2011. november 03. csütörtök, 16:37

 

Centenáriumának megünneplésére a Chevrolet elindítja a Volt villanyautót, száz autót adományoz rászoruló gyermekek megsegítésére és modern szobrot állíttat Louis Chevrolet szülővárosában.

Louis-Chevrolet

A százéves jubileumot emlékezetessé teszik, hogy megjelenik Európában a díjnyertes Chevrolet Volt, az első kiterjesztett hatótávú villany-hibrid autó. A Volt 2011. november 3.-ától van jelen a belga, francia, német, holland és svájci kereskedések szalonjában.

"Az idei naptár tele van különleges rendezvényekkel, amelyeken az örökségünket ünnepeljük meg ügyfeleinkkel, alkalmazottainkkal és üzleti partnereinkkel, szerte a világon. Ma a személyes mobilitás új korszakát nyitja meg a Volt, folytatva az olyan autók hagyományát, amelyek segítenek vevőinknek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az életükből," mondta Wayne Brannon, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója.

Századik születésnapi ajándék mobilizálja a rászoruló gyermekeket


Centenáriumi évében a Chevrolet sok összejövetelt szervezett, de nem azért, hogy születésnapi ajándékokat kapjon, hanem inkább ő adományoz száz darab új Chevrolet autót – a Spark városi kiskocsitól a hétüléses Orlandón át a Captiva SUV típusig – európai, üzbegisztáni, dél-afrikai, lesothói és izraeli SOS Gyermekfaluknak.

November 3.-án, az olasz főváros határában rendezett ünnepségen adja át a Chevrolet a 99. és a századik kocsit a római SOS Gyermekfalunak. A kezdeményezés fokozza a gyermekek és SOS-gondviselőik mobilitását, illetve megkönnyíti az SOS Családerősítő Program szociális munkásainak, hogy felkeressék a környék hátrányos helyzetű családjait.

"Az SOS-gondviselőknek mobilitásra van szükségük, hiszen nagy háztartást visznek, éppúgy, mint az átlagos szülők. Tömegközlekedéssel járni nem mindig egyszerű, ezért a mobilitás abszolút fontosságú nekünk, hogy támogathassuk a gyermekeket," magyarázza Richard Pichler, az SOS Gyermekfaluk főtitkára.

Chevrolet-Camaro-convertible-2011-1969

Chevrolet szobor az alapító szülővárosában

A Chevrolet régóta támogatja a képzőművészeteket. E hagyomány folytatásaként a Chevrolet Europe köztéri emlékszobrot állíttat Louis Chevrolet svájci szülőhelyén, La Chaux-de-Fonds városának Parc de l'Ouest parkjában.

Ismert művészek négy csoportjának versenye dönti majd el, ki lehet az alkotó. A győztes művet 2012. márciusában választja ki a zsűri, amelynek tagjait La Chaux-de-Fonds, a Chevrolet, az Egyesült Államok svájci és liechtensteini követsége, valamint a Svájci Szövetségi Művészeti Bizottság jelöli.

Az állandó jelleggel felállított szobor városképi elemként emlékeztet majd La Chaux-de-Fonds (UNESCO kulturális világörökségi hely) egyik leghíresebb szülöttére és a nevét viselő márkára.

100 éves örökifjú
A Svájcból emigrált rettenthetetlen autóversenyző Louis Chevrolet és az amerikai iparos Billy Durant 1911. november 3.-án alapították Detroitban a Chevrolet Motor Car Companyt.

Száz esztendővel és több mint 209 millió személy- és teherautóval később a Chevrolet a világ negyedik legnagyobb autómárkája, amely 2010-ben több mint négymillió járművet adott el 130 országban – ez annyit jelent, hogy nagyjából hét másodpercenként vesz valahol valaki a világon egy Chevrolet autót.

chevrolet-autok

Napjainkban a Chevrolet csokornyakkendős emblémája fiatalos, úttörő szellemet, magabiztos, kifejező designt és feltétlen tartósságot jelképez. E kvalitások tüntetik ki egész modellválasztékát, benne a Túrakocsi Világbajnokságon zsinórban másodszor győztes Chevrolet Cruze-t és a díjnyertes Chevrolet Volt villanyautót.

"2011 egyedülálló alkalom hogy megünnepeljük a múlt ikonszerű sikereit," mondta Wayne Brannon. "Második évszázadunk kezdetén továbbra is Louis Chevrolet és jelszava, a Soha ne add fel! inspirál minket."

Chevrolet-Volt


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER