Címkék: Jaguar I-PACE

2019. április 18. csütörtök, 14:11

 

A tisztán elektromos üzemű Jaguar I-PACE a díj történetében először hármas győzelmet aratott a 2019-es World Car Awards (Világ Év Autója) szavazáson.

 

 

 A modell nem csupán a nagyra becsült 2019-es Világ Év Autója, valamint a Világ Év Dizájnja címeket nyerte el – ahogy 2017-ben az F-PACE is –, de a Világ Év Zöld Autójának is megválasztották.

Az I-PACE a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja és Világ Év Zöld Autója díjak nyertese.

 

 

A Jaguar tisztán elektromos, nagyteljesítményű szabadidőjárműve az első olyan modell a díj történetében, amely egyazon évben három kategóriában is nyerni tudott.

A Jaguar F-PACE 2017-es diadala után az I-PACE a Jaguar elismert PACE modellcsaládjának immár második olyan képviselője, amely a Világ Év Autója és a Világ Év Dizájnja címeket egyaránt elnyerte.

A nyerteseket a 2019-es World Car Awards díjátadó ünnepségén, a New York-i Autószalonon hirdették ki.

A mai napig több mint 11 000 darab I-PACE modellt szállítottak ki a vásárlóknak. 

A Jaguar I-PACE megvásárolható, nagy-britanniai induló vételára 60 995 font. 

 Az I-PACE az első olyan modell a World Car of the Year díj tizenöt éves történetében, amely három első helyezést is szerzett.
Alig néhány héttel azután, hogy a modell elnyerte az Év Európai Autója címet, az I-PACE újabb elismerést vehetett át a New York-i Autószalonon. A világ 24 országát képviselő 86 szakújságíróból álló zsűri döntése újfent megerősíti a modell pozícióját, mint a világ legkívánatosabb prémium elektromos járműve.

 


„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Jaguar I-PACE-t háromszor is szólították a World Car of the Year díjátadóján. Annak idején azzal a szándékkal fogtunk hozzá a modell fejlesztéséhez, hogy megvalósítsuk Zéró Célkitűzésünket: a zéró károsanyag-kibocsátást, a zéró balesetet és a zéró forgalmi dugókat. Az I-PACE ennek az ambiciózus célkitűzésnek az első állomása. Amikor megálmodtuk, az elektromos autók még rétegmodellnek számítottak. Ezért tiszta lappal indulva új mércét teremtettünk az iparág számára, megalkotva a világ legkiválóbb prémium elektromos járművét, egy hamisítatlan vezetési élményt nyújtó, vérbeli Jaguart. Azzal, hogy az I-PACE elnyerte a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja és Világ Év Zöld Autója díjakat, márkánk első, tisztán elektromos üzemű járműve megérdemelten részesült a létező legmagasabb szintű elismerésben. Ezúton köszönöm az I-PACE megvalósításában szenvedéllyel közreműködő csapatnak, hogy ilyen kiváló modellt alkottak."

Prof. Dr. Ralf Speth a Jaguar Land Rover vezérigazgatója


 Az Egyesült Királyságban tervezett és fejlesztett I-PACE új ügyfeleket csábít a Jaguar márkához. Közülük sokan most vásárolják meg első villanyautójukat – a mai napig a világ több mint 60 országában 11 ezernél is többen vehették át I-PACE-üket. A sportautókra jellemző menetteljesítményeket zéró károsanyag-kibocsátással, páratlan kifinomultsággal és a szabadidőjárművekre jellemző, hamisítatlan sokoldalúsággal és használati értékkel társító I-PACE kiemelkedő ajánlatnak számít kategóriájában.

„A Jaguar formatervezőjének lenni alighanem a legjobb munkakör a világon. Őszintén mondhatom, egyetlen más projekt sem okozott nekem annyi örömöt, mint az I-PACE. Az elektromos járművek soha nem látott mértékű szabadságot adnak a dizájnereknek. Újragondolhatjuk az arányokat, a járművek profilját és helykihasználását – és munkatársaimmal teljes mértékben ki is aknáztuk ezeket a lehetőségeket. A 2019-es Világ Év Dizájnja cím, valamint a Világ Év Autója és a Világ Év Zöld Autója díjak elnyerése tisztelgés az egész csapat erőfeszítései előtt."
Ian Callum: A Jaguar formatervezésért felelős igazgatója

 


 Az I-PACE előre tolt utascellájú sziluettje, rövid túlnyúlásai és feszes, izmos vállai minden más szabadidőjárműnél drámaibb megjelenést kölcsönöznek a modellnek. Az egyedi, elektromos architektúrának köszönhetően rendkívül tágas belső teret szépséges, prémium részletek és a Jaguartól megszokott, minőségi kidolgozás teszi még vonzóbbá.

Az I-PACE ultramodern lítium-ion akkumulátor-csomagjának kapacitása 90kWh, ami akár 470 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé (WLTP ciklus szerint). A lemerült akkumulátor mindössze 40 perc alatt 80%-os szintre tölthető (100kW egyenáramú villámtöltővel). Ugyanez a töltöttségi szint háztartási fali töltőrendszer (7kW váltóáram) segítségével alig több mint 10 óra – azaz egy éjszaka – alatt elérhető.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER