2012. június 22. péntek, 14:56

 

Idén hatodik alkalommal kerültek átadásra Európa egyik legkedveltebb művészeti pályázatának díjai. A hazai fordulóban mind a négy kategória első három helyezettje vehetett át díjakat. A szabadtéri színpadon Bélaműhely és The Poster Boy koncerten vettek részt a látogatók, miközben az épületben megtekintették a kiállított pályamunkákat, és interaktív istalláción próbálták ki graffiti tudásukat.

A 2012-es Young Creative Chevrolet nemzetközi művészeti pályázat kivételes szakmai lehetőséget kínál a felsőoktatási intézményekből jelentkező fiataloknak. Az idei évben az autógyártó vállalat a pályaművek nyomtatási költségeit is átvállalta, aminek köszönhetően rekordszámú alkotás érkezett be. A közel száz alkotást a Design Terminál épületében állították ki. A tárlatot június 24-éig van lehetőség megtekinteni.

chevrolet-camaro

A díjátadó gála alkalmából a pályázók és a látogatók megcsodálhatták testközelből az új Chevrolet Camarot és a régmúlt korokat idéző BelAirt, valamint két koncerten is részt vehettek. A Bélaműhely Könnyűzenekar használt bicikli- és autóalkatrészekből készült hangszereken játszott fülbemászó muzsikát, illetve legújabb „Felnidob” névre hallgató hangszerüket is bemutatták. A The Poster Boy amerikai indie koncertje után az épület falain a bpstreet csapat fényfestése volt látható.



Az este és a teljes kiállítás egyik fő attrakciója az interaktív graffiti installáció volt, ami lehetővé tette, hogy a látogatók egy új autót kedvük szerint összefesthessenek. Erre ugyancsak vállalkozhatnak azok az érdeklődők, akik vasárnapig megtekintik a kiállítást. Az estét Szeremley borkóstoló zárta.
A design verseny négy kategóriájának /divat, film, fotó, grafika/ első helyezettjei bekerülnek a nemzetközi mezőnybe, ahol újabb zsűrizés után dől el, lesz-e az európai szintű megmérettetésnek újra magyar díjazottja. A nemzetközi díjátadó gálán az egyes kategóriák első helyezettjei 4.000 euró pénzujtalmat, valamint szakmai gyakorlati lehetőséget kapnak világhírű designerek és producerek mellett.




A hazai forduló díjazottjai:
Divat kategória
1. hely: Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Miovác Márton Zsolt
2. hely: Sipos Rebeka, Somi Blanka
3. hely: Fejes Krisztina

Fotó kategória
1. hely: Tóth Dávid
2. hely: Juhász Gergő
3. hely: Varga János

Film kategória
1. hely: Szigeti Árpád
2. hely: Kalászi Benjámin, Ertsey Donát, Filkor Gábor
3. hely: Cserta Balázs, Molnár Gergő

Grafika kategória
1. hely: Soós Borbála
2. hely: Jani Sándor
3. hely: Tiborcz Dávid


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER