Címkék: Jaguar | születésnap

2020. december 10. csütörtök, 11:33

 

A Jaguar 2021-ben egy limitált, 575 lóerős V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition különkiadással köszönti hatvanadik születésnapján az E-Type sportkocsit.

 

 

 Az összkerékhajtású sportautóból mindössze 60 példány készül. Az SV Bespoke szakemberei által, kézzel gyártott autók világszerte elérhetők lesznek.
A különleges elemekből összeállított emlékmodell Sherwood Green fényezése az eredeti E-Type palettájáról származik. A különleges alapszín a hatvanas évek óta egyetlen Jaguar típushoz sem volt rendelhető, míg a kiterjesztett, kéttónusú Caraway / Ebony Windsor bőrkárpit általában nem rendelhető az F-TYPE-hoz.

 

 

 

Az új, limitált példányszámú modell középkonzoljának egyedi alumínium borítása az E-Type visszapillantó tükrének házából merített ihletet, a könnyített Performance sportülések fejtámaszába E-Type 60th Anniversary logót nyomtak, míg a különleges E-Type 60 típusjelzés megegyezik azzal az emblémával, amely a Jaguar Classic által idén meghirdetett, korlátozott példányszámban készülő E-Type 60 Collection járműveket is díszíti. A képet az évfordulót ünneplő küszöb díszlécek, SV Bespoke plakett, valamint Caraway árnyalatú szegéllyel ellátott padlószőnyegek teszik teljessé.

„Az ikonikus Jaguar E-Type hatvanadik születésnapja tökéletes alkalom arra, hogy elkészítsük az SV Bespoke első limitált kiadását – az elsőt, és egyben a legritkábbat, hiszen ez az F-Type világszerte mindössze hatvan példányban készül” – mondta Mark Turner, a Jaguar SV Bespoke kereskedelmi igazgatója. „A Jaguar formatervezői részlegével szoros együttműködésben dolgoztuk ki azt a designtematikát, amely révén az F-TYPE Heritage 60 Edition hitelesen, mégis modern formában tiszteleghet az E-Type előtt. Mi sem bizonyítja jobban az erőteljes kapcsolatot a Jaguar sportautók múltja és jelene között, mint hogy az 1960-as években megálmodott Sherwood Green karosszériaszín olyan jól áll az F-TYPE-nak, mintha eleve ehhez tervezték volna.”
Az F-TYPE Heritage 60 Edition Coupé és Convertible kivitelben egyaránt elérhető; a modell megjelenését exkluzív 20 colos Gloss Black kivitelű, Diamond Turned kidolgozású kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, Gloss Black és Chrome díszítőelemek, és fekete féknyergek teszik teljessé.

 

 

 

 Kompresszoros teljesítmény
A 2019 decemberében bemutatott új F-TYPE R – amelyre az új F-TYPE Heritage 60 Edition is épül – kizárólag összkerékhajtással készül, a maximális vezetési élményről módosított lengéscsillapítók, kanyarstabilizátorok és hátsó csonkállványok gondoskodnak. A hajtást a Jaguar 575 lóerős, 5,0 literes, V8-as kompresszoros motorja adja, 700 Nm nyomatéka minden szituációban kiemelkedő dinamizmust tesz lehetővé.
A menetteljesítmények kivételesek: az autó álló helyzetből mindössze 3,5 mp alatt gyorsul 96 km/órára, a végsebességet elektronika korlátozza 300 km/órában.
Az F-TYPE emellett fejlett vezetőtámogató technológiák sorát kínálja, az újrakonfigurálható, nagyfelbontású, 12,3 colos TFT digitális műszeregységtől kezdve a Touch Pro szórakoztató rendszeren át az Apple CarPlay® funkciót tartalmazó Okostelefon csomagig.

A Heritage 60 Edition minden egyes példánya az Egyesült Királyságban, a Jaguar Castle Bromwich-i gyárában készül. A végső kidolgozást a SV Bespoke csapata végzi a Jaguar Special Vehicle Operations Warwickshire-i üzemében.
„Az F-TYPE Heritage 60 Edition fantasztikus példája annak, hogy mire képes az SV Bespoke csapat” – mondta Clare Hansen, a Jaguar Special Vehicle Operations egyedi átalakításokért felelős igazgatója. „Az E-Type által ihletett részletek és az új F-TYPE ötvözése révén lehetőségünk nyílt elmerülni a Jaguar legendás sportautóinak hagyatékában. Hozzáférést kaptunk az eredeti tervrajzokhoz, színkódokhoz és referencia anyagokhoz, ráadásul szorosan együttműködhettünk a Jaguar Classic munkatársaival. Így olyan karakteres, nagy gyűjtői értéket képviselő autót hozhattunk létre, amely modern formában értelmezi újra a tökéletes Jaguar sportautó fogalmát.”
Az ikonikus sportkocsi hatvanadik születésnapjának tiszteletére a Jaguar Classic összeállította limitált E-Type 60 kollekcióját. Ebben az 1960-as évekből származó, tökéletesen helyreállított 3,8 literes E-Type-ok szerepelnek, méghozzá párban: ezek a modell két legnevezetesebb kivitele: a ‘9600 HP’ és a ‘77 RW’ előtt tisztelegnek.

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER