Írta: Administrator   
2012. június 26. kedd, 18:25

 

Ha csupán egy rövid tesztvezetés erejéig is, de igen: a volt Forma 1-es versenyző David Coulthard élvezettel ismerkedett az EcoBoost-motorral hajtott együléses versenygéppel, amellyel a Brands Hatch-ben futott köröket. Az erről készült felvétet a BBC TV szombati F1-kvalifikációs műsora keretében élvezhették a nézők.

david-coulthard

Versenyautóba ült David Coulthard korábbi F1-es futamgyőztes (jelenleg a BBC F1 szakkommentátora), hogy kipróbáljon egy EcoBoost motorral hajtott Formula Ford versenyautót. DC számára szinte időutazást jelentett a lehetőség, hogy Brands Hatch-ben népszerűsítse az MSA Go Motorsport nevű kezdeményezését, hiszen 1989 óta nem vezetett Formula Ford versenyautót. 

david-coulthard-formula-ford

Coulthard Cavan Corcoran EcoBoost-erőforrással hajtott Mygale versenygépével tett meg néhány kört, amit a helyszínen a BBC stábja követett kamerákkal. A rövid száguldásról készült összefoglaló a BBC szombati kvalifikációs műsorának keretében volt látható az Európa Nagydíj előtt. Remélhetőleg ezek a bemutatókörök inspiráló hatással lehetnek sok olyan fiatal számára, akik ma még csak nézik a Forma-1-es futamokat, de akik talán próbára is tennék magukat a motorsportok junior kategóriájában – ideális esetben egy Formula Ford versenyautó volánja mögött.
Coulthard lelkesen nyilatkozott az autóról: “Eleinte kicsit idegesen viselkedett alattam, hiszen nem ismertem még a gépet, de aztán nagyon kellemes volt vezetni – pont úgy, ami egy Formula Ford versenyautótól elvárható. Ez egy nagyszerű formula.”

formula-ford-david-coulthard

A bajnokságot szervező RacingLine-t képviselő Sam Roach elmondta: „Ez a bemutató mindenkinek sokat jelentett, különösen a kipróbált autót vezető Cavan számára, aki tapasztalhatta, hogy David mennyire élvezte az ismerkedést a modern idők Formula Ford karosszériájával. Nagyszerű műsorelem volt a BBC szombati adásában, és remélhetőleg sokat dob majd a Go Motorsport és a Formula Ford-sorozat népszerűségén.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER