyűfém keréktárcsák is megrendelhetők. Újdonságként mutatkoznak be a palettán a kéttónusú, 18” méretű Multiray Spoke és MINI Yours British Spoke garnitúrák, az alternatívák csúcsát pedig a 19” méretű, kéttónusú MINI John Cooper Works Circuit Spoke könnyűfém keréktárcsa foglalja el.

 Ugyancsak újdonságként mutatkozik be az új MINI Clubman modellhez megrendelhető opcionális extrafelszereltségek között a sportos kerékfelfüggesztés, amely 10 milliméterrel csökkenti az autó hasmagasságát. A sportos opció nem csupán az új MINI Clubman dinamikus agilitását fokozza, de a modell kiállását is minden korábbinál sportosabbá emeli.

 A hatajtós prémium kompakthoz adaptív futómű is elérhetővé válik, amellyel a brit prémiumgyártó ügyfelei az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Vezetési Üzemmódok (MDM – MINI Driving Modes) égisze alatt, kétféle karakterisztika szerint hangolhatják át a lengéscsillapítók beállítását: a vezetési szituáció függvénye szerint választhatnak a kényelemre hangolt és a rendkívül sportos beállítás között.

 

 

Egyediség a legmagasabb szinten: vadonatúj, exkluzív MINI Yours opciók

 Az új MINI Clubman maximális személyre szabhatóságát a MINI Yours program által felkínált egyedi tételek garantálják, amelyek a MINI brit gyökereit, a márka tradicionális értékrendjét és a vezető személyiségét hangsúlyozzák. A külső és belső MINI Yours felszereltségeket prémium minőségű anyaghasználat, mérnöki precizitás és végtelen elegancia jellemzi. A MINI Yours Enigmatic Black metál karosszériafényezés és a kéttónusú, MINI Yours British Spoke könnyűfém keréktárcsák mellett az új MINI Clubman opcionális extrafelszereltségei között számos lenyűgöző utastéri tétel is megtalálható.

 A látványos paletta tagja többek között a MINI Yours sportkormány és a MINI Yours Leather Lounge Carbon Black üléskárpit is. Utóbbihoz extravagáns fejtámlák csatlakoznak, amelyek precízen varrt mintázata a brit zászló motívumait idézi. A világító Piano Black, világító Frozen Blue és világító Fibre Alloy verziókban egyaránt megrendelhető MINI Yours Interior Styles opció ugyancsak kivételesen exkluzív utastéri tételeket kínál, többek között világító kilincsekkel, illetve egymással is harmonizáló műszerfal- és középkonzol-világítással. A MINI Yours opciók külön-külön is elérhetők a brit prémiumgyártó ügyfelei számára. A MINI Yours portfólió tételei között a fekete alapon alumínium színű varrással ellátott MINI Yours szőnyegek és az oldalablakokra helyezhető MINI Yours dizájnminták is megtalálhatók.

 Az utastér személyre szabhatósági lehetőségeinek végtelenül széles tárházát színesítik még az opcionális extrafelszereltségek részeként megrendelhető, új üléskárpitok is: a Leather Chester bőrkárpitozás most először válik elérhetővé az új MINI Clubman számára, Malt Brown, Indigo Blue és Satellite Grey árnyalatokban.

Négyféle erőforrás és az opcionális extrafelszereltség részeként ALL4 intelligens összkerékhajtás

 Az új MINI Clubman motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás található, egytől egyig a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve. A portfólió a későbbiekben a MINI John Cooper Works Clubman modellel bővül, amely már az alapfelszereltség részeként ALL4 intelligens összkerékhajtással érkezik meg az utakra.

 A MINI modellek jellegzetes elsőkerék-meghajtását alternatívaként ALL4 intelligens összkerékhajtás egészíti ki, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként a MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper SD Clubman modellekhez válnak elérhetővé. Gyors és precíz vezérlésének köszönhetően a technológia a másodperc törtrésze alatt, a vezetési szituáció és az aktuális útviszonyok szerint osztja el a motorból érkező erőt az első és a hátsó tengely között.

 Az alapfelszereltségként kínált, hatfokozatú manuális váltó helyett a brit prémiumgyártó ügyfelei az opcionális extrafelszereltség részeként duplakuplungos, hétfokozatú Steptronic automataváltót is rendelhetnek a MINI Cooper Clubman és a MINI Cooper S Clubman modellekhez. A MINI Cooper S Clubman modellhez a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó is elérhető alternatíva, amely rendkívül gyors váltásokkal fokozza a dinamikus vezetés élményét. A MINI Cooper D Clubman opcionális extrafelszereltségi tételei között nyolcfokozatú Steptronic automataváltó található, amely a MINI Cooper S Clubman ALL4, a MINI Cooper SD Clubman és a MINI Cooper SD Clubman ALL4 modellek esetében az alapfelszereltség része. Utóbbi három modell az opcionális extrafelszereltség részeként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval is megrendelhető.

 

 

Az új MINI Clubman piaci bevezetésekor elérhető modellváltozatok:

MINI Cooper Clubman*

Maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő

Gyorsulás 0-100 km/órára: 9,2 másodperc

Végsebesség: 205 km/óra

Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,6 – 5,7 liter / 100 km (a hétfokozatú Steptronic automataváltóval 5,3 – 5,4 liter / 100 km)

Kombinált károsanyag-kibocsátás: 127 – 129 gramm / km (a hétfokozatú Steptronic automataváltóval 120 – 122 gramm / km)

MINI Cooper S Clubman*

Maximális teljesítmény: 141 kW / 192 lóerő

Gyorsulás 0-100 km/órára: 7,3 másodperc (a hétfokozatú Steptronic automataváltóval 7,2 másodperc)

Végsebesség: 228 km/óra

Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,4 – 6,5 liter / 100 km (a hétfokozatú Steptronic automataváltóval 5,5 – 5,6 liter / 100 km)

Kombinált károsanyag-kibocsátás: 145 – 147 gramm / km (a hétfokozatú Steptronic automataváltóval 125 – 127 gramm / km)

MINI Cooper S Clubman ALL4*

Maximális teljesítmény: 141 kW / 192 lóerő

Gyorsulás 0-100 km/órára: 6,9 másodperc

Végsebesség: 225 km/óra

Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 6,2 liter / 100 km

Kombinált károsanyag-kibocsátás: 139 – 141 gramm / km

MINI Cooper D Clubman*

Maximális teljesítmény: 110 kW / 150 lóerő

Gyorsulás 0-100 km/órára: 8,9 másodperc (a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval 8,6 másodperc)

Végsebesség: 212 km/óra

Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,3 – 4,4 liter / 100 km (a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval 4,2 – 4,3 liter / 100 km)

Kombinált károsanyag-kibocsátás: 113 – 114 gramm / km (a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval 111 – 113 gramm / km)

MINI Cooper SD Clubman*

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő

Gyorsulás 0-100 km/órára: 7,6 másodperc

Végsebesség: 225 km/óra

Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,3 – 4,4 liter / 100 km

Kombinált károsanyag-kibocsátás: 113 – 114 gramm / km

MINI Cooper SD Clubman ALL4*

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő

Gyorsulás 0-100 km/órára: 7,4 másodperc

Végsebesség: 222 km/óra

Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,6 – 4,7 liter / 100 km

Kombinált károsanyag-kibocsátás: 121 – 122 gramm / km

Hang- és navigációs rendszerek széles választéka

 Az új MINI Clubman alapfelszereltségének egy hat hangszóróval dolgozó zenerendszer és egy USB-aljzat is része, amely a Bluetooth-kapcsolaton keresztül elérhető online csatornák hallgatását is lehetővé teszi. Az USB-aljzatnak köszönhetően a brit prémiumgyártó ügyfelei kéz nélkül is vezérelhetik az autóhoz csatlakoztatott okostelefonjukat. Az új MINI Clubman alapfelszereltségének része a középkonzolra szerelt, 6,5” képernyő-átmérőjű színes kijelző és a MINI Controller is. A Connected Media felszereltségi opció már MINI Visual Boost rádiót és érintés-érzékeny, új grafikával dolgozó központi kijelzőt tartogat, miközben a MINI Connected online szolgáltatás-palettájához is hozzáférést kínál.

 A Connected Navigation felszereltségi opció egy sor információ-szolgáltató funkciót tesz elérhetővé az új MINI Clubman fedélzetén, ahol kényelmes útvonal-tervező lehetőséget is garantál. A MINI navigációs rendszere több perspektívából képes megjeleníteni a térképeket a 6,5” képernyő-átmérőjű színes kijelzőn, az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Connected Navigation Plus felszereltségi csomag pedig mindezt 8,8” képernyő-átmérőjű, osztható színes kijelzőn és érintés-érzékeny MINI Touch Controllerrel teszi lehetővé. Utóbbi opció vezeték nélküli okostelefon-töltést és egy második USB-aljzatot is kínál.

 

 

Az új MINI Clubman: okosabb, mint valaha és „minden pillanatban online”

 Az új MINI Clubman fedélzeti computerében már az alapfelszereltség részeként megtalálható egy 4G technológiára képes SIM kártya, amelyen keresztül a jármű helyzetét, illetve egy esetleges baleset súlyosságát is automatikusan felmérő, Intelligens Segélyhívó (Intelligent Emergency Call) és a MINI TeleServices szolgáltatások is elérhetők. Az opcionális extraként megrendelhető Connected Navigation és Connected Navigation Plus felszereltségi csomagok részeként így a brit prémiumgyártó ügyfelei a valós idejű forgalmi információkhoz (RTTI – Real Time Traffic Information) is hozzáférést kapnak, ahogyan a személyre szabott Concierge Services szolgáltatásokhoz, az internet-alapú MINI Online platformhoz és az Apple CarPlay előkészítéshez is. A folyamatos mobilkapcsolat azt is jelenti, hogy a technológia időről időre automatikusan frissíti a navigációs rendszer térképét.

 A MINI Connected okostelefon-alkalmazás legújabb frissítése mindezeken felül egy rendkívül átfogó szolgáltatás-palettához kínál hozzáférést, amelynek részeként a MINI ügyfelének mobilitás-tervezése játszi könnyedséggel a napi rutin részévé válhat. A technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó okostelefonon keresztül megküldje a jármű navigációs rendszerének az elkövetkező napok úti céljait, amelyeket elemezve a rendszer visszaküldi a pontos célba érkezéshez szükséges indulási időpontot, miközben a távolról vezérelhető Remote Services szolgáltatásokhoz is hozzáférést kínál. Utóbbinak köszönhetően a brit prémiumgyártó ügyfele folyamatosan nyomon követheti okoskészülékén a jármű aktuális helyzetét, üzemanyag-szintjét és számos egyéb állapotát, bekapcsolhatja a reflektort, aktiválhatja a kürtöt, beindíthatja az utastér-szellőztetést és működtetheti az ajtózárakat is.

Egyedi stílus utólag is: az eredeti MINI tartozékok

 A brit prémiumgyártó az eredeti MINI tartozékok átfogó portfólióján számos utólagosan beépíthető, vonzó alternatívát tesz elérhetővé ügyfelei számára. A prémium minőségű tartozékok nem csupán az új MINI Clubman funkcionalitását és kényelmét, de vezetési élményét és egyediségét is fokozzák, minden tekintetben a MINI ügyfeleinek preferenciáihoz igazodva. A széleskörű portfólió legújabb tételei között oldalsó irányjelző-panelek, külső visszapillantó-házak és a brit zászló motívumait idéző, fekete-szürke színű Night Jack tetőfényezés is megtalálható. A Piano Black felszereltségi opció ragyogó tételei eközben egyszerre bújtatják az új MINI Clubman modellt diszkrét, mégis sportos ruhába. Utóbbi fekete „Clubman” és „Cooper S” típusjelzéseket, illetve feketére fényezett első és hátsó MINI emblémát tartogat.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER