Írta: Administrator   
2012. július 20. péntek, 12:06

 

A Ford 1,0 literes EcoBoost motorja – amely 2012-ben elnyerte az “Év Nemzetközi Motorja” címet – októbertől a C-MAX és Grand C-MAX modellekhez is megrendelhető, és az autógyártó várakozásai szerint mindkét modell kategóriaelső fogyasztást kínál majd: a C-MAX várható üzemanyag-fogyasztása 5,1 l/100 km lesz, míg a Grand C-MAX-é 5,2 l/100 km.

A C-MAX további fejlesztései közé tartozik a Vészhelyzeti Asszisztenssel kiegészített SYNC fedélzeti csatlakozási rendszer alkalmazása, valamint az olyan fejlett vezetősegítő berendezések megjelenése, mint az Active City Stop, a Sávtartó Asszisztens, a Sávelhagyásra Figyelmeztető rendszer, az Automatikus Távfény, a Vezetőfigyelmeztető Rendszer vagy a Táblafelismerő Rendszer.

ford-c-max


A Ford Európa ez év októberétől a C-MAX és a Grand C-MAX modellek kínálatában is bevezeti az 1,0 literes EcoBoost benzinmotort. A cég várakozásai szerint a díjnyertes erőforrással felszerelt, népszerű MAV-modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása a kategória legjobb értéke lesz. A Ford-vásárlók a C-MAX és Grand C-MAX modellekhez egyaránt megrendelhetik az 1,0 literes EcoBoost 100, illetve 125 lóerős változatát; ez az a blokk, amely idén elnyerte az “Év Nemzetközi Motorja” címet. A Ford C-MAX 1,0 literes EcoBoost motorral szerelt változatának fogyasztása (mindkét teljesítményfokozat mellett) 5,1 l/100 km, CO2 kibocsátása pedig 117 g/km, míg a Grand C-MAX esetében ugyanezek az értékek 5,2 l/100 km, illetve 119 g/km.

“Az emberek egyszerűen imádják ezt a motort – ami nem is csoda, hiszen tényleg lelkesítő, amikor az autót egy ilyen teljesítményű, és ilyen szerény fogyasztású erőforrás hajtja.” - fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „A motor hamar népszerűvé vált az új Focusban, így nem volt kérdés, hogy a lehető leghamarabb meg kell jelennie a C-MAX és a Grand C-MAX kínálatában is.”

A legújabb modellváltozat 2010-es bemutatása óta több mint 200.000 C-MAX és a Grand C-MAX talált gazdára Európában, az eredeti C-MAX 2003-as bevezetése óta ez a két modell érte el a legnagyobb piaci részesedést a kompakt MAV modellek kategóriájában. A háromhengeres, turbófeltöltéses, közvetlen üzemanyag-befecskendezésű, s a szívó- és kipufogóoldalon egyaránt változó szelepvezérlésű 1,0 literes EcoBoost egység egy kisméretű blokk fogyasztása mellett is egy nagyobb erőforrás teljesítményét nyújtja. A motor a Ford kölni és krajovai gyáraiban készül. A Focus 1.0 EcoBoost modellváltozat piaci bevezetésének első teljes hónapjában több mint 4.700 vásárló választotta ezt a motort, így a Ford 19 legnagyobb piacán a Focusok közel egynegyede ezzel az erőforrással talált gazdára. A vállalat előrejelzései szerint 2015-re az európai gyártású Fordok több mint felében EcoBoost motorok működnek majd, amelyek 1,6 és 2,0 literes változatban is megrendelhetők.

ford-grand-c-max

A C-MAX és a Grand C-MAX modellekben ezen kívül most megjelenik a Vészhelyzeti Asszisztenssel kiegészített SYNC fedélzeti csatlakozási rendszer, valamint számos modern vezetősegítő technológia, így az Active City Stop, a Sávtartó Asszisztens, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, az Automatikus Távfény, a Vezetőfigyelmeztető Rendszer és a Táblafelismerő Rendszer is. A vásárlók ezen felül megrendelhetik a Holttérfigyelő Rendszert (BLIS) és a Motoros Mozgatású Csomagtérajtót, valamint kiválaszthatják az új Burnished Glow fényezést is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER