2013. április 06. szombat, 15:21

 

A Chevrolet autómárka 2013-ban ismét meghirdeti magas pénzdíjakkal a Young Creative Chevrolet (YCC) nemzetközi design és művészeti versenyt, amelyre a tavalyi évben 24 ország több mint 280 iskolájának diákjai adtak le pályamunkát és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói állhattak a dobogóra a Hollywoodban tartott díjkiosztón. Idén a pályázat hívószava - amihez mindenki ért - a foci.

A YCC kivételes lehetőséget nyújt a művészeti és design karok hallgatóinak, hogy kibontakoztassák tehetségüket egy elismert világmárkával együttműködve. Elérhetővé teszi a diákok számára, hogy tanulmányaikat valós projekten alkalmazzák, megismerjék más európai országok hallgatóinak munkáit és ezen keresztül új látásmóddal értékeljék saját alkotásaikat, találkozzanak nemzetközileg elismert szakértőkkel, egyúttal megtegyék az első biztos lépést a professzionális világba. Az oktatási intézmények kapcsolatba kerülhetnek egymással a pályázaton keresztül, és az üzleti, művészeti élet vezetőivel, valamint a médiával. A verseny elősegíti az iskola megismertetését a YCC média megjelenések útján. Sem nevezési díj, sem pénzbeli hozzájárulás nem szükséges a részvételhez, a pályázat az alkotói ötletek kibontakozását segíti.

chevrolet-palyazat-2013

Nagy múltra tekint vissza a nemzetközi YCC verseny Magyarországon, hazai diákok százai és európai felsőoktatási intézményben tanulók ezrei követik figyelemmel, hogy milyen központi témára fűzi fel a következő évi versenyt a csokornyakkendős autógyártó. 2013-ban hetedik alkalommal jelentkezik a pályázat, amelyre Magyarországról rekord számú budapesti és vidéki felsőoktatási intézmény regisztrált. Divat, fotó, film és grafika kategóriákban adhatják le pályamunkájukat a művészeti és design versenyre regisztrált 20 iskola hallgatói, a www.ycc-hungary.com weboldalon keresztül. Az oldal látogatása azért is ajánlott, mert idén ismét átvállalja a magyar szervező a nyomtatási költséget a diákoktól, aminek köszönhetően a pályamunkák leadása csak elektronikus úton történik (kivéve a divat kategória nevezőit, akik anyagmintát is készítenek). A leadási határidő 2013. május 1. szerda 12.00 óra.

Idén a divat kategória nevezőinek sportosan elegáns, tetszés szerint férfi vagy női öltözéket kell tervezniük, amely kifejezi a focirajongók kirobbanó energiáját, elragadtatását. Akik filmmel készülnek, maximum 90 másodperces, üdítő, szórakoztató, rövid videót készíthetnek, amely nemcsak, hogy elmagyarázza a szabályokat azoknak, akik nem játsszák vagy nézik a focit, hanem rajongóvá is teszi őket. A fotó kategória pályázói olyan képpel nevezhetnek, ami rávilágít a labdarúgás tömegeket vonzó hatására, megfogja a játékot övező szenvedély lényegét, akár szimbolikus értelemben, metafora formájában, legyen szó a focira jellemző versenyszellemről, a fegyelemről és kitartásról, vagy a feszült helyzetben megmutatkozó teljesítményről. A grafikát készítők olyan autómatricát terveznek, amely képes sportos drukker autóvá alakítani egy megadott Chevrolet típust, a Manchester United csapat arculatához igazítva. A divat és a grafika kategóriák nyertes munkáit tömegek láthatják majd rangos bemutatókon. A teljes kiírás innen letölthető:
http://www.ycc-hungary.com/student/letoltesek/YCC2013_schoolpack_HU.pdf

A zsűrizés, a YCC hagyományainak megfelelően, első körben nemzeti, majd második lépésben nemzetközi szinten folyik, minden fordulóban, kategóriánként három-három, egyre magasabb pénzdíjjal. A nyeremények nem maradnak el a korábbi évek vonzó díjaitól, az első helyezett pályamű összértéke 5 200 EUR (amennyiben a nemzeti és a nemzetközi döntőben is első helyet szerez a pályamunka), a második díj összértéke 4 200 EUR és a harmadik díjé 3 200 EUR (az összegek a nemzeti első hely és a nemzetközi második, ill. harmadik hely összértéke). Természetesen az utazás költségét is állja a kiíró, ahogy a korábbi években, hiszen a nemzetközi díjkiosztó gálára a nyertes hallgatók kiutaznak, ahogy ezt 2013-ban tették a Moholy-Nagy Művészeti egyetem diákjai a hollywoodi Paramount Pictures stúdióban tartott gála alkalmából. Gálvölgyi Anett, Kormos Zsófia és Miovác Márton Zsolt egy korábbi alkalommal, 2010-ben is a nemzetközi dobogóra állhattak, akkor a Párizsban tartott gálára látta őket vendégül a szervező. 2009-ben a Nyugat-magyarországi Egyetem diákjai Berlinben vették át a grafika kategóriában nekik ítélt nemzetközi díjat. Külföldi szakmai gyakorlatot is kínál a kiíró azok számára, akik nemzetközi első helyet szereznek munkájukkal.

Azon 20 oktatási intézmény, amelyek hallgatói nevezhetnek 2013-ban a versenyre:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Debreceni Egyetem
Debreceni Művészeti Akadémia
Eszterházy Károly Főiskola
Kaposvári Egyetem
KREA Kortárs Művészeti Iskola
Magyar Képzőművészeti Egyetem
MODART Művészeti és Divatiskola
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Nyíregyházi Főiskola
Nyugat-magyarországi Egyetem
Óbudai Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Széchenyi István Egyetem
Színház- és Filmművészeti Egyetem
Szent István Egyetem
VISART Művészeti Akadémia
WERK Stílus és Kommunikációs Akadémia


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER