Címkék: John Cooper Works | Mini | MINI Cabrio

2016. május 09. hétfő, 16:40

 

A harmadik generációs MINI legújabb változata a Cabrio megérkezett Magyarországra is. A MINI modellekre jellemző vezetési élmény további fokozása mindössze 18 másodpercet vesz igénybe: a kabriózás minden korábbinál intenzívebb élménye érdekében az új MINI Cabrio a modell történetében először teljesen automatikusan, elektronikusan működtetett, és mint ilyen, rendkívül csendes textil tetőt kapott, napfénytető funkcióval kiegészítve. A tető nyitása és zárása kényelmesen megoldható akár 30 km/h sebességig.

A vadonatúj MINI Cabrio szép hagyományt folytat, elődeiből közel 330 000 db-ot adott el a márka 2004 óta, mellyel a prémium kisautó kategória kiemelkedően erős szereplője a modell. A harmadik generáció minden dimenziójában megnőtt, ezáltal még használhatóbb teret nyújt, akár 4 személy számára is. A csomagtér számottevően bővült, zárt tető mellett 215 liter, nyitott állapotban pedig 160 liter várja az utasok csomagjait. Az Easy Load funkció a rakodást megkönnyítendő, nagyobb nyílást biztosít a kényelemes be és kirakodáshoz.

mini-cabrio

Az autóban bemutatkoznak mindazon fejlesztések, melyek a MINI 3 és 5-ajtós modelljeiben már elérhetőek, így a head-up display, a vezető támogató rendszerek - kamera-alapú aktív-tempomattal és automata fékező funkcióval, a Park Distance Control parkolássegítő, valamint a MINI Connected infotainment rendszer legfrisebb változata. Az első, hátső LED fényszórók a biztonságos közlekedést támogatják, de a rendkívül merev karosszéria, az integrált borulásvédelem vagy az ISOFIX gyermekülés rögzítési pontok (a jobb első és a 2 hátsó ülésen) is mind az aktív és passzív biztonságot támogatják.

Piaci debütálásakor az új MINI Cabrio motorpalettája két benzines és két dízelüzemű erőforrásból áll, amelyek kivétel nélkül a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiát alkalmazzák (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,8 – 6,1 liter / 100 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 100 - 142 gramm / kilométer). Az új MINI John Cooper Works Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5 liter / 100 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 152 gramm / km) motorházteteje alá mindeközben a brit kisautó-gyártó motorpalettájának legerősebb erőforrása kerül: a négyhengeres benzinmotor 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítmény leadására képes. Amíg a MINI Cooper S Cabrio meghajtásáról egy 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményű, négyhengeres benzinmotor, a MINI Cooper Cabrio meghajtásáról pedig egy 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményű, háromhengeres benzinmotor gondoskodik, addig a MINI Cooper SD Cabrio orrában dolgozó négyhengeres dízelmotor 125 kW / 170 lóerő, a MINI Cooper D Cabrio motorházteteje alá szerelt háromhengeres dízelmotor pedig 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítményre képes. Az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltót és az opcionális extrafelszereltségként elérhető hatsebességes Steptronic automataváltót (a MINI Cooper SD Cabrio modellhez alapfelszereltség) egyaránt a legújabb MINI modellcsaládhoz fejlesztették ki a mérnökök.

mini-cabrio-oldal

„Nincs ma már új MINI a márkára jellemző gag-ek nélkül sem, így a Cabrio-ban ismét elérhető az Always Open Timer, amely számolja a nyitott tetővel autózott órák számát. Opcióként elérhető a MINI Yours kínálatából a különlegesen szőtt Brit zászló motívummal kialakított textil-tető, de szintén a MINI sajátossága a MINI logo-t vetítő kilépőfény is. A vadonatúj Cabrio modell folytatja a 2015 őszén elindított MINI megújulást, melyet a Clubman modellel kezdtünk meg. Az elmúlt 15 évben a MINI is felnőtté vált, ma már új prémium célcsoportok felé is nyitni szeretne. A Cabrio modell talán az egyik valaha volt leginspirálóbb MINI és mint ilyen, új márka-rajongókat szerezhet Magyarországon is” - mondta el Oros Attila MINI márkavezető a Cabrio média-esemény kapcsán.

A MINI Cabrio modellek és bruttó fogyasztói áruk: 

MINI Cabrio Cooper

6 909 000,-Ft 

MINI Cabrio Cooper S

8 172 000,-Ft

MINI Cabrio John Cooper Works

9 797 000,-Ft

MINI Cabrio Cooper D

7 513 000,-Ft 

MINI Cabrio Cooper SD

 9 091 000,-Ft*

(*csak automata váltóval)

mini-cabrio-muszerfal


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER