Címkék: Jaguar XE | mild hybrid

2020. október 07. szerda, 14:11

 

A Jaguar XE új generációs 2,0 literes, négyhengeres Ingenium dízelmotorja immár a legújabb mild hybrid (MHEV) technológiát alkalmazva biztosít minden eddiginél takarékosabb üzemet.

 

 

 Az új motorral szerelt XE 7,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, átlagos üzemanyag-fogyasztása akár 4,8 l/100km, CO2-kibocsátása pedig akár 127 g/km a WLTP norma szerint.
A benzinmotorokat kedvelő ügyfelek 250 vagy 300 lóerős kivitelben választhatják a 2,0 literes négyhengeres Ingenium benzinmotort; a maximális forgatónyomaték 365, illetve 400 Nm. Mindkét verzió a legmodernebb motortechnológiákat alkalmazza, beleértve a kettős megfúvású turbófeltöltőt, valamint a változó szelepemelési rendszert (CVVL), amelyek együtt kifinomult teljesítményt és takarékos üzemet eredményeznek.

 

 

A legmodernebb online technológiák

 Az XE a Jaguar legújabb generációs Pivi Pro szórakoztató rendszerét alkalmazza, amely a tökéletesen integrált, 10 colos központi érintőképernyőről vezérelhető. Eközben az 5,5 colos alsó érintőképernyő (amely ugyancsak az új Pivi technológiára épül) két multifunkciós, LED-kijelzős forgókapcsoló segítségével teszi lehetővé a legfontosabb fedélzeti funkciók ösztönös használatát.
A Pivi Pro saját áramforrással rendelkezik, így azonnal használatra kész, amint a vezető helyet foglal a volán mögött.
Az autó olyan új kényelmi technológiákat kínál, mint a vezeték nélküli szoftverfrissítés, amelynek köszönhetően az XE rendszerei mindig a legújabb szoftververziókat alkalmazzák. A vezeték nélküli technológia jóvoltából a felhasználóknak nem szükséges felkeresniük márkakereskedőjüket a legfrissebb szoftverek telepítéséhez.
A Pivi Pro online kapcsolódásáról dupla beágyazott SIM-kártyás technológia gondoskodik. A két LTE modem révén a rendszer párhuzamosan több funkciót is képes végrehajtani (pl. zenei streaming és szoftverfrissítés), anélkül, hogy az a teljesítmény rovására menne.

 A még kényelmesebb használat érdekében a második generációs Activity Key már az indítókulcs jelenléte nélkül is lehetővé teszi az ajtózárak nyitását és zárását, valamint a motor indítását. A hordható eszköz immár karóraként is használható és egy feltöltéssel hét napon át üzemel.
A kormánykerék új, osztott karimás kialakítást kapott. Hasonlóan igényes megoldás a fejtámlákat díszítő, dombornyomott Jaguar Leaper figura, vagy az ülések új steppelt mintázatú varrása.
Az utastéri levegő ionizálás még jobb légminőséget szavatol a beltérben: az alkalmazott Nanoe technológia eltávolítja a levegőből az allergén anyagokat, valamint semlegesíti a kellemetlen szagokat. A rendszer újdonsága a 2.5 PM szűrő, amely felfogja a különösen apró (akár 2.5 PM szemcseméretű) részecskéket, ezzel egészségesebbé és kellemesebbé téve az utasteret. A rendszer aktiválásához elég megnyomni a 'Purify' gombot.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER