2012. december 03. hétfő, 11:14

 

A Chevrolet Corvette mint hollywoodi sztár. Jön az új Corvette 427 Convertible Collector's Edition. A legendás hírnevet szerzett Chevrolet Corvette különleges mérföldkőhöz érkezik jövőre – a hatvanadik évfordulóhoz.



chevrolet-corvette-427-convertible-corvette-c1

A Corvette maga a telivér sportkocsi – vagány és izgalmas, nem csoda, hogy szilárdan gyökeret vert a popkultúrában. Azonban a karakteres stílussal még messze nem merült ki a vonzereje, hiszen biztonságos és komfortos mindennapi járóautóként is megállja a helyét.

A Corvette reputációját az amerikai kultúrában játszott szerepe és elsőrangú technikája alapozta meg. Az idők folyamán számos újdonság járult hozzá ehhez, elég csak a legutóbbi évtizedre gondolni, amikor megjelent a defekttűrő gumiabroncs, a vetített kijelzés, vagy a csillapítást valós időben mágnesességgel szabályozó futómű. Nem csoda, hogy változatlan iránta az érdeklődés a leghíresebb színésznők és színészek körében is – Amerikának hatvan éve szívügye, nagy szerelme a Corvette.

chevrolet-corvette-convertible-1953-C1
Chevrolet Corvette convertible (C1) 1953.

Corvette a mozivásznon

A Chevrolet nemcsak Amerika utcáin és útjain van markánsan jelen, hanem a kultúrában, a művészetekben és a szórakoztatásban is. Fordulatos kalandfilmektől tévédrámákig a Chevrolet Corvette 1434 fő- vagy mellékszerepet játszott képernyőn és hollywoodi filmek mozivásznán.

Az Internet Movie Cars Database sikerfilmeket sorol fel Corvette-ek szereplésével – íme egy rövid válogatás:

•    Rush Hour (1998) - James Carter, a hadaró és gyors eszű nyomozó egy karcsú, 1971-es Chevrolet Corvette-et hajt. Az autó nagyszerű kiegészítője pergő, izgalmas és kalandos életstílusának.
•    CARS 2 (2011) – Chevrolet NASCAR legendája, Jeff Gordon hangján szólal meg a Corvette C6.R-es szereplő, Jeff Gorvette, a Disney-Pixar animációs filmben.
•    Corvette Summer (1978) – A főszereplő kalandokba bocsátkozik, hogy visszaszerezze ellopott 1973-as Corvette Stingrayét, a lebírhatatlan vágyakozás tárgyát e nyári tini-filmben.
•    Route 66 (1960-1964) – Az ikonszerű autó, amely annyira illik a vele utazó karakterekhez, nem más, mint egy piros 1960-as Chevrolet Corvette kabrió. Eredetileg egy 1959-es Chevrolet Corvette kabriót futtattak, de a második idényben már az 1960-as kivitelre frissítettek, hogy az új termékre irányuljon a figyelem. Egy éven belül meg is duplázódott a Corvette értékesítése!
•    Transformers: Revenge of the Fallen (A bukottak bosszúja, 2009) – A szexi, ezüstszínű 2009-es Corvette Stingray koncepcióautót rejtelmes és erőteljes aura övezi, szinte „nem e világra való”.
•    Glee (Season 2, Episode 2) – A 2011-es Chevrolet Corvette Grand Sport a csábítás eszköze Will Schuester és ős-ellenfele, Carl Howell kezében, amikor az édes jogtanácsos, Emma Pillsbury figyelméért vetélkednek. Lehet, hogy egy Corvette alkalmasabb a zenénél, amikor a szeretett nőt kell elkápráztatni?

chevrolet-corvette-stingray-c3-1973

"A Corvette-et az egész világon csodálják, alig akad néhány világklasszis autó ehhez mérhető ikonszerű státusszal és sikerrel," mondja a Chevrolet Europe közönségkapcsolati igazgatója, Vijay Iyer. "A kisebb-nagyobb sztorik tovább élnek a mozik falain kívül, páratlan érzelmi kapcsolatot teremtve a közönséggel."


chevrolet-corvette-c4-1990


Jön az új Corvette 427 Convertible Collector's Edition
Az új Corvette 427 Convertible Collector's Edition (gyűjtőknek való kiadás) külön e legendás sportkocsi hatvanéves jubileumának megünneplésére készült. Ez minden idők leggyorsabb Corvette kabriója, olyan műszaki csemegékkel, amelyek ehhez a névhez illenek.

"A Corvette hatvan éve nyújt élvonalbeli tulajdonságokat, csúcstechnikát és hihetetlen teljesítményt," mondja Tadge Juechter főmérnök, a Corvette 427 Convertible Collector's Edition vezető tervezője.

chevrolet-corvette-427-convertible-2013

A hat évtizedével is örökifjú Corvette folytatja műszaki fejlődését és sikeres filmszereplését. A történetnek messze nincs még vége: a jövő évi Detroiti Autószalonon (North American International Auto Show) mutatkozik be hivatalosan a várva várt Chevrolet Corvette C7.


chevrolet-corvette-grand-sport-C6-2011


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER