Címkék: Design Award | Lexus | Pebble Beach Concours

2018. augusztus 30. csütörtök, 20:46

 

Az elmúlt években sorozatosan többszörösen díjnyertes formavilágú modellekkel jelentkező, és számos az autóipartól független dizájn projektet (amelyek közül a legnevesebb a rangos, 2013 óta minden évben megrendezésre kerülő Lexus Design Award) is kezdeményező illetve támogató Lexus a jelek szerint megkérdőjelezhetetlenül elfoglalta a helyét a nemzetközi dízájnvilág élvonalában. 

Nem csoda, hogy a márka modelljei a legendás, idén 67. alkalommal megrendezésre kerülő Pebble Beach Concours d’Elegance autós szépségverseny is képviseltették magukat: ott volt a márka rekord rövid idő alatt ikonná vált luxus sportkupéja, az LC, Inspiration elnevezésű sorozatának legújabb tagja épp úgy, mint a kisméretű luxus SUV-ok piacát várhatóan hamarosan újra rajzoló UX crossover.

Fennállásának 21 évét azzal tette még emlékezetesebbé az utóbbi években luxusautó márkából igazi életmód márkává előlépő a Lexus, hogy támogatóként lépett fel a Pebble Beach Concours d’Elegance autószépségversenyen, és itt mutatta be az LC Inspiration Series és az UX 250h koncepcióautókat. A rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a „The Quail, A Motorsports Gathering” volt, itt leplezték le először a két koncepcióautót, melyek egymástól teljesen eltérő módon mutatják be a jövő luxusautóit.

LC Inspiration Concept
A Lexus Inspiration sorozat tagjait több közös ismertetőjegy köti össze. Ilyen a merész formaterv, és azok az exkluzív tulajdonságok, amelyek olyan végletesen kifejezővé teszik ezt a zászlóshajó kupét. A Lexus Inspiration sorozatának második tagját Lobbanó Sárga fényezés és 21 colos, fekete színű, forgácsolt kerekek teszik különlegessé. A sötét kerekek erős kontrasztot alkotnak a vibrálóan sárga fényezéssel, így az LC megjelenése már távolról is összetéveszthetetlen. A lenyűgöző kupé látványos kialakítását szénszálas tető és aktív hátsó légterelő teszik teljessé. Az LC Inspiration Series belső terét is számos különleges formai megoldás varázsolja izgalmassá. Ilyen az alcantarából készült sárga betét az ajtókárpitokban és a félanilin kárpitozású, sárga varratú túraülések. Ugyanilyen varratok díszítik a műszerfalat, a középkonzolt, és a kesztyűtartót is, így az egész utastér megjelenése teljesen egységes. A LC Inspiration Series koncepcióautót egy 471 lóerős, ötliteres V8-as motor hajtja, melynek ereje egy tízfokozatú automata váltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Nulláról hatvan mérföld/órára (96 km/óra) 4,4 másodperc alatt gyorsul, országúton 25 mpg (9,4 liter) az üzemanyag-fogyasztása. A gyártás megkezdésének időpontja jelenleg még nem dőlt el, csak később lesz bejelentve.

Egyedi Lexus UX 250h
Bár a márkakereskedésekbe csupán decemberben érkezik, a vadonatúj Lexus UX kompakt crossoverére előremutató formája és luxus belső tere miatt már most is figyel a világ. Az UX 250h egyedi változatát a VIP Auto Salon cégnél Clark Ishihara készítette el, kifejezetten a Lexus számára. A kocsi karosszériáját Oracal fóliázással vonták be, tetejére speciális csomagtartót szereltek, ami egy különleges kerékpárt szállít. A Lexus F SPORT szénszálas utcai kerékpárt az LFA szupersportkocsi gyártásával egyidejűleg készítették. Akárcsak az LFA-t, úgy a Lexus F SPORT kerékpárt is Takumi technikusok szerelik össze, és ugyanabból a szénszállal megerősített műanyagból (CFRP) készül, mint a szupersportkocsi karosszériája.
A kiállításra készült egyedi Lexus UX 250h további módosításokat is kapott, olyanokat, mint a NIA Auto Design ABS légterelő kit, a Vossen VFS-1 kerekek és Nitto Invo gumik, az Apexi N1 EXV csillapítós futómű, az Apexi N1-X Full Catback kipufogórendszer, vagy az Inno Base tetőcsomagtartó, keskeny villás, lezárható kerékpártartóval.

A Lexus emellett a márka teljesítményautóit jelölő, idén 10 éves fennállását ünneplő F-sorozat két limitált szériás tagját, a GS F Anniversary Editiont és az RC F Anniversary Editiont (ez utóbbi egyetlen példányban Magyarországon is elérhető lesz) is kiállította, de ott volt zászlóshajója, a Lexus LS legfelsőbb kategóriás luxuslimuzin egy a márkakereskedésekbe szintén az év végén érkező vadonatúj luxus szedán, az ES egy-egy különleges, egyedi fényezést és kiegészítőket kapott darabja is.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER